به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي سازمان زيباسازي شهر تهران، نخستین نشست پژوهشي نگارخانه برگ در سال ۹۲ به نكوداشت جمشید امینی نقاش و طراح فرش اختصاص خواهد داشت. استاد اميني از آخرین شاگردان کمال المک بود که برای نخستین بار شیوه شبیه سازی را در فرش ابداع کرد.
اين هنرمند طي سالها فعاليت مستمر خود، تمرکز و تخصص اش را بر روی طراحی نقشه قالی و کوبلن گذاشت. او نخستین هنرمندي بود که به شیوه نقاشانه، شبیه سازی را در طراحی و بافت فرش وارد کرد.
از مهمترین ویژگی های هنر جمشید امینی، نگاه نقاشانه او به بافت تابلو فرش است، زيرا اين هنرمند نوعي رنگ سازی را كه هيچ گاه در زمينه فرش جایگاهی نداشت به اين هنر وارد كرد؛ ضمن اينكه او پرتره سازي را نيز در هنر فرش به کار برد. پرتره های طراحی و بافته شده او با پرتره سازی هایی که کمال المک و شاگردانش ارائه مي دادند، تفاوتی ندارد و جزئیات در آثار او از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
سي و سومين نشست پژوهشي هنر به همت سازمان زيباسازي شهر تهران و با همكاري نشريه تنديس، روز چهارشنبه ۲۸ فروردين ماه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در نگارخانه برگ برگزار مي شود. در اين مراسم هادي سيف و دكتر حسن اميني فرزند و شاگرد جمشيد اميني به سخنراني خواهند پرداخت و فيلم مستندي از اردشير پژوهشي بر اساس زندگي جمشيد اميني به نمايش در خواهد آمد. همچنين نمايشگاهي از اسناد و آثار اين هنرمند نيز در معرض ديد عموم قرار خواهد گرفت. در اين نمايشگاه آثار نفيسي از مجموعه شخصي خانواده اميني شامل پرتره كمال الملك و تني چند از نامداران فرهنگ و هنر كشور به نمايش در خواهد آمد. اين نمايشگاه تا ۱۱ ارديبهشت ماه ميزبان علاقمندان است.
لازم به يادآوري است، جمشید امینی ۱۲۸۲- ۱۳۷۷ هجری شمسی از طراحان فرش نوین ایران است كه اصولی نوین را در این هنر ایجاد كرد و با شیوهای خاص چون بافندگی کوبلن به ابداع آثار هنری پرداخت.
اميني در سال ۱۲۸۲ شمسی در روستای فشند از روستاهای ساوجبلاغ متولد شد. او از آغاز كودكی به نقش و رنگ علاقه داشت و در پنج سالگی به اتفاق خانواده به تهران آمد و در این شهر با بافندگی قالی آشنا شد. او در سال ۱۲۹۸ به مدرسه صنایع مستظرفه كمال المك راه یافت و استعداد وی مورد توجه استاد كمال الملك قرار گرفت و در آن مدرسه دار قالی برپا كرد.
امینی آخرین بازمانده از شاگردان كمال الملك و مكتب وی بود كه در سن ۹۵ سالگی جهان را بدرود گفت. اين هنرمند در روز سه شنبه ۲۲ دی ماه ۱۳۷۷ درگذشت و در زادگاهش فشند به خاك سپرده شد.
امینی علاوه بر هنر طراحی، مرد عارف پیشه و اندیشمندی بود به طوری كه شاگردان او در اخلاق و اصول عارفانه انسانی، او را چون مرادی میستودند . اميني تمام عمر یاد استاد و مرادش كمال الملك را عزیز میداشت و از آثار مهم اين هنرمند می توان به تابلوی ضامن آهو و پرتره كمال الملك اشاره کرد.
پرتره کمال المک از آثار بی نظیر جمشید امینی به شمار می رود و این فرش آنچنان استادانه بافته شده كه از فاصله نزدیك حتی با نقاشی تفاوتی ندارد. این اثر اميني در موزه هنرهای ملی نگهداری میشود.
نكوداشت جمشيد اميني روز چهارشنبه ۲۸ فروردين در نگارخانه برگ واقع در ميدان هروي خيابان وفامنش، خيابان جمالي، عمارت عين الدوله برگزار مي شود.