نهاونديان: بايد پرچمدار مقابله با خشونت در جهان باشيم
نهاونديان: بايد پرچمدار مقابله با خشونت در جهان باشيم
 
تاريخ : شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۰
 
رييس دفتر رييس جمهوري در آيين افتتاحيه مجمع جهاني خادمان فرهنگ رضوي گفت: بهترين راه تبليغ دين خدا و مكتب علوي اين است كه مسلمانان و پيروان اهل بيت (ع) پرچمدار مقابله با خشونت و افراطي‌گري شوند.
به گزارش هنرنیوز، مجمع جهاني خادمان فرهنگ رضوي، پيش از ظهر امروز شنبه ۳۱ مرداد با حضور محمد نهاونديان، رييس دفتر رييس جمهور، ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سيد جواد جعفري، مديرعامل بنياد بين‌المللي امام رضا (ع)، جمعي از شخصيت‌هاي فرهنگي و علمي كشورمان و تعدادي از خادمان فرهنگ رضوي از كشورهاي مختلف جهان در حسينيه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افتتاح شد.
محمد نهاونديان، رييس دفتر رييس جمهور در اين آيين افتتاحيه با قدرداني از راه‌اندازي مجمع جهاني خادمان فرهنگ رضوي كه به گفته او ابعاد گسترده‌اي به توسعه فرهنگ رضوي در جهان خواهد بخشيد، بزرگ‌ترين خدمت را خدمت به فرهنگ رضوی دانست. وي گفت: بهترین راه مقابله با كساني كه می‌خواهند تصويري غیرمنطقی، نابردبار و خشونت‌گرا از اسلام معرفی کنند، ارايه مکتب و فرهنگ رضوی است.
وي تأكيد كرد: در شرایطی که می‌خواهند معرف اسلام، گروه‌های خشن و افراط‌گرا، خونریز و ضداخلاق باشند، بهترین مقابله ارايه الگوی گفت‌وگوی رضوی با فرهنگ منطق و استدلال و گفتمان اقناعی در معرفی اسلام است.
ريیس دفتر ريیس جمهور ادامه داد: ‌اگر کسی در اين زمانه و در جامعه بزرگ جهانی كه با گسترش ارتباطات به دهكده جهاني تبديل شده است، بخواهد برای تحقيق و تحقق اسلام خدمتی کند، بايد بداند كه راه گسترش اسلام جز راه نبوي و رضوي نيست؛ راهي كه ارايه قانع‌کننده دین، ترغيب و ايجاد جاذبه براي قبول دين و سپس تحقق دين است.
وی با بیان اینکه مسلمانان به دنبال اين نبوده و نيستند كه به جای دیگران انتخاب کنند و انتخاب خود را بر دیگران تحمیل کنند، افزود: پیامبر اسلام (ص) اگر چه خود را به حق می‌دانست؛ اما راهش ارايه انتخاب‌هايش به مردم بود تا آنها خود آن راه را انتخاب کنند.
نهاوندیان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طرح مسأله اجرای شریعت در جوامع غیراسلامی در واقع توطئه‌ای است تا اسلام را به عنوان مکتب تحمیلی نشان دهند، گفت: تبلیغ دین در جامعه غیردینی نخست با اخلاق و منطق آغاز می‌شود و در ادامه با ايجاد جامعه اسلامي به تعيين و تبيين مسايل حقوقي آن جامعه مي‌انجامد.
وي در تأكيدي دوباره با اظهار اين نكته كه مكتب رضوي، بنيان كار خودش را در ترويج عقل، عقل انتخاب‌گر، عقل آزاد و عقل آگاه، گذاشته است؛ گفت: طبق فرمايشات امام رضا (ع) ملاك، مبنا، معيار و محور حركت ديني ما بايد تعقل و گفتمان عقلي و خردورزانه باشد. تکیه بر عقل برای جلب افکار و دل‌ها از روش‌های مکتب رضوی است و امروز باید مسلمانان و پیروان مکتب اهل بیت (ع) پرچمدار گفت‌وگوی ادیان باشند و ملاک و چراغ راهنما در این گفت وگو هم تأکید بر مشترکات است.
رييس دفتر رييس جمهور همچنين با گفتن اين عبارت كه نور از ظلمت هراسي ندارد، افزود: در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که هر روز ارتباط مسلمانان با غیر‌مسلمانان بیش‌تر می‌شود و در این ارتباط محبت کردن به مردم از اهمیت برخوردار است؛ چرا که برخورد خشونت‌آمیز و تحمیلی، جز ضرر و زیان برای مکتب و آیین اهل بیت (ع) ثمره‌ای نخواهد داشت.
وي با تأکید بر اینکه یکی از ارکان الگوی رفتار رضوی مدارا با مردم است، گفت: اگر ما رفتار نابردبارانه را برگزینیم در مقابل توجیه کرده‌ایم که دیگران با ما رفتار نابردبار و خشن را انتخاب کنند و هیچ کمکی به ظلم ظالمان بیش‌تر از این نیست که ما آیین ظلم را آغاز کنیم و باعث توجیه رفتار خشونت‌آمیز آن شویم که این فلسفه وجودی گروه‌های تکفیری و تروریستی است كه با توجيه ظلم و كشتار مسلمانان شكل گرفته‌اند.
وي ادامه داد: اگر ما هم مي‌خواهيم سهمي در احياي مجدد اسلام در جهان و مكتب اهل بيت (ع) در حيات فكري بشريت داشته باشيم، بايد با همين شيوه معارف اهل بيت (ع) را به جهانيان عرضه كنيم. بهترين راه تبليغ دين خدا و مكتب علوي اين است كه مسلمانان و پيروان اهل بيت (ع) پرچمدار مقابله با خشونت و افراطي‌گري شوند.
نهاوندیان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اینکه ريیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» را مطرح کرد كه با اقبال عمومي جهاني مواجه و با اجماع به تصويب رسيد، گفت: اين يك پيروزي است. پيرزي مقابل كساني كه سال‌ها و دهه‌ها تلاش كردند ايران اسلامي را به عنوان حامي تروريسم معرفي كنند.
وي اشاره‌اي هم به گفت‌وگوهاي هسته‌اي ايران با قدرت‌هاي جهاني داشت. وي گفت: مذاكرات هسته‌ای ايران نماد دیگری شد بر این که ایران اسلامی ارايه‌دهنده الگوی گفت‌وگو در جهان است. جنبه فرهنگی اين گفت‌وگوها از جنبه‌های سیاسی و اقتصادی و هسته‌ای‌اش بسیار بیش‌تر است.
ريیس دفتر ريیس جمهور تصریح کرد:‌ در این مذاکرات جهان شاهد بود كه ایران اسلامی به دنبال جنگ و تسلیحات کشتار جمعی نیست و آماده گفت‌وگوست و از چنان قدرت منطقی برخوردار است که می‌تواند طرف مقابل خود را قانع کند تا قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت را لغو و به حقوق هسته‌ای ایران اذعان كند که از اعجاز مکتب رضوی و آیین گفت‌وگو و تعامل با دیگران است.
وي تأكيد كرد: توفيق ايران در اين گفت‌وگوها اين بود كه آن تصوير تهديدآميز از ايران كه دشمنان كشورمان و اسلام آن را ارايه كرده بودند، به تصويري تبديل شد كه در آن از ايران به عنوان كشوري كه به دنبال تعامل و گفت‌وگوست ياد مي‌شود و رفت‌وآمدهاي هيأت‌هاي اقتصادي مختلف خارجي براي تعامل با ايران نشان از اين تغيير است.
نهاوندیان در پايان سخنان خود گفت: به عنوان خادمان فرهنگ رضوی در قول و عمل باید فرهنگ گفت‌وگو را به عنوان اصل اساسي مكتب و فرهنگ رضوي ترویج دهيم که آن هم نیازمند آیین، منش و ادبیات گفت‌وگوست.
کد خبر: 82437
Share/Save/Bookmark