بیست و پنجمین آیین تجلیل از خادمان قرآن؛
انتخاب «سیدناصر هاشمزاده» به عنوان فیلمساز خادم قرآن
تاريخ : دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۹
در بیست و پنجمین آیین تجلیل از خادمان قرآن، سید ناصر هاشم زاده به عنوان سینماگر خادم قرآن انتخاب شد.
به گزارش هنرنیوز، عباس صالح مدرسهای نماینده کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران گفت: پیرو جلسه نمایندگان کارگروهها درباره معرفی خادمان قرآن در حوزه سینما پس از مشورت، بحث و بررسی پیشنهادهای مختلف طی ۲ دوره اخیر، سید ناصر هاشمزاده برگزیده شد.
وی با اشاره به درخشش هاشمزاده افزود: سید ناصر هاشمزاده نظریه پرداز، فیلمنامهنویس و کارشناس ارشد سینما است. فعالیتهای هنری ایشان در چند دهه گذشته بر کسی پوشیده نیست منتهی در معرفی ایشان به عنوان سینماگر خادم قرآن غفلت شده بود. در حقیقت، هاشم زاده بنیانگذار فیلمهای قرآنی است و آن زمان که هیچ کس از فیلم قرآنی حرف نمیزد، ایشان با همه ظرفیت، دانش و تجربهاش از رابطه قرآن و سینما سخن میگفت.
وی عنوان کرد: طی سالهای گذشته هر کس به اندازه نیازش از دیدگاهها و راهکارهای هاشم زاده بهره برده و فیلمسازان صاحب نام کشورمان با مشارکت و مشاوره این استاد بود که توانستند آثار ماندگاری را خلق کنند. در واقع، هاشم زاده دریچه و افق جدیدی را به روی علاقهمندان و مشتاقان معارف و مفاهیم قرآنی در سینما باز کرد و در نهایتِ بزرگ منشی، فروتنی و اخلاص، مسیر خیلیها را اصلاح و مسیر تعدادی را تغییر داد.
صالح مدرسهای اظهار کرد: هاشم زاده علاوه بر تحصیلات حوزه علمیه که تا درس خارج پیش رفتند در سالهای دور در دانشگاه نیز مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه را پشت سر گذاشتند. آثار منتشر شده ایشان نظیر «انصار الحسین»، «فرمان»، «او سلمان شد»، «عیار دانش»، «نگار دانش»، «رویای یک دیدار»، «از حاجی واشنگتن تا حاج کاظم» و… کتابهای شناخته شدهای برای مخاطبانند. همچنین سردبیری مجله «نقد سینما» و «بیدار» و نیز عضویت در شورای فصلنامه «میراث جاویدان»، سخنرانیها و نقدهای سینمایی- هنری در صدا و سیما و برنامههای مختلفی همچون «ققنوس»، برنامه سینمایی «هفت» (شبکه سه)، عضویت در شوراهای متعدد فیلمنامه بنیاد سینمایی فارابی، صدا و سیما و مراکز فرهنگی، تدریس دورههای تخصصی فیلمنامهنویسی در مراکز و مجموعههای فرهنگی نظیر حوزه هنری و بنیاد شهید آوینی، پژوهش و نگارش مقالات فلسفی- سینمایی، داوری جشنواره فیلم فجر، سینماحقیقت، عمار، دفاع مقدس و بسیاری از جشنوارههای دیگر، مشاوره و مشارکت در نوشتن فیلمنامههای متعدد سینمایی و تلویزیونی مانند «سیب و سلما»، «بید مجنون»، «زیر نور ماه»، «باران»، «رنگ خدا» و… تنها بخش کوچکی از خدمات ارزشمند و فعالیتهای هاشم زاده محسوب میشود.
نماینده کارگروه هنرمندان از تلاشهای بیشائبه پورمعین مسئول انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.
در دورههای گذشته سینماگرانی همچون مجید مجیدی، رضا میرکریمی، عباس صالح مدرسهای، شهریار بحرانی، مجتبی راعی، کمال تبریزی، منوچهر محمدی، محمد داوودی و محمد علی باشه آهنگر به عنوان فیلمساز خادم قرآن انتخاب شدند.