رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری:
آمار دقیقی از اسناد نمیتوانیم ارائه دهیم//17 هزار اسلاید گم شده است
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هماکنون ۱۷ هزار اسلاید و تعدادی پروندههای ثبتی موجود نیست. همچنین در زمینهی کتاب تقریبا بهجز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ عنوان کتاب کموکسری نداریم؛ اما متأسفانه در رابطه با اسناد هنوز نمیتوانیم آمار دقیقی ارائه دهیم.
تاريخ : يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۰
به گزارش هنرنیوز ، جلیل گلشن روز یکشنبه در آیین بازگشایی مرکز اسناد و کتابخانه این سازمان گفت: در جریان این انتقال آسیب های جدی به اسناد و نیروهای انسانی میراث فرهنگی وارد شد. دراین جابجایی شماری از اسناد مفقود، بخشی پاره و تعدادی نیز در شرایط نامناسب قرار گرفت که با تلاش کارکنان این سازمان احیا شد.
وی در عین حال اظهار کرد: اما وضعیت این اسناد مانند زمان پیش از انتقال به شیراز نیست. کتابخانهی سازمان که با زحمت و تلاش زیاد کارمندان شکل گرفته بود، در سال ۱۳۸۹ تمامی اسناد و کتابهایش یک روزه و درپی یک تصمیم ناگهانی بار کامیون شد و به شیراز رفت!
گلشن گفت: این اسناد و کتاب ها در دولت یازدهم با خودرو و تدابیری به تهران برگردانده شد و از امروز برای بهره گیری استادان، پژوهشگران و محققان آماده است.
وی تصریح کرد: این اسناد و کتاب ها در شرایط نامطلوبی در شیراز نگهداری میشد و همین موضوع باعث آسیب دیدن جدی آنها شد.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: بسیاری از اسناد کپک زدند و حتی تعدادی از نقشهها که بر روی کاغذ کالک بود شکسته شد و از بین رفت.
او ادامه داد: تمامی اسنادی که از شیراز به تهران منتقل شده در مرکز اسناد پس از آفت زدایی در مخازن مخصوص خود قرار گرفته است و شمارش این اسناد از امروز به بعد آغاز میشود.
گلشن تصریح کرد: این اسناد مربوط به سالهای ۱۳۰۰به بعد مربوط به سازمان میراث فرهنگی بوده که باید فهرست بندی شوند و با دفاتر اولیه انطباق داده شوند.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: در شرایط کنونی از دادن آمارها مربوط به ناپدید شدن اسناد پرهیز میکنیم تا شمارشها صورت گیرد.
وی ادامه داد: هماکنون ۱۷ هزار اسلاید و تعدادی پروندههای ثبتی موجود نیست. قصد داریم به شیراز برویم و در انبارها جستوجو کنیم.
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی شمار کتابهای این مرکز را ۶۰ هزار جلد ذکر کرد و افزود: از مجموع این کتابها ۴۷ هزار جلد متعلق به سازمان و ۱۳ هزار کتاب نیز اهدایی خیرین است.
وی به محتویات اسناد این مرکز اشاره کرد و گفت: در این مرکز اسناد مختلفی از جمله نقشه، عکس، اسناد باستان شناسی، فیلم ویدئویی، اسلاید، نوارکاست و برگه های پژوهشی مردم شناسی نگهداری می شود.
گلشن با اشاره به اینکه این مرکز از سال ۶۷ فعالیت خود را آغاز کرده است ، افزود: در آن زمان فضای ورودی مرکز زیاد بود اما اکنون این مکان فاقد قرائت خانه است. در واقع فضای کنونی ایجاد شده برای کتابخانه و مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فضای بسیار محدودی است که باید برای گسترش آن در آینده فکری شود.