آنچه در دیدار جنتی با وزرای اطلاع‌رسانی کشورهای اسلامی گذشت
آنچه در دیدار جنتی با وزرای اطلاع‌رسانی کشورهای اسلامی گذشت
وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که برای حضور در دهمین اجلاس به ایران سفر کرده‌اند، در دیدارهایی جداگانه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تعامل هرچه بیشتر کشورها در زمینه‌های فرهنگی و رسانه‌ای تاکید کردند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۱

به گزارش هنرنیوز، علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان - در دیدار با دبیرکل سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی بر ضرورت همکاری‌های جهان اسلام در حوزه‌های رسانه‌ای تاکید کرد و گفت: شرایط بین‌المللی و منطقه‌ای در دنیای امروز به گونه‌ای است که این ضرورت را ایجاد می‌کند تا کشورهای اسلامی و به طور کل جهان اسلام از نظر رسانه‌ای با یکدیگر همکاری‌های بیشتری داشته باشند تا از این طریق بتوانند در برخورد با چالش‌های پیش روی خود برخورها و تصمیمات مناسبی را اتخاذ کنند.
وزیر ارشاد همچنین در این دیدار بیان کرد: امروز جهان اسلام و منطقه با مشکلات بسیاری از جمله خشونت، افراطی گری و کشت و کشتار بسیاری از گروهک‌ها مثل داعش روبرو است؛ بنابراین درصدد آمدیم که اجلاس وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی را با شعار همکاری کشورهای اسلامی برای صلح و آرامش در جهان اسلام برگزار کنیم.
وی افزود: امیدوارم در این دوره از اجلاس بتوانیم به تصمیمات مشترکی در جهت شعار اجلاس و همکاری‌های بیشتر میان کشورهای اسلامی برسیم و سازمان کنفرانس اسلامی در جهت اهداف خود قدم‌های بسیار موثری بردارد.
جنتی اظهار کرد: متاسفانه برخی مصوبات اجلاس‌های گذشته تاکنون عملی نشده است و باید تلاش کنیم با همکاری دبیرخانه سازمان همکاری کشورهای اسلامی به این تصمیمات جامه عمل بپوشانیم.
وزیر ارشاد در بخشی دیگر از سخنانش بر تحکیم رسانه‌ای کشورهای اسلامی تاکید کرد و ادامه داد: سه نهاد آیسیسکو، ارسیکا و مجمع الفقه اسلامی زیر نظر سازمان همکاری‌های اسلامی فعالیت می کنند و درخواست دارم تا با مساعدت‌های دبیر کل این سازمان مشکلاتی که در حوزه آیسیسکو برای کشور ایران ایجاد شده است، بر طرف شود؛ چراکه سازمان‌های فرهنگی بیشتر باید در همین موضوع فعالیت کنند نه اینکه به سمت مسایل سیاسی روی آورند.
وی در همین زمینه افزود: ایران با سازمان آریسکا همکاری‌های خوبی با هنرمندان دارد و هنرمندان ما در بسیاری از برنامه‌ها و همایش‌های فرهنگی و هنری این سازمان شرکت می کنند که امیدوارم بیش از بیش در این زمینه همکاری داشته باشیم.
جنتی گفت: مجمع الفقه اسلامی فرصت مناسبی برای طرح نظرات فقهی علمای مذاهب اسلامی برای رسیدن به وحدت در جهان اسلام است و ما انتظار داریم موضوعات فقهی که در این مجمع مطرح می شود، به جمهوری اسلامی ایران نیز منتقل شود و ما بتوانیم نظرات فقهی خود را به این مجمع منتقل کنیم.
او در ادامه سخنانش مطرح کرد: ضروری است تا در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان همکاری‌های اسلامی به معرفی شخصیت‌های بزرگ اسلامی برجسته و آثار آنها در زمینه‌های مختلف پرداخته شود؛ زیرا این اقدام نقش موثری در پیشرفت علم، ادب و معارف اسلامی دارد.
در ادامه این نشست دبیر کل سازمان همکاری کشورهای اسلامی با محکوم کردن اقدامات وحشیانه داعش تصریح کرد: کشورهای اسلامی باید در تمامی حوزه‌ها با یکدیگر اتحاد و همکاری داشته باشند.
وی گفت: با برگزاری اجلاس وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی، وحدت اسلامی در جهان اسلامی استحکام می یابد.
***
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با وزیر اطلاع رسانی بنگلادش دیدار و در این دیدار بر همگرایی رسانه‌ای کشورهای اسلامی تاکید کرد.
جنتی گفت: برگزاری اجلاس کشورهای اسلامی در هتل آزادی تهران با شعار همگرایی رسانه‌ای کشورهای اسلامی و با هدف مقابله با خشونت و افراطی گری‌هایی است که امروزه جهان اسلام از آن رنج می برد.
او در دیدار با وزیر اطلاع‌رسانی بنگلادش اظهار کرد: متاسفانه امروزه کشورهای اسلامی از اختلافات زیادی رنج می برند و جریان‌های افراطی‌گری در خاورمیانه و آفریقا رشد کرده‌اند و حوادثی که در عراق و سوریه از سوی داعش اتفاق می افتد و افراطی‌گری‌های برخی گروهک‌ها در نیجریه و آفریقا انسان را متاثر می‌کند.
او همچنین تاکید کرد: رسانه‌ها همواره در آگاهی بخشیدن به مردم و روشن‌گری و افشای برخی از جنایات عناصر تند رو نقش موثری دارند و می‌توانند منجر به ایجاد وحدت بین کشورهای اسلامی و رفع اختلافات میان آنها شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: امیدوارم در اجلاس وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی از طریق قطعنامه‌هایی که به تصویب خواهد رسید، وضع رسانه‌های جمعی به سامان برسد تا وحدت میان کشورهای اسلامی را تحکیم ببخشد.
جنتی در همین خصوص بیان کرد: جریان‌های تندرو در جهان امروز چهره اسلام را در دنیا مشوش کرده‌اند و اقدامات افراطی‌گری برخی از گروهک‌ها در منطقه خاورمیانه و آفریقا باعث شده است تا کشورهای غربی از دین اسلام زده شوند و نسبت به آن تنفر پیدا کنند. برای رفع این چهره غلط از اسلام که در اذهان جهانی نقش بسته است لازم است کشورهای اسلامی با یکدیگر همفکری کنند تا چهره واقعی اسلامی به جهانیان شناسانده شود.
وی با اشاره به پیشنهاد ایران در سازمان ملل برای نامگذاری سالی با عنوان سال گفتگوی تمدن‌ها و تصویب آن از سوی این سازمان یادآور شد: سال گذشته رییس جمهور کشور ایران با پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی گری و تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل به مقابله جهانیان با خشونت تاکید کرد. تمامی خشونت‌ها و افراطی‌گری‌هایی که جهان اسلام را در بر گرفته این ضرورت را ایجاد می کند تا تمامی ملت ها و دولت‌های اسلامی با یکدیگر متحد شوند تا اسلام واقعی را به جهانیان معرفی کنند.
جنتی گفت: تروریست‌ها علاوه بر بهره گیری از اینترنت برای پیشبرد اهداف وحشیانه خود از بسیاری دیگر از فناوری‌های اطلاعاتی از جمله شبکه‌های اجتماعی مثل وایبر، واتس‌آپ، فیس بوک و... استفاده می‌کنند و ما باید در جهت مقابله با تندروری‌ها و خشونت‌های آنها از این فناوری‌ها استفاده‌های لازم را ببریم.
وی در بخشی دیگر با اشاره به روابط دیرینه و عمیق ایران با بنگلادش مطرح کرد: کشور ایران جزء اولین کشورهایی بود که استقلال بنگلادش را به رسمیت شناخت و از همان ابتدا با این کشور موافقتنامه فرهنگی امضاء کرد که تاکنون این موافقتنامه معتبر است.
او در همین زمینه اظهار کرد: کشور ایران آمادگی گسترش هرگونه فعالیت فرهنگی و هنری برای توسعه روابط با کشور بنگلادش را دارد تا به مبادله اطلاعات و تجربیات در زمینه‌های مختلف از جمله سینمایی، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، ترجمه کتاب و ... بپردازند.
وزیر ارشاد در پایان سخنانش از آمادگی ایران برای برگزاری هفته فرهنگی کشور بنگلادش در تهران با هدف آشنایی مردم ایران با سنت‌ها، آیین‌ها و فرهنگ این کشور خبر داد.
در ادمه این دیدار، وزیر اطلاع رسانی کشور بنگلادش در سخنانی کوتاه گفت: گروه‌های تروریستی از جمله داعش در تلاش هستند تا چهره نامناسبی از اسلام در جهان نشان بدهند و کشورهای اسلامی باید در پاک کردن این چهره از اذهان عمومی جهان همه تلاش خود را به کار گیرند.
وی تاکید کرد: برای معرفی اسلامی واقعی در جامعه بین المللی باید از تمام توان رسانه‌ای از جمله اینترنت استفاده کنیم؛ زیرا بسیاری از گروهک‌های تروریستی نیز از امکانات اینترنتی برای نشان دادن خشونت‌ها و وحشی‌گری‌های خود استفاده می کنند.
وزیر اطلاعات کشور بنگلادش در پایان دیدارش با جنتی بر همکاری‌های فرهنگی و هنری بین دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب و ... تاکید کرد.
*** 
بر اساس این گزارش، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی کشورمان با وزیر اطلاع رسانی کشور فلسطین دیداری جداگانه داشت.
وی در ای دیدار گفت: کشور ایران همواره اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین را محکوم می‌کند و این رژیم را همواره به عنوان یک غده سرطانی در منطقه می داند که تمامی کشورهای اسلامی با وحدت یکدیگر باید این غده را از صحنه روزگار محو کنند.
جنتی همچنین اظهار کرد: ما نسبت به آینده فلسطین و پیروزی آن بسیار امیدوار هستیم؛ به شرطی که برای رسیدن به این پیروزی میان کشورهای اسلامی اعم از دولت‌ها و ملت‌های مسلمان وحدت وجود داشته باشد.
وی افزود: دولت جمهوری اسلامی ایران همواره بر مساله فلسطین تاکید دارد و تلاش می‌کند به طور عملی هم از آن حمایت کند؛ ضمن اینکه این اجلاس هم بیشتر در رابطه به همگرایی رسانه‌ای برای برخورد با خشونت و افراطی گری است تا از این طریق بتوان با دولت‌ها و ملت‌های مسلمان ارتباط بیشتری برقرار کرد.
وزیر ارشاد گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران آمادگی هرگونه همکاری در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... را با فلسطین داریم و بر گسترش روابط رسانه‌ای با یکدیگر تاکید می کنیم.
او همچنین در این دیدار از آمادگی همکاری برای فعالیت و برگزاری هفته‌های فرهنگی فلسطین در ایران با هدف نشان دادن مظلومیت مردم فلسطین خبر داد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: در نمایشگاه مطبوعات امسال غرفه‌ای به عکس‌های مربوط به غزه و فلسطین اختصاص داده شده بود که از استقبال خوبی از سوی مردم کشورمان برخوردار شد. آمادگی داریم تا در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران غرفه‌ای را برای ارایه آثار و کتاب‌های مربوط به فلسطین اختصاص بدهیم تا مردم کشورمان بیش از پیش با مظلومیت مردم بی گناه فلسطین آشنا شوند.
جنتی با تاکید بر گسترش همکاری‌های فرهنگی در حوزه‌های مختلف از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... میان ایران و فلسطین خاطرنشان کرد: ایران این آمادگی را دارد که زمینه‌ای را فراهم آورد تا بسیاری از شخصیت‌های انقلابی و دینی فلسطین که در طول سالیان گذشته به شهادت رسیده‌اند را در قالب برگزاری همایشی در تهران معرفی کند.
در ادامه وزیر اطلاع رسانی کشور فلسطین ضمن تشکر از حمایت‌های کشور ایران از مظلومیت‌های ملت فلسطین اظهار کرد: ایران برای کل فلسطین است و فلسطین هم برای کل ایران است و همکاری‌های این دو ملت بر تحکیم روابط بین آنها می افزاید.
وی سپس بر توسعه همکاری‌های مختلف میان دو ملت در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری از جمله سینمایی، موسیقی، تئاتر و... تاکید کرد.
***
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های فرهنگی با وزیر تاجیکستان بر ضرورت آموزش و حفظ خط و زبان نیاکان در کشور تاجیکستان تاکید کرد.
جنتی در این دیدار گفت: حفظ و حراست از زبان و خط نیاکان در کشور تاجیکستان از ضروریات است و به نظر می رسد می توان برای حراست از این مقوله، کودکان را از همان ابتدای آغاز به تحصیل با این خط آشنا کرد تا نسل جدید بتوانند از بسیاری کتاب‌ها و آثاری که به زبان فارسی و خط نیاکان است؛ بهره ببرند.
او همچنین بیان کرد: از دیر زمان بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان علایق عمیقی وجود داشته است و پیوند­های مختلف زبانی، دینی و فرهنگی میان آنها وجود دارد و از ابتدای آغاز استقلال تاجیکستان بین ایران و این کشور قرارداد همکاری­‌های فرهنگی امضاء شده است.
وی ادامه داد: بر اساس امضای قرارداد همکاری­ میان دو کشور هر ۳ سال یکبار برنامه‌­های مبادلات فرهنگی بین دو کشور نیز امضا می­‌شود و امروز این قرارداد به مدت سه سال برای سال­‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ امضا شد. از جمله موارد عنوان شده در این قرارداد همکاری در زمینه­‌های فیلم، نمایشگاه­‌های فرهنگی، هفته­‌های فرهنگی، هفته فیلم، مشارکت دو کشور در جشنواره­‌های ایران و تاجیکستان، همکاری­‌های علمی، حفظ و مرمت آثار تاریخی، کتاب­‌های خطی و... است.
جنتی در این دیدار همکاری­ در زمینه­‌های هنرهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... را از دیگر بخش­‌های عنوان شده در تفاهم­نامه مبادلات فرهنگی میان ایران و تاجیکستان برشمرد.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به غنای زبان فارسی یادآور شد: تبلیغ دین اسلام از سرزمین حجاز و عربستان آغاز شد و در بسیاری از کشورها از جمله لیبی، مصر، سوریه، لبنان، شمال آفریقا، تونس، الجزایر، مغرب و ... گسترش یافت و همزمان با این تبلیغ زبان بسیاری از این کشورها نیز به عربی تغییر یافت ولی با ورود این دین در ایران مردم ما آن را پذیرفتند ولی در حفظ و حراست از زبان خود تلاش کردند.
جنتی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش با اشاره به رخنه واژه­‌های غیر فارسی در این زبان خاطرنشان کرد: فرهنگستان زبان فارسی در ایران سعی می­‌کند برای این واژه­‌ها معادل فارسی جایگزین کند و در مطبوعات نیز تلاش می­‌شود تا بر درست نویسی زبان فارسی تاکید شود.
وی در همین زمینه عنوان کرد: مردم کشور ایران به دلیل هم‌زبانی با کشور تاجیکستان از هر نوع همکاری فرهنگی و هنری استقبال می­‌کنند و با هنرهای این کشور از جمله موسیقی، تئاتر و... این کشور آشنایی دارند.
جنتی در این دیدار گفت: دانشجویان تاجیکی علاقه‌مند به خط و زبان فارسی می­‌توانند با حضور در دانشگاه­‌های ایران به یادگیری این خط و زبان بپردازند و این اقدام می­‌تواند یکی از روش­های گسترش همکاری­‌های فرهنگی و هنری میان دو کشور باشد.
وزیر ارشاد با تاکید بر وجود حس برادری و اخوت میان ملت دو کشور، سفر رییس جمهور کشور ایران به تاجیکستان و مذاکرات وی در این کشور را مفید و مثبت ارزیابی کرد و گفت: این سفر می­ تواند نقطه عطفی در گسترش روابط و مناسبات فرهنگی و هنری و تقویت این روابط باشد.
جنتی سپس با اشاره به شورای ارزشیابی هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: در این شورا آثار هنرمندان کشورمان در حوزه­‌های مختلف از جمله خوشنویسی، نویسندگی و... بررسی و به آنها درجه هنری در رده­‌های یک تا سه تعلق می­‌گیرد که این اقدام در گسترش هنرهای کشور ایران بسیار موثر است.
او همچنین با اشاره به موسیقی برجسته کشور تاجیکستان ظهار کرد: دو کشور در زمینه­‌های موسیقی نیز می­‌توانند همکاری­‌های خوبی داشته باشند و اهالی موسیقی کشور تاجیکستان با حضور در جشنواره­‌های موسیقی ایران می­‌توانند در معرفی موسیقی خود اقدام کنند.
در ادامه این نشست آروم بک زاده شادی - وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان - در سخنانی اظهار کرد: در دانشگاه­‌های کشور تاجیکستان بخش شرق شناسی وجود دارد که در آن بر خط و زبان نیاکان تاکید زیادی می­‌شود.
او ادامه داد: با امضای تفاهم­نامه همکاری­‌های فرهنگی میان دو کشور ایران و تاجیکستان بر تحکیم مبادلات فرهنگی و گسترش روابط حسنه میان دو کشور افزوده می­ شود.
در بخشی دیگر از این نشست حجت­‌الله ایوبی - رییس سازمان سینمایی - گفت: در کشور تاجیکستان فرهنگ از اولویت­‌های مسوولان است و کشورهای ایران و تاجیکستان در زمینه‌های فیلم با یکدیگر همکاری­‌های زیادی داشته­‌اند.
ایوبی همچنین تصریح کرد: ایران در زمینه سینمایی آمادگی هر گونه همکاری دو جانبه با این کشور را دارد تا از این طریق بر گسترش مناسبات و روابط فرهنگی دو کشور افزوده شود.

کد خبر: 77127
Share/Save/Bookmark