نگاهی به تصمیمات شورای عالی سینما در جلسه آخر؛
ساخت پردیس سینمایی در ۳۰ استان
تاريخ : سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۱
«شورای عالی سینما با استناد به کمیسیون موضوع ماده (۵) قانون تأسیس شورایعالی شهرسازی و معماری کشور مقرر کرد در هر استان یک پردیس سینمایی با استانداردهای مطلوب احداث شود.»
این خبر هفته گذشته از آخرین جلسه شواری عالی سینما بیرون آمد. اما آیا این تعداد پردیس سینمایی میتواند تاثیری در علاقه مخاطب به فیلم دیدن در سینما ایجاد کند و یا اساساً چنین اتفاقاتی آیا مشکلی از مشکلات پخش و اکران را حل خواهد کرد. برای رسیدن به پاسخ باید مواردی را مورد بحث قرار دهیم.
بالا رفتن سطح سلیقه مردم
اتفاقی که عموماً در شهرستانها میافتد این است که مردم چندان از فضای سینماها راضی نیستند؛ اغلب سینماهای شهرستانها اگر فعال هم باشند، فضای مطلوبی از نظر صندلی، تهویه هوا، صدای مناسب، کافیشاپ و ... ندارند و از آنجایی که فقط برخی از فیلمها پر مخاطب هستند و برای سینمادار به اصطلاح منفعت ایجاد میکند، اکران باقی فیلمها چندان سودی برای سینمادار ندارد و او هم هزینهای برای بهبود و نوسازی سالنش نمیکند. این اتفاق به مرور زمان هم سالن سینما را از بین میبرد هم مخاطب را بیمیل میکند. چنین اتفاقی در سالنهای سینمایی کشور رخ داده است. در این شرایط اما؛ ساخت پردیس سینمایی میتواند چه تاثیری داشته باشد. یکی از تاثیرات ساخت پردیس میتواند این باشد که شکلی از سالن استاندارد را در استان ایجاد کرده و به مردم عرضه میکند. هموطنان ما زمانی به سینما فقط به عنوان تفریح نگاه میکردند، حالا یک گام جلوتر رفته و از آن الگو هم میگیرند، حالا این فضایی که قرار است هم در آن تفریح کنند هم الگوبرداری، باید فضایی مناسب داشته باشد که مخاطب به این اطمینان برسد که سینمادار و مدیران برنامهریز سالن برای او احترام ویژهای قایل بودهاند که چنین فضای مرتبی برای فیلم دیدن او مهیا کردهاند؛ از طرف دیگر سطح سلیقه مردم هم بالا رفته و دیکر خاضر نیستند در هر سالنی فیلم ببینند؛ در نتیجه، سالنهای دیگر یا باید به فکر بهبود و بهسازی باشند یا از چرخه خارج شوند. البته دولت در مسیر بهسازی سینماهای فرسوده هم باید تدابیری بیاندیشد، سيستم صوتي دالبي ساراند ديجيتال، سيستم صوتي آنالوگ جديد، سيستم مكانيزه فروش، نصب آپارات هاي جديد، نصب پرده جديد اكران غیر از بازسازی خود سالن از جمله مواردی است که یک سالن خصوصی نمیتواند بدون کمک دولت آنها را نوسازی کند.
وقتی در ۳۰ استان کشور قرار است پردیس ساخته شود باید حداقل در همین ۳۰ استان، ۳۰ سالن در حد و اندازههای پردیسها به شکل خصوصی یا وابسته به ارگانهای دولتی داشته باشیم که هم فضای رقابل ایجاد شود و هم مخاطب به شکلی ناعادلانه برای دیدن فیلم به پردیسها سرازیر نشود.
تصمیمگیری محکمتر برای اکران شهرستانها
یکی دیگر از موارد مثبتی که ساخت پردیسهای سینمایی میتواند برای وزارت ارشاد و سازمان سینمایی داشته باشد این است که امکان برداشتن گامهای محکمتری را برای اکران در شهرستانها در اختیار سازمان قرار میدهد. اگر چه امروز هم این اتفاق در تصمیمگیریها میافتند و سازمان سینمایی به راحتی در اکرانهای سینمایی تصمیمگیرنده است؛ اما پس از ساخت پردیسها این حرکت قاطعتر ادامه مییابد.
وقتی سالنهای مناسبی مانند پردیسها در اختیار سازمان سینمایی باشد؛ طبیعی است که تصمیمات برای اکران بیشتر مدیریت میشود و اتفاقاً سالن خوب و مجهز باعث میشود چرخه اقتصادی سینما هم در آن استان مطلوب شده و در نهایت نفع مالی هم برای سازمان مربوطه داشته باشد. به هر ترتیب این تصمیم در شورای عالی سینما میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات جذب مخاطب در شهرستانها باشد.
صادق ساکت