با ادامه ناآرامیهای صورت میگیرد؛
هتلهای یمن درآستانه ورشکستگی
از زمان انقلاب یمن که این این کشور را با کاهش ورود گردشگر خارجی و درآمد آن مواجه کرده، بسیاری ازصاحبان کسب و کارو هتلهای یمن در سراشیبی ورشکستی افتادهاند.
منبع : میراث فرهنگی
تاريخ : چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۷
به گزارش هنرنیوز، از زمان انقلاب یمن که این این کشور را با کاهش ورود گردشگر خارجی و ۹۰۰ میلیون دلار درآمد آن مواجه کرده، فشار اقتصادی بسیاری از صاحبان کسب و کارو هتلهای یمن را در سراشیبی ورشکستی قرارداده است.
به گزارش "یمن تایم" به استناد گزارش وزارت توریسم یمن تنها در سال ۲۰۰۹ بیش از ۱ میلیون گردشگر خارجی از این کشور بازدید کردند که درآمدی بالغ بر ۹۰۰ میلیون دلار عاید این کشور میکرد.
این میزان درآمد با توجه به این که نیمی از جمعیت یمن زیر خط فقر زندگی میکنند، نشان از درآمد بزرگی برای این کشور دارد. با این حال مقامات گردشگری این کشور خبر از کاهش محسوس درآمدهای گردشگری دراین کشور میدهند که بخشهای مختلفی از کسب و کار را دراین کشور دچار رکود ویا ورشکستگی کرده است.
"آل علی" یکی از مغازه داران در بازار صنعا میگوید که تا چند سال پیش من ماهانه بیش از ۲۰۰.۰۰۰ ریال یمن برابر با ۸۴۰ دلار درآمد داشته اما اکنون درآمد وی به یک چهارم کاهش یافته است.
تنها صنعا نیست که از فقدان گردشگر رنج میبرد بلکه مردم در مناطق توریستی دیگر این کشور همانند "تغز "و "عدن" هم دچار فشار مالی و اقتصادی شدهاند. طبق همین گزارش هتلهای عدن به سراشیبی ورشکستگی افتادهاند زیرا پس از انقلاب یمن رزو در هتل هایی چون هتل تعز بندرت صورت میگیرد"محمد آل قهم" نیز که صاحب یک فروشگاه نقره فروشی است میگوید:«بدون حضور مشتریان خارجی من به زحمت از پس مشکلات برمیآیم چون مردم یمن به دلیل مشکلات مالی شدیدی که دارند به ندرت حاضر به خرید نقره میشوند و تنها در شرایط خاص ممکن است نقره بخرند این وضعیت مرا واداشته که به فکر بستن مغازه ام بیفتم.»
"نجیب آل قاویل" نیز که کارمند یک موسسه گردشگری است میگوید:«گردشگری بیش از هر تجارت دیگری از انقلاب ۲۰۱۱ زیان دیده که ناشی از تصور منفی از کشور یمن است . این مشکل درکنار وضع محدودیت برای سفر های داخلی هم که ناشی از شرایط ناامن داخلی است، شرایطی را ایجاد کرده که تنها منبع درآمد گردشگری تنها از محل سفر مردم به حج یا عمره است.»
اما تنها صنعا نیست که از فقدان گردشگر رنج میبرد بلکه مردم در مناطق توریستی دیگر این کشور همانند "تغز "و "عدن" هم دچار فشار مالی و اقتصادی شدهاند. طبق همین گزارش هتلهای عدن به سراشیبی ورشکستگی افتادهاند زیرا پس از انقلاب یمن رزو در هتل هایی چون هتل تعز بندرت صورت میگیرد.
صنعا پایتخت یمن با بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت تاریخی و زیباییهای منحصر به فرد آن سالها از مراکز مهم گردشگری و از مناطق شناخته شده در سطح بینالمللی بود.
بازدید سالانه هزاران گردشگر خارجی از سراسر جهان منبع درآمد مهمی برای بازرگانان و مردم محلی این کشور بود اما با شروع انقلاب ۲۰۱۱ در این کشور، گردشگران خارجی و به ویژه غربی از سفر به این کشور خودداری کردهاند. خروج این حجم بالای گردشگر برای این کشور به معنی محرومیت از یک منبع بزرگ درآمد است.
با توجه به ادامه هشدارها برای سفر به یمن که در بسیاری از کشورهای غربی صورت گرفته نمایندگیهای مجاز فروش نقره و طلا و جواهر و عطر و عسل که از صادرات مهم صنعا است، میگویند سال آینده آزمونی است برای ما و نیز برای کسب و کارهای رایج در مناطق گردشگری که آیا با ادامه این شرایط و نبود گردشگران خارجی قادر به ادامه حیات خواهیم بود یا خیر.