ادبیات كودك و نوجوان مبنای ادبیات جامع كشور است
كمال شفیعی؛
ادبیات كودك و نوجوان مبنای ادبیات جامع كشور است
كمال شفیعی داور بخش «شعر كودك و نوجوان» یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره، گفت: ادبیات كودك و نوجوان مبنای ادبیات جامع كشور است و این نوع ادبیات پایه سازندگی، تعالی و رشد كودكان و نوجوانان و تجلی استعدادهای نسل آینده خواهد بود.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۷

به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ كمال شفیعی داور این دوره از جشنواره شعر داستان جوان سوره در خصوص ضرورت افزودن بخش "شعر و داستان كودك و نوجوان" به این جشنواره گفت: از دو سال گذشته پیشنهادی را به مرحوم امیرحسین فردی در خصوص گنجاندن بخش شعر و داستان كودك و نوجوان به این جشنواره دادم و خوشبختانه مورد قبول ایشان واقع شد.
وی ادامه داد: ما سعی كردیم در جشنواره شعر و داستان جوان سوره و جشنواره شعر انقلاب بخش كودك و نوجوان را بگنجانیم كه خوشبختانه طی این دو سال آثار بسیار ارزشمندی از سوی شاعران و نویسندگان جوان برای دبیرخانه جشنواره ها ارسال شده و سال به سال شاهد آثار بیشتری هم به لحاظ تنوع آثار و هم به لحاظ سطح كیفی و غنای فكری در این جشنواره ها هستیم.

تنوع مضامین در بخش كودك و نوجوان
این شاعر كشورمان یكی از ویژگی های مهم شعرهای كودك و نوجوان در این دوره را رشد كیفی و تنوع مضامین ذكر كرد و گفت: خوشبختانه امسال شاعران در مضامین شعری خود با نگاه خاص تری اشعار خود را بیان كرده اند و در واقع كلكسیونی از آثار در حوزه شعر پس از نیما و شعر كلاسیك به دبیرخانه جشنواره ارسال شده كه جای تشكر دارد.
وی از دیگر ویژگی های شعرهای كودكان و نوجوانان در جشنواره یازدهم را رشد آثار در قالب های مختلف شعری و سطح بندی اشعار ذكر كرد و گفت: امسال خوشبختانه شاعران كودك و نوجوان در تمام قالب ها اشعاری را ارائه داده بودند و سطح آثار از شعر "نونهال"، "كودك" و "نوجوان" را شاهد بودیم كه امسال شاعران حتی دربخش ترانه و سرود نیز آثار بسیار ارزشمندی را ارائه كرده بودند.

حضور شاعران آثار بزرگسال در بخش كودك و نوجوان
این داور جشنواره، طبع آزمایی شاعران بزرگسال در حوزه كودك و نوجوان را یكی دیگر از ویژگی های این دوره از جشنواره برشمرد و ادامه داد: یكی از ویژگی هایی كه این دوره از جشنواره شعر و داستان جوان سوره داشته این است كه بسیاری از شاعرانی كه در حوزه بزرگسال شعر می سرودند امسال به جمع شاعران كودك و نوجوان پیوسته اند و طبع آزمایی كرده اند ولی از ایراداتی كه اشعار این گروه داشت، بكار بردن اندیشه های بزرگسالانه و استفاده از كلماتی كه كاربردی برای دایره لغات كودك و نوجوان نداشته است.
وی افزود: استفاده از فضاهایی كه كودكان تجربه نكرده اند از دیگر ایرادات شاعران حوزه بزرگسال بود كه امسال به جمع شاعران كودك و نوجوان پیوسته بودند و امیدواریم مشكلات آنان با حضور در كارگاه های آموزشی در مراسم اختتامیه برطرف گردد تا برای سال های آتی آثار بهتری را ارائه دهند.
این شاعر كشورمان افتتاح دفتر ادبیات كودك و نوجوان و حوزه هنری كودك و نوجوان را اهتمام ویژه حوزه هنری به ادبیات كودك و نوجوان ذكر كرد و در ادامه گفت: امسال در ولادت امام حسن مجتبی (ع) وقتی شاعران درمحضر مقام عظمای ولایت بودند ایشان اهتمام ویژه ای به ادبیات كودك و نوجوان داشتند و انشاء الله حوزه هنری و سایر مراكز فرهنگی نگاه ویژه ای به این نوع ادبیات خواهند داشت.

حوزه هنری بار سنگین ادبیات كودك و نوجوان را به دوش می كشد
كمال شفیعی تولید آثار در حوزه كودك و نوجوان را پشتوانه ای غنی برای ادبیات كودك و نوجوان ذكر كرد و گفت: خوشبختانه حوزه هنری با راه اندازی دفتر ادبیات كودك و نوجوان و نیز حوزه هنری كودك و نوجوان فكر می كنم بار سنگینی از این ادبیات را به دوش خواهد كشید و انشاء الله این یك اتفاق مباركی برای مردم عزیزمان باشد.
وی از مهمترین ملاك و معیارهای داوران در بخش "شعر" كودك و نوجوان را آموزش درست زبان برای گروه سنی كودك ونوجوان را ذكر كرد و گفت: یك شاعر كودك و نوجوان باید بتواند درلایه های پنهانی، زبان درست را به كودك و نوجوان آموزش دهد وشعركودك باید حاوی پیام مفید و پنهان درلایه های زبانی باشد .
این شاعر ادامه داد: یك شاعر كودك و نوجوان باید بتواند زبان سالم و معیار را به كودكان و نوجوانان كه شعر برای آنان می گوید آموزش دهد. تكنیك های شاعرانه ادبیات كودك و نوجوان، پرهیز از خزانه لغات خاص ادبیات بزرگسال را از دیگر معیارها و ملاك های داوری در بخش شعر كودك و نوجوان این دوره از جشنواره سوره ذكر كرد.

شعر كودك و نوجوان كشور از شرایط خوبی برخوردار است
این شاعر كشورمان در حال حاضر وضعیت ادبیات كودك و نوجوان كشور خصوصا شعر را خوب ارزیابی كرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر ادبیات به طور عام و شعر به طور خاص برای گروه سنی كودك و نوجوان از سوی مراكز فرهنگی چون ؛ كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان ، حوزه هنری و سایر نهاد ها و سازمان ها كه این ضرورت را احساس كرده اند توجه ویژه ای می شود و آثارخوبی دراین حوزه درحال خلق شدن است.
این هنرمند یكی ازمشكلات كتاب های كودك و نوجوان را گیشه پسند بودن و درآمد زایی برای برخی از ناشران غیرحرفه ای ذكر كرد و گفت: در حال حاضر برخی آثار به صورت گیشه پسند در آمده و این آثار توسط ناشران غیرحرفه ای به چاپ می رسند كه این كتاب ها نه تنها فایده ای برای قشر كودك و نوجوان ما ندارند بلكه موجب آسیب رساندن جدی به ادبیات كودك و نوجوان خواهد شد.
وی از دیگر مشكلات كتاب های كودك و نوجوان كشورمان را كپی رایت برخی آثار خارجی و ترجمه ی ضعیف آنها كه لطمات بسیار زیادی به ادبیات كودك ونوجوان وارد كرده ذكر كرد.
این شاعركودك و نوجوان كشورمان یكی از موارد نهادینه كردن ادبیات كودك و نوجوان را آموزش خانواده ها برای انتخاب آثار خوب برای این گروه سنی ذكر كرد و گفت: یكی از مشكلاتی كه خانواده ها دارند، عدم شناخت آنان برای خرید كتاب های خوب است و فكر می كنند هر كتابی كه برای كودك و نوجوان به چاپ می رسد كتاب مناسبی برای آنان است .

خانواده ها كتاب های بچه هایشان را از ناشران معتبر تهیه كنند
وی ادامه داد: خانواده ها باید سعی كنند كه كتاب های خوب كودكان و نوجوانان را از ناشران معتبر مثل كانون پرورش فكری كودكان ونوجوانان، انتشارات سوره مهر، نشر بنفشه، نشر قدیانی و برخی دیگر از ناشران حرفه ای كه كارشناسانی برای انتخاب آثار خوب كودكان و نوجوانان دارند و یا آثار خوب را غربالگری می كنند برای خرید انتخاب كنند تا آثار مورد استفاده ی كودكانشان از یك استاندارد لازم برخوردار باشند.

کد خبر: 62006
Share/Save/Bookmark