تنابنده: ما هرگز به نیت آموزش دادن نیامدیم
گزارش هنرنیوز از نشست خبری عوامل سريال«پايتخت دو»/۲/؛
تنابنده: ما هرگز به نیت آموزش دادن نیامدیم
محسن تنابنده بازیگرسریال «پايتخت دو» گفت: ما هرگز به نیت آموزش دادن نیامدیم و تنها به نیت آموزش دیدن آمدیم من خودم بیشتر تلاش کردم تا یاد بگیرم از کارگردانانی مهران مدیری، رضاعطاران طنزی که چگونه به موفقیت رسیدن و توانستند مخاطب را به خود جلب کنند و تمام این آموزش ها حاصل نوشتن پایتخت شد .
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۰۵

به گزارش خبرنگار تلويزيونی هنرنیوز؛ نشست خبری عوامل مجموعه تلویزیونی «پايتخت دو» با حضور «سیروس مقدم» کارگردان سریال، «محسن تنابنده»، «احمدمهران فر»، «علیرضا خمسه» و «مهران احمدی» بازیگران سریال ، «محمد فوقانی» عکاس تلویزیون و « حسن وارسته»فیلمنامه نویس سریال و خبرنگاران رسانه ها گروهی در باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد.
در این نشست «محسن تنابنده» بازیگر و سرپرست نویسندگان مجموعه تلویزیونی «پايتخت دو»اظهارداشت: پس از ساخت و نمایش سریال «پایتخت یک» بود که بسیاری از دوستان به من توصیه می کردند که به دلیل مشکلات مختلف سمت سری دوم این سریال برويم. اما از آنجایی که معتقدم در همه جای دنیا قصه حرف اول را می زند برای قصه فكر كردم و نتيجه این بود که نخستین تغییر نسبت به سری اول این است که می توان پایه ای را به عنوان پایه اصلی نگاه داشت تا هر بار داستان تغییر و تازه تر شود.
وی افزود: مجموعه تلویزیونی «پایتخت یک ودو» جزء آثاری است که افراد منفی در آن بسیار کم است بحث کردن شخصیت نقی با ارسطو، امری طبیعی به نظر می رسد و برای جذابیت سریال است. چرا که در پایتخت قصه کلی را خرد کردیم و هر قصه را به یک قسمت تبدیل کردیم و پس از آن ، قصه را به سکانسی جذاب تبدیل کردیم که کاری مشکل است.
تنابنده در ادامه خاطرنشان کرد: برای پیدا کردن شغل نقی بارها به شمال سفر کردیم تا شغلی در خور شرایط نقی پیدا کنیم و حتی برای پایان فیلم سفری به کربلا و تاجیکستان داشتیم که در نهایت به قشم رسیدیم و از رطفی خانواده ای که در پایتخت یک و دو به نمایش گذاشته شد برگرفته از جامعه بود و تمامی سنین را در بر می گرفت.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال شخصیت «بابا پنجعلی» که نماد یک سالمند بود که احترام خاص خود را می طلبید، زن و شوهری که از یک خانواده معمولی بودند، ارسطو که نماد یک جوان مجرد و با مشکلات و دغدغه های آینده و کودکانی که آینده این جامعه را خواهند ساخت و به هرحال تمامی افراد و شکل گیری نقش هایشان در فیلم نقش هایی بود که به شکل های مختلف بیان می شد مثلا نقش ارسطو در این فیلم یک قصه عامل در کار بود و با آن تفکرات پوچی که به شکل فلسفی بیان می کرد به دلیل نداشتن فکر و اندیشه بود که این خود برگرفته از نقص جامعه است.
این فیلمنامه نویس سینما وتلویزیون تاکید کرد: در خصوص دیالوگ های نقش بابا پنجعلی زیاد گفته شده است و برای خود من هم استفاده نکردن از یک بازیگر بزرگ به دلایلی ناراحت کننده است برخی از این دلایل سانسور، محدویت های ناخواسته بابا پنجعلی بود. چرا که وجود نگاه خشک به آثار به خصوص مقوله طنز ما را دچار چالش می کرد برای مثال شادی کردن یک آدم شریف با شرافت او منافاتی ندارد زیرا او را تک بعدی نمی کند.
وی تصریح کرد: طبیعی است شخصیت نقش بابا پنجعلی بعد از دو سال مطالبی را فراموش می کند به همین دلیل الزامی برای تکرار دوباره تکیه کلام ها ندیدیم زیرا با تکرار این کار شخصیت ها تبدیل به تیپ می شد به همین دلیل تصمیم به حذف تکیه کلام های قبلی گرفتیم.یا در خصوص نقش خانم «لیندا کیانی» باید گفت که برای یافتن این نقش گزینه های بسیاری از جمله پانته آ بهرام ، مریلا زارعی، نگار جواهریان وجود داشت که به دلیل جفت نبودن این افراد با نقش ارسطو تصمیم به دعوت از لیندا کیانی گرفتیم وی نیز با اعلام علاقه خود نسبت به نقش آفرینی در این سریال کار در این پروژه را پذیرفت.
این بازیگر ادامه داد : من لهجه ها و گویشهای مختلف را دوست دارم و یکی از دلایل تسلط من به لهجه گیلانی دوستی من و احمد مهرانفر و داشتن اقوامی در مازندران بود البته مهم تر از گویش رفتار شناسی که با نگاهی کوتاه به پرسنل پایتخت می توان شاهد این موضوع بود.
وی در خصوص آموزش دادن به مخاطبان تلویزیون هم عنوان داشت: ما هرگز به نیت آموزش دادن نیامدیم و تنها به نیت آموزش دیدن آمدیم من خودم بیشتر تلاش کردم تا یاد بگیرم از کارگردانانی مهران مدیری، رضاعطاران طنزی که چگونه به موفقیت رسیدن و توانستند مخاطب را به خود جلب کنند و تمام این آموزش ها حاصل نوشتن پایتخت شد .
تنابنده در پایان گفت: من به شخصه تلاش کردم اگر ضعفی هم بوده در جهت رفع و تقویت آن تلاش کنیم. موفقیت این دو حاصل تلاش های گروهی افراد بود و حتی بچه های فنی و تدارکات ایده هایی نویی می دادند که واقعاً برای فیلم و روند آن مفید بود و خوشبختانه در خصوص فیلمنامه این سریال هم پیوستن کوروش نریمانی و حسن وارسته به گروه نویسندگی باعث تقویت کار بود و تمامی این ها حاصل جر و بحثها و فکرهای بسیاری بود که با هم صورت انجام دادیم و من راضی هستم.

کد خبر: 56391
Share/Save/Bookmark