محمود عزیزی: حامی نمایش های آیینی و سنتی کشور مردم هستند
گزارش هنرنیوز از نشست پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی؛
محمود عزیزی: حامی نمایش های آیینی و سنتی کشور مردم هستند
 
تاريخ : سه شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۵۱
نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی روز سه شنبه 31 خردادماه با حضور محمود عزیزی دبیر و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست یزدان عشیری گفت: پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی 23 تیرماه لغایت 1 مردادماه در بخش های متنوعی در تهران برگزار می شود.

وی افزود: این جشنواره بستر خوبی برای اشاعه ریشه های نمایش های سنتی ایران و سایر کشورها است که می تواند گامی موثر برای حفظ میراث ایران زمین و تحکیم بنیان تئاتر ملی کشور باشد.

مدیر روابط عمومی جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی تاکید کرد: در اين دوره آثاري از كشورهاي انگلستان، كره، ازبكستان، آمريكا، هلند، ارمنستان، اندونزي، هند، ژاپن، تركيه و ... اجرا مي‌شوند، ضمن اينكه برخي از گروه‌ها به شهرستان‌ها اعزام خواهند شد.

وی در پایان صحبت هایش اعلام کرد: اين دوره از جشنواره در مكان‌هايي مانند مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوي، تالار وحدت، تالارهاي محراب و هنر و كاخ‌ موزه گلستان برگزار مي‌شود. ضمن اينكه بنياد رودكي هم در بخش نمايش‌هاي ميداني و قهوه‌خانه‌اي مشاركت دارد.

در ادامه محمود عزیزی گفت: تمام نمایشهای کلاسیک جهان وامدار آثار آیین های سنتی هستند و اتفاقا کشور ما جز معدود کشورهایی است که اشکال مختلفی از نمایش های آیینی سنتی را دارد که سه شکل مشخص آن در جهان شناخته شده است و همه این نمایش ها یک هدف را دنبال می کنند و آن ظلم ستیزی است و تنها تفاوتشان، تفاوت در فرم آنها است.

این کارگردان اعلام کرد: این جشنواره یکی از مهمترین جشنواره های کشور ما است که می تواند شرایطی را فراهم کند که تئاتر به سمت پیشرفت برود و ارتباط تنگاتنگ با تماشاگر داشته باشد.

عزیزی تاکید کرد: تمام آیین های سنتی ما توسط مردم حمایت می شدند و شاید اگر این آیین ها تا امروز برجا مانده به دلیل همین حمایت و سرمایه گذاری مردم است.

دبیر جشنواره پانزدهم نمایش آیینی وسنتی تصریح کرد: جشنواره آیینی سنتی پانزدهم با اهداف دبیر قبلی ناصربخت با کمی گستردگی در این دوره برگزار خواهد شد، امسال این جشنواره در چارچوب جشنواره های گذشته گسترده تر برنامه ریزی شده است و سعی کردیم اشکال نمایشی که رو به فراموشی است را دوباره زنده کنیم و در بخش سمینار این جشنواره مطالبی ثبت خواهد شد که در گذشته نه چندان دور از آنها غافل بودیم.

محمود عزیزی خاطرنشان کرد: در سمینارهای این دوره از پژوهشگران 9 کشور استفاده می کنیم و سعی مان بر این است تا افق های مختلفی را با افراد متفاوت با فرهنگ های متنوع مبنی بر تئاتر را نشان دهیم و همچنین در این دوره جشنواره آتلیه هایی برگرفته از نمایش کمدیا دلارته داریم.

این استاد دانشگاه گفت: در این دوره از جشنواره شاهد حضور زنان و گروه های شهرستانی هستیم و تصمیم داریم برخی آثار را که تا به حال اجرا نشده و یا کمتر اجرا شده مانند دختر ترسا و دختر نصرایی را در این دوره اجرا کنیم.

وی در پایان گفت: تصمیم داریم که اشیا متعلق به نمایش های آیینی را در یک شبه موزه جمع کنیم همچنین 5 عنوان کتاب را برای بخش سمینار برای چاپ پیش بینی کرده ایم و قرار بود تا کتابی از یکی از پرافتخارترین افراد در زمینه تئاتر عروسکی یعنی مرحوم جواد ذوافقاری به چاپ برسانیم که متاسفانه نتوانستیم اطلاعات دقیقی به دست آوریم و این مهم اتفاق نیفتاد.

پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی از 23تیر ماه تا 1 مرداددر بخش هایی چون بخش صحنه ای، بخش آیین ها و بازی های نمایشی، مجلس شبیه خوانی، بخش قهوه خانه، بخش مرور، بخش تجربی، بخش پاتوق کودک، بخش ویژه بخش بین الملل و...برگزار می شود.

کد خبر: 28761
Share/Save/Bookmark