به گزارش هنرنیوز،هم اندیشی هنرمندان و فعالان صنایع دستی کشور با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی و مدیران دولتی این حوزه در با محوریت بحث و بررسی برنامه ششم توسعه و ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم حمایت از صنایع دستی عصر روز دوشنبه ۱۴ مردادماه در محل عمارت کوشک برگزار شد.
در این برنامه بیش از ۷۰ نفر از هنرمندان پیشکسوت و جوان صنایع دستی کشور، نمایندگان اصناف، اتحادیها و تشکل های صنایع دستی با بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور و مدیران کل ستادی این حوزه به تبادل نظر در خصوص چگونگی تدوین احام برنامه ششم توسعه در خصوص صنایع دستی و نیز نحوه حمایت واقعی از این حوزه پرداختند.
بختیاری رئیس مجمع ملی هنرمندان صنایع دستی در خصوص هدف از برگزاری این هم اندیشی گفت: هدف ما از این گردهمایی بررسی و تبادل نظر در خصوص برنامه توسعه ششم توسعه و بند ۵۱ ابلاغیه مقام معظم رهبری در این حوزه است که برای نخستین بار در کشور ما اتفاق می افتد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بازدیدی که در سال های گذشته از نمایشگاه صنایع دستی داشتند فرموده اند که صنایع دستی را جدی بگیرید و روی آن سرمایه گذاری کنید. خود این مسئله بیانگر اهمیت موضوع نزد ایشان است و امیدواریم که دیگر مسئولین هم به این باور برسند.
بختیاری با ابراز امیدواری از استمرار این نشست ها بیان کرد: خیلی امید داریم با برگزاری چنین نشست ها و برنامه هایی به سمت انسجام و یکپارچگی بیشتر خانواده بزرگ صنایع دستی حرکت کنیم.
در ادامه این برنامه
بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور بر استفاده از نظرات هنرمندان صنایع دستی در تدوین برنامه تاکید کرد و گفت: استفاده از نظرات هنرمندان و فعالان این حوزه برای تدوین احکام برنامه ششم اهمیت زیادی دارد و این باور در معاونت صنایع دستی وجود داشته و برپایی این هم اندیشی در این راستا است.
وی افزود: هم اندیشی هنرمندان و فعالان صنایع دستی کشور با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی و مدیران دولتی این حوزه در با محوریت بحث و بررسی برنامه ششم توسعه و ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم حمایت از صنایع دستی عصر روز دوشنبه ۱۴ مردادماه در محل عمارت کوشک برگزار شد.
این استاد دانشگاه همچنین تاکید کرد: نگرانیم از این بند ۵۱ خوانشی ضعیف یا بدخوانی صورت پذیرد و انتظارات هنرمندان برآورده نشود. زیرا در همین مدتی که از انتشار ابلاغیه گذشته است برخی از مسئولین ابراز می کنند که که قبلا هم از صنایع دستی حمایت می کردیم. اما باید بگویم که منظور خانواده صنایع دستی از این حمایت اینگونه حمایت های معمولی نیست.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به شرایط پساتحریم نیز خاطرنشان کرد: بحث دیگر ما در خصوص شرایط بعد از تحریم و فضایی است که ایجاد خواهد شد و جای صنایع دستی و فرش در هیات های تجاری و نشست های تخصصی بازرگانی و اقتصادی خالی بماند.
نامورمطلق ۷ گونه تفسیر از حمایت صنایع دستی را مطرح کرد و با شرح هرکدام افزود: به طور کلی تفسیرهای مورد نظر فعالان دولتی و خصوصی صنایع دستی شامل هفت دسته می شوند: حمایت ساختاری از صنایع دستی، حمایت از روابط بیناسازمانی، حمایت فرهنگی و ترویجی، حمایت از تولید صنایع دستی، حمایت از بازرگانی و تجارت صنایع دستی، حمایت مالی و اعتباری و نیز حمایت علمی و آموزشی از این حوزه است. تحقق همه این حمایت هاست که می تواند صنایع دستی را در جایگاه و موقعیت تعیین کننده ای قرار دهد.در این هم اندیشی جمعی از هنرمندان و فعالان بخش خصوصی نیز به بحث اظهارنظر در خصوص برنامه ششم توسعه و چگونگی حمایت از صنایع دستی پرداختند.
آرش زنده رودی کرمانی هنرمند شیشه گری سنتیآ با تاکید بر اهمیت آموزش صنایع دستی به سنین پایه گفت: من فکر می کنم اگر قرار است کاری صورت بگیرد و اتفاقی بیافتد باید در عرصه آموزش باشد. بسیاری از فعالیت های هنری را از سنین پایه می توان آموزش داد. اما با وجود بیشترین تنوع رشته های صنایع دستی دنیا در ایران، متاسفانه هنوز صنایع دستی به صورت بومی در مدارس ما آموزش داده نمی شود و باید در این زمینه اتفاقی بیافتد تا نتایج آن منجر به تسعه پایدار صنایع دستی شود.
غزنوی تولید کننده ظروف سرامیک در استان البرز نیز بر جایگاه اجتماعی صنایع دستی تاکید کرد و گفت: جایگاه و موقعیت صنایع دستی در جامعه کم رنگ شده است و اگر این جایگاه به موقعیت اصلی و والای خود برگردد مشکلات برطرف خواهد شد. ما به اصلاحات قانونی برای ورود به عرصه های مختلف صنایع دستی نیاز داریم تا اتحادیه ها و تشکل های غیردولتی بهتر و بیشتر بتواند تاثیرگذار باشند.
نرگس شایق از دیگر حاضرین در این برنامه بود که به ضعف تولید انبوه صنایع دستی در روستاهای کشور اشاره کرد و گفت: ما برای فروش الکترونیک صنایع دستی روستایی یک بازاریابی بین المللی انجام دادیم و توانستیم تا بازارهای فروش خوبی برای این آثار پیدا کنیم. اما در یک مورد وقتی به ما سفارش ۵۰۰ عدد از نوعی ریتون سفالی از سیستان و بلوچستان دادند، آن روستاییان امکان تولید این تعداد را حتی در یک سال هم نداشتند و این معضل باید به گونه ای برطرف شود.
شهرام امیری هنرمند پیشکسوت صنایع دستی با تاکید بر بحث حمایت از صنایع دستی، بیان کرد: بحث حمایت از صنایع دستی بسیار مهم است و معتقدم این حمایت باید در راستای رفع مشکلات و ضعف های این حوزه باشد. ما در خصوص بحث مالکیت معنوی و شرایط آن وضعیت مطلوبی نداریم و باید اقدامی برای آن صورت گیرد. صنایع دستی دانش بنیان ضرورت مهمی دیگری است که باید به طور جدی به آن گرداخته شود. حتی نیاز است تا یک صندوق اعتباری برای هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی راه اندازی شود تا هنرمندان این حوزه مثل حوزه های تجسمی بتوانند از نتایج آن برخوردار شوند.
سلیمانی از انجمن زنان کارآفرین نیز با تاکید بر امر آموزش صنایع دستی اظهار کرد: چالش اصلی ما در صنایع دستی بحث آموزش است. آموزش از مقطع ۸ تا ۱۸ سال در دنیای امروز مورد توجه ویژه قرار دارد و در خصوص صنایع دستی نیز باید چنین اتفاقی بیافتد تا توسعه به معنای واقعی در این حوزه به وقوع بپیوندد.
شیردل رئیس انجمن صنفی صنایع دستی اصفهان نیز به بیان مشکلات صنوف صنایع دستی در سطح کشور پرداخت و گفت: ساختار صنایع دستی در همه استان ها مشکل دارد و مشکلات و موانع حقوقی این حوزه بسیار زیاد است. در دهه های اخیر بی توجهی به قوانین این بخش خیلی مشکل ساز شده و امروز وضعیت حقوق و قانونی صنایع دستی در شرایط نا مطلوبی قرار دارد و مسئله ای که اصناف این حوزه را در سطح کشور با مشکلات جدی روبرو ساخته است.
در این نشست هم اندیشی هنرمندان دیگری نیز به بیان نظرات خود در خصوص برنامه ششم توسعه و بحث چگونگی حمایت از صنایع دستی پرداختند و در پایان به بحث و گفتگو با مدیران صنایع دستی کشور پرداختند. همچنین مقرر شد تا این هم اندیشی ها به طور مستمر میان مدیران صنایع دستی و هنرمندان هم در تهران و هم در دیگر مراکز استانی کشور برگزار گردد تا به کمک این تعاملات موانع و مشکلات کاری بهتر شناخته شده و برنامه ریزی های لازم در خصوص رفع آنها انجام پذیرد.