دانشجویان و استادان از چوبک و بهشتی چه می‌خواهند؟
ماحصل یک نشست صمیمی؛
دانشجویان و استادان از چوبک و بهشتی چه می‌خواهند؟
رئیس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی درباره‌ی راهکارهای تعامل با نیروی جوان دانشگاهی گفت: چندین درخواست داشتیم که در چارچوب انجام پایان نامه بوده است در حال حاضر ضوابط تغییر کرده است، بنابراین از این به بعد از اساتید دانشگاهی می‌خواهیم قبل از تصویب پروپوزال دانشجو، آن را به پژوهشکده باستان شناسی بفرستند تا شاید ما نیز بتوانیم به آن پروژه کمک کنیم.
 
تاريخ : سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۸
 به گزارش هنرنیوز ، دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه تهران نشستی را با حضور حمیده چوبک – رییس پژوهشکده باستان‌شناسی و سید محمد بهشتی – رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری- برگزار کردند. در این نشست آنها طی سرفصلی مشکلاتی چون کیفیت آموزش‌، کاوش‌، بررسی و انجام کارهای میدانی و سیاست‌گذاری‌هایی که سازمان میراث فرهنگی برای دانشجویان باستان‌شناس در اولویت برنامه‌های خود دارد‌، حضور دانشجویان مقطع دکتری در سایت‌های باستان شناسی و راهکارهایی که برای تربیت شایسته آیندگان باستان شناسی مطرح می‌شود، همچنین لزوم به کارگیری اساتید باستان‌شناسی، مساله اشتغال دانش آموختگان و تامین نیروی کار پژوهشگاه، برنامه‌ریزی کلان پژوهشکده‌ی باستان شناسی و پژوهشگاه برای حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی و تبعیضی که در برخورد با پیشنهادات دانشجویی برای پایان‌نامه‌ی دانشجویان قائل می‌شوند و انتظارات پژوهشکده باستان شناسی و پژوهشگاه میراث فرهنگی از دانشجویان نسل جوان به عنوان آیندگان میراث فرهنگی را از زبان مرتضی خانی‌پور – دانشجوی دوره دکترا و عضو انجمن علمی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه تهران – به نمایندگی از این قشر مطرح کردند.

در ادامه نشست دانشجویان با رییس پژوهشکده باستان‌شناسی و رییس پژوهشگاه، حسن فاضلی نشلی، رئیس اسبق پژوهشکده باستان شناسی با اشاره به این که فعالیت‌ها و اقداماتش در دوره‌ی فعالیت‌ در این پژوهشکده را مرهون سید محمدبهشتی است، اظهار کرد: همه کسانی که در حال حاضر سمتی در پژوهشگاه دارند در طول هشت سال گذشته فرصت بررسی نقاط ضعف عملکردها را داشته‌اند.

حضور تیم‌های بی‌المللی در کاوش را ادامه دهید

وی اضافه کرد: در کشورهای دیگر مانند اروپایی و آمریکایی به دانشجوی باستان شناس پول می‌دهند تا یک کاوش انجام دهد. اما در ایران چنین شرایطی وجود ندارد و حتی امکان اینکه دانشجویان کشور با دانشجویان کشورهای دیگر طرحی را انجام دهند، نیست.

فاضلی از بهشتی خواست اجازه دهد دانشجویان دکتر اجازه کار و تدوین و پژوهش را در حوزه باستان شناسی داشته باشند و تاکید کرد: در دوره مرحوم آذرنوش با فراخواندن تیم‌های بین المللی می‌توانستیم کاوش انجام دهیم اما در حال حاضر حتی نمی‌دانیم می‌توان چنین کاری را انجام داد یا خیر؟

این استاد دانشگاه همچنین به عقد قرارداد و تفاهم نامه بین دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور اشاره کرد و افزود: چرا دانشگاه ها نمی توانند مستقل عمل کنند و چرا هنگام امضا تفاهم نامه پژوهشگاه می‌خواهد به عنوان ناظر حاضر باشد و عملاً دست دانشگاه را می‌بندد.

کار نکردن با تیم‌های بین‌المللی یک سوءتفاهم است

به گزارش هنرنیوز، سید محمد بهشتی در پاسخ به موضوعات مطرح شده از جانب فاضلی گفت: سازمان میراث فرهنگی معتقد است اگر یک دانشجوی دکتری قصد انجام حفاری دارد باید با سرپرستی یکی از اساتید پروژه را به دانشجو بدهد، نه اینکه یک دانشجوی کارشناسی ارشد یقه من را بگیرد که چرا به او مجوز کاوش نمی‌دهیم.

ما با عقد هیچ گونه تفاهم نامه‌ای مشکلی نداریم

او افزود: معتقدم اینگونه کارها باید قاعده داشته باشند. همچنین معتقدم این یک سو تفاهم است که دانشگاه نمی‌تواند با دانشگاه‌های بین المللی فعالیت باستان‌شناسی انجام دهد.

کمک به پایان نامه‌ها
همچنین فیروزمندی یکی از اساتید دانشگاه تهران هم به این موضوع اشاره کرد که در گذشته برای کاوش دانشجویان باستان‌شناسی و پایان نامه آنها اعتباری معادل یک میلیون تومان در نظر گرفته می‌شد و اکنون این اعتبار با گذشت زمان زیادی پرداخت می‌شود و قیمت آن به ۳۵۰ هزار تومان کاهش یافته است.

ضرورت تشکیل مجمع
رحیم ولایتی یکی از اساتید باستان شناسی دانشگاه تهران نیز از چوبک خواست برای ۲۲ دانشگاهی که رشته باستان شناسی را تدریس می‌کنند مجمعی برگزار شود تا کارهای پژوهشی باستان شناسی در آنها مطرح و بررسی شوند.

او همچنین به غارت اموال فرهنگی در بخش‌های مختلف کشور اشاره کرد و گفت: در بسیاری از اوقات تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی به وسیله اهالی روستا حفاری می‌شوند ولی ما جلوی آنها را نمی‌گیریم.

تقویت پایگاه‌های میراث فرهنگی برای حضور دانشجویان 

رئیس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی هم درباره‌ی راهکارهای تعامل با نیروی جوان دانشگاهی گفت: چندین درخواست داشتیم که در چارچوب انجام پایان نامه بوده است در حال حاضر ضوابط تغییر کرده است، بنابراین از این به بعد از اساتید دانشگاهی می‌خواهیم قبل از تصویب پروپوزال دانشجو، آن را به پژوهشکده باستان شناسی بفرستند تا شاید ما نیز بتوانیم به آن پروژه کمک کنیم.

او اضافه کرد: باید پایگاه‌های میراث فرهنگی تقویت شوند تا دانشجو بتواند به آن وارد شود همچنین یکی از وظایف ما تائید صلاحیت افراد است، باید باستان‌شناسان را برای ورود به سایت‌های باستان‌شناسی تائید صلاحیت کنیم. 

اعتبار ۲۵ میلیارد ریال سال ۸۴ ،اعتبار صفر ریالی امسال 

وی درباره کمبود اعتبارات گفت: به این نکته توجه داشته باشید که سال ۸۴ بودجه پژوهشکده باستان شناسی دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای کاوش و پژوهش بود اما امسال هیچ اعتباری برای این حوزه نداریم.

کد خبر: 79486
Share/Save/Bookmark
نظرات : ۱
یک باستانشناس شهرستانی : 
این نشست ها فقط بدرد باستانشناسان تهرانی میخورد.آیا آقای بهشتی و خانم چوبک از باستانشناسان شهرستانی خبر دارند و حاضرند با آنها گفتگو کنند؟
۱۳۹۳-۱۲-۰۵ ۲۰:۰۵:۳۸