شجریان: تغییر دستگاه آوازی معنای اشعار را تحت تأثیر قرار می‌دهد
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای کنسرت گروه همنوازان حصار/1/؛
شجریان: تغییر دستگاه آوازی معنای اشعار را تحت تأثیر قرار می‌دهد
همایون شجریان ضمن اشاره به اینکه معنای اشعار شکل ارائه آنها را تعیین می‌کند ابراز داشت: تغییر دستگاه آوازی معنای اشعار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۴۱
همایون شجریان ضمن اشاره به اینکه معنای اشعار شکل ارائه آنها را تعیین می‌کند ابراز داشت: تغییر دستگاه آوازی معنای اشعار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز همایون شجریان در نشست رسانه‌ای کنسرت گروه همنوازان حصار گفت: در کنسرت پیش رو تا جایی که مربوط به خواندن تصانیف می‌شود ریتم‌های گوناگونی مورد استفاده قرار گرفته‌است و آوازهای متفاوتی ارائه خواهد شد. به عنوان مثال در بخشی از کار آواز به شیوه مرشد محمد مرادی اجرا خواهد شد.
شجریان ضمن اشاره به تفاوت ارائه آوازها ابراز داشت: تمام این تفاوت‌ها هماهنگی خواصی با فضای موسیقی در حال ارائه دارد. همچنین زمینه اصلی کار حفظ می‌شود تا شنونده احساس نکند که موسیقی بی‌هویتی را می‌شنود.
این خواننده با توضیح مراحل شکل‌گیری کار توضیح داد: در ابتدا که آقای قمصری آهنگساز اثر از حضور سازهایی چون ویلون، ویلون سل و همچنین موسیقی فلامینکو همراه با گیتار فلامینکو خبر دادند، اگر آهنگسازی غیر از ایشان بود با احتیاط بیشتر به سمت همکاری با اثر حرکت می‌کردم. البته نوازندگان چیره‌دستی به نواختن سازهای ویلونسل و آلتو می‌پردازند و در ادامه حضور گیتار فلامینکو البته با حفظ زمینه‌ اصلی موسیقایی صدای زیبایی به کار می‌بخشد.
شجریان ضمن اشاره به اینکه گروه از انتقادات دیگران استقبال می‌کند خاطرنشان کرد: اعضای گروه با علاقه زیادی دست به ساز می‌برند و کاری که می‌نوازند را دوست دارند. نیاز به تمرین زیادی هم بین اعضای گروه وجود دارد چرا که پارتهای کنسرت طوری طراحی شده که نوازندگان نمی‌توانند به یکدیگر کمک کنند و بخش مربوط به خود را تشخیص دهند. به عبارت دیگر امکان جبران اشتباه وجود ندارد.
این خواننده در رابطه با کارهای اخیر حوزه موسیقی گفت: من در دو سال اخیر سعی کرده‌ام کارهای متفاوتی را اجرا کنم. باید کاری کرد تا فضا کمی متفاوت شود. گروه همنوازان حصار هم علاقه‌مند بوده که در راستای تغییر این فضا گام بردارد. به عنوان مثال اگر بخواهیم ساز و آواز داشته باشیم باید چیزی بیشتر از بزرگان موسیقی که کارهای بزرگی در این زمینه ارائه داده‌اند داشته باشیم.
وی افزود: ساز و آواز ایرانی نیاز به مهارت زیادی دارد، هرچند که ما طبق سنت قبل ۲۰ دقیقه اول اجرا همراه علی قمصری به روی صحنه می‌رویم تا ساز و آواز ایرانی را اجرا کنیم.
شجریان در پایان در رابطه با مخاطبان موسیقی ایرانی گفت: کنسرتهای ایرانی در کشور‌های خارجی موفق‌تر خواهند بود چرا که مخاطبان خارجی به دنبال موسیقی ایرانی هستند و این کنسرت هم ما آنچه را که مخاطب از آن لذت می‌برد در اختیارش قرار می‌دهیم البته با حفظ هویت موسیقی.
کد خبر: 71
Share/Save/Bookmark