نشست رسانه ای مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه ایرانشهر صبح امروز یکشنبه ۲۳ مهرماه در تالار امیرخانی خانه هنرمندان برگزار شد.
مجید سرسنگی در ابتدای این نشست در خصوص عملکرد یک ساله خانه هنرمندان گفت: این گزارش مربوط به خرداد سال ۹۰ تا خرداد سال ۹۱است که یک سال بعد از مدیریت بنده در این مجموعه را دربر میگیرد.
وی ادامه داد: به شکل جدی بر این اعتقادم که یکی از دلایل بالنده شدن هر مدیریتی، پاسخ گویی آن مجموعه به مخاطبان، افکار عمومی و رسانهها است یعنی باید اجازه داد مدیریت در هر فضایی مورد نقد قرار بگیرد.
سرسنگی ضمن بیان اهمیت خانه هنرمندان و جایگاه آن در فرهنگ و هنر کشور افزود: نگاه ما به حوزه فرهنگ و هنر میتواند دو گرایش کلی را در برگیرد که در حالت اول تنها به حفظ وضعیت موجود برمیگردد، یعنی یک مدیر فرهنگی با توجه به وضع موجود همچون محدودیتها، تنگنظریها ، کمبود بودجه و به ویژه عادات غلط فرهنگی تصمیم میگیرد تا کار خود را پیش ببرد که این آسانترین راه است که قطعا کسی در چنین شرایطی معترض نمیشود و مدیر هم با چالشی روبرو نخواهد شد.
مدیر عامل خانه هنرمندان عملکرد دوم در این حوزه را گرایش به سمت وضعیت مطلوب دانست و افزود: اگر بخواهیم از این گردنه عبور کنیم، چالشها شروع میشود اما اگر مدیران فرهنگی بتوانند درد و رنج گذر از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب را تحمل کنند، قطعا هیچ چیزی کم نخواهند داشت.
مجید سرسنگی تصریح کرد: یک مدیر فرهنگی قطعا باید برای آینده نیز فکرهایی داشته باشد و نباید تنها مبتنی بر دوره و بودجه موجود فکر کند، چه بسا که در تمام سالهای بعد از انقلاب یکی از مشکلات جدی ما در حوزههای مختلف فرهنگی نبود مدیریت آینده بوده است.
وی با ارزیابی اجمالی وضعیت فعلی تئاتر و مشکلات پیش روی آن گفت: پیش از این هشدار داده بودم که مسیر پیش روی تئاتر به وضعیت بحرانی میانجامد که سالها ما را به عقب خواهد انداخت و امروز در این نقطه بحرانی قرار داریم، یعنی به جای زیرسازی در حوزه تئاتر از بودجه موجود برای یک نقطه مثبت جهت خوشحال کردن تعدادی هنرمند بهره می گیریم، اما واقعا اگر این بودجه دولتی تئاتر قطع شود چه بر سر آن خواهد آمد؟
این مدیر فرهنگی توضیح داد: مادامی که برنامه نداشته باشیم نه دورنمایی داریم و نه مدیریتی را میتوانیم برآورد کنیم. بنده مدیریت خانه هنرمندان را فراتر از سرایداری فرهنگی میدانم و معتقدم مجموعهای که ۱۲ انجمن و صنف هنری را تحت پوشش خود قرار میدهد و حدود ۸۵ هزار هنرمند به آن وصل هستند، حیف است که به سرایداری فرهنگی تبدیل شود.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران تاکید داشت: مراکز فرهنگی دنیا یا عمومی هستند و یا به صورت مولف فعالیت میکنند و خودشان حرفی برای گفتن دارند. یعنی ترجیح میدهند تولیدات خودشان را داشته باشند و به جریان سازی فرهنگی بپردازند و به طور قطع و یقین چه یک عده خوششان بیاید و چه نیاید، خانه هنرمندان در مجموعه نظام جمهوری اسلامی تعریف میشود و حرکت خود را بر یک مجموعه مولف گذاشته است.
سرسنگی خاطرنشان کرد: خانه هنرمندان ایران در مجموعه نظام جمهوری اسلامی تعریف میشود و تلاش دارد تا فرهنگ و هنر پلههای ترقی را بپیماید لذا به آنهایی که فکر میکنند این مجموعه باید محل اپوزیسیون باشد انتقاد جدی دارم.
وی در سخنانش توضیح داد: خانه هنرمندان تلاش میکند تا فرهنگ و هنر پلههای ترقی فرهنگی را بپیماید و مردم را با فرهنگ و هنر آشنا کند، یعنی از این محمل برای توسعه فرهنگی کشور استفاده میکند و بیشک فعالیتهای ما در چهارچوب نظام فرهنگی کشور طراحی شده و میتواند به ترویج دیدگاههای این بخش کمک کند.
مجید سرسنگی گفت: نگرانی ما در حوزه خانه سینما بر سر این مساله نیست که صنفی خلاف کرده و جوابش را باید بدهند. اما جای سوال دارد که بر سر هیچ نشستهایم و باعث شدهایم در شرایطی که کشور به حضور همه نیروهای فرهنگی نیاز دارد، از همه گرایشها و سلیقهها استفاده نکنیم و برخی را حذف کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد تا در مورد خانه هنرمندان چنین اتفاقی نیفتد و گفت: قطعا باید پاسخگو باشیم. اما اگر عدهای بنا بر سلیقه شخصی خود اظهاراتی میکنند، من نمیتوانم جوابگو باشم ولی توجه داشته باشید که تمامی کارهای ما شفاف و مستند است، در حالی که بعضی دوستان بدون آنکه فضای این خانه را بشناسند و دیده باشند درباره آن مینویسند.
مدیر تماشاخانه ایرانشهر، خانه هنرمندان ایران را یکی از سالمترین مراکز فرهنگی این کشور دانست و افزود: در پی مطلبی که یکی از روزنامهها منتشر کرده بود، گفتم که مشکلات عمومی جامعه را نباید به گردن یک فضا انداخت. اما متاسفانه ما استاد سیاهنمایی هستیم، در حالی که به شخصه معتقدم فضاهای فرهنگی باید سالم باشند بنابراین من در خانه هنرمندان چنین رویهای را پیش گرفتم و معتقدم حوزه فرهنگ عرصه سیاست و اقتصاد نیست.