به گزارش هنرنیوز، نشست فیلم سینمایی «پذیرایی ساده» به عنوان نخستین نشست سومین روز جشنواره امروز ( یکشنبه،۱۶ بهمن ماه ) برگزار شد.
مانی حقیقی - كارگردان «پذیرایی ساده» - در نشست پرسش و پاسخ در به این پرسش که چقدر به شعار آگاهی، اخلاق و امید جشنواره پایبند بوده ؟ واصلاً چرا با چنین فیلمی که هیچ کدام از این فاکتورها را ندارد در جشنواره حضور یافته است : گفت: شعار شعار است، دوم اینکه این شعار من نبوده، شعار جشنواره بوده و زمانی که من این فیلم را میساختم، قطعا جشنواره نبوده است و سوم این که آدم شعار دیگران نیستم. و چهارم این که آگاهی مشخصاً در فیلم نمود دارد، امید هم در حدی که در جامعه ما هست در فیلم نشان داده شده، اخلاق هم مساله ای شخصی است. یکی از نگرانی های من دست برقضا این بود که مبادا فیلم خیلی نکات اخلاقیش زیاد باشد.
کوهستانی – فیلمنامه نویس هم در باره این که چرا درپایان فیلم قاطر کشته میشود و این پایان مورد انتظار مخاطب
” نیت ما این بوده كه فیلمی درباره تحقیر انسانها بسازیم، اگر بخواهیم درباره چنین موضوعی صحبت كنیم، باید ابتدا چنین مسایلی را در فیلم نمایش دهیم. “
نیست چون او در جستجوی چیز دیگری است؟ اظهار کرد ک این نکته مثبتی است که پایان فیلم غافلگیر کننده باشد.
وی در پاسخ به انتقاد یكی از حاضران در نشست درباره اینكه «پذیرایی ساده» مخاطب را تحقیر و به او توهین میكند، و باید از مردم ایران معذرت بخواهد، اظهار کرد: اگر كسی احساس كرده كه به او توهین شده است، من معذرت میخواهم.
این حرف خبرنگار با واکنش حضار رو به رو شد که حقیقی از حاضران خواست اجازه بدهند هرکس نظرش را بیان کند.
حقیقی در عین حال گفت: اما نیت ما این بوده كه فیلمی درباره تحقیر انسانها بسازیم، اگر بخواهیم درباره چنین موضوعی صحبت كنیم، باید ابتدا چنین مسایلی را در فیلم نمایش دهیم. چرا كه اگر كنش و واكنشهای حاصل از این موضوع در فیلم نشان داده نشود اساسا در جلسات مختلف نمیتوان درباره آن صحبت كرد.
این كارگردان خاطرنشان كرد: من متوجه میشوم كه برخی تماشاگران با دیدن فیلم ناراحت شده و احساس تحقیر شدگی به آنها دست میدهد، اما ما سعی میكنیم شكل زشت تحقیر انسانها را در فیلم نشان دهیم تا بتوانیم در چنین جلساتی درباره آن صحبت كنیم.
همچنین کوهستانی در پاسخ به این که در فیلمنامه دیالوگ به او تعلق دارد یا ساختار، توضیح داد: همه فکر می کنند چون من نمایشنامه نویسم دیالوگ ها از آن من و ساختار از آن مانی است درحالی که اصلاً اینگونه نیست ما به صورت خطی عمل نکردیم.
حقیقی هم گفت: وقتی دونفر فیلم نامه را می نویسند، هر دو در کنار هم می توانند کار را تکمیل کنند من حتی می گویم در خیلی از پلانها حضور هومن بهمنش و پیشنهادات او به کمک ما آمد.
حقیقی درباره محتوای فیلم و نظرش
” کسانی که فیلم شعاری می سازند حرفشان را ثقیل و برهنه میزنند به همین دلیل مخاطب آن را نمیپذیرد “
دربارهی بخشهایی از داستان بار دیگر خاطر نشان کرد: نظر شخص من این است كه كار فیلمساز این نیست كه بخواهد حرفی را بزند، كار من به عنوان یك فیلمساز مطرح كردن یك سری از پرسشها است. در واقع ما وضعیتی را در مقابل بیننده قرار میدهیم و از او میخواهیم كه نظرش را بگوید.و به موضوع فکر کندکار من پاسخ به پرسشها نیست.
وی افزود: کسانی که فیلم شعاری می سازند حرفشان را ثقیل و برهنه میزنند به همین دلیل مخاطب آن را نمیپذیرد. بازهم تاکید می کنم کار کارگردان حرف زدن نیست، ایجاد پرسش در ذهن مخاطب است.
حقیقی اظهار کرد: من هم مانند دیگران به یک سیستم اخلاقی پایبندم، به یکسری چیزها باور دارم اما درمقام کارگردان حق ندارم ،باورم را به دیگران نشان دهم پس آن را کنار میزنم و فقط پرسش را در ذهن مخاطب ایجاد می کنم.
كارگردان «پذیرایی ساده» درباره اینكه چرا فیلمش را در مناطق دورافتاده غرب كشور ساخته است و آیا قصد نمادسازی در این فیلم را داشته است، تاکید کرد: من به نمادسازی اعتقاد ندارم و تلاش كردم كه تفكر نمادسازی درباره این فیلم شكل نگیرد و خوشحالم كه موفق شدم.
وی متذکر شد: «پذیرایی ساده» داستان وسوسه پول است و برای اینكه التهاب دراماتیك فیلم شكل بگیرد باید سراغ كسی برویم كه واقعا به پول نیاز دارد. طبیعتا نمیتوان داستانی مانند «پذیرایی ساده» را در خیابان فرشته تهران روایت كرد.
” من مانی حقیقی كارگردان را بیشتر ترجیح میدهم چرا كه معتقدم اصلا بازیگر نیستم. “
مانی حقیقی در پاسخ به اینكه چرا خودش هم به عنوان كارگردان و هم بازیگر در این فیلم حضور دارد، اظهار كرد: من مانی حقیقی كارگردان را بیشتر ترجیح میدهم چرا كه معتقدم اصلا بازیگر نیستم.
وی درباره انتخاب نام کاوه نیز گفت: من تلاش بسیار زیادی كردم كه بازیگری را برای نقش «كاوه» پیدا كنم و حتی یكی از دوستان را مد نظر داشتم که اسمش کاوه بود اما پس از پایان فیلمنامه فکر کردم او نمی تواند این نقش را بازی کند. در واقع بازی در نقش كاوه در فیلم خودم از روی ناچاری است.
مانی حقیقی در پایان سخنانش به تهیه كنندگی فیلم نیز اشاره كرد و گفت: تهیهكننده واقعی، فیلم سینمایی
«پذیرایی ساده» آقای جلال شمسیان هستند اما به دلایل اداری ارشاد، به اجبار نام من به عنوان تهیه كننده فیلم در تیتراژ آمده است. امیدوارم مشکل اداری ایشان به زودی حل شود.
در ادامه این نشست، هومن بهمنش ـ مدیر فیلمبرداری «پذیرایی ساده» ـ نیز ساخت این فیلم سینمایی را بسیار سخت توصیف و اظهار كرد: ما این فیلم را در «اورامان» كردستان طی ۵۰ روز فیلمبرداری كردیم.
وی تصریح کرد: البته درطول مدت كار چندین روز به دلیل عید نوروز و همچنین شرایط آب و هوایی كار تعطیل شد. فكر میكنم واقعا ساخت فیلم «پذیرایی ساده» بسیار سخت بود و حتی مشكل بزرگ ما تغییر لحظهای و ناگهانی آب و هوا بود كه باید از صبر تمام عوامل فیلم تشكر كنم.