مدیران تلویزیون به جای اعمال سلیقه نظارت داشته باشند
امیرحسین شریفی در گفتگو با هنرنیوز:
مدیران تلویزیون به جای اعمال سلیقه نظارت داشته باشند
یک تهیه کننده سینما و تلویزیون معتقد است تلویزیون هنگامی می‌تواند به ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی و حتی بیشتر اقدام کند که علاوه بر اختصاص بودجه لازم و آزادی عمل برای انتخاب سوژه‌ها از نویسندگان، کارگردانان و تهیه کنندگان با تجربه و امتحان پس داده استفاده کند.
 
تاريخ : سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۲
امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون و عضو شورای مرکزی انجمن تهیه کنندگان مستقل در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی که اخیرا مدیریت کلان تلویزیون تمایل به ساخت آن پیدا کرده است گفت: اگر نویسندگان حرفه‌ای ما بتوانند داستان‌های پُر کشش و درام‌های قوی که ظرفیت ۱۰۰ قسمت را داشته باشند خلق کنند حتما مخاطب تلویزیون از دیدن این نوع سریال‌ها استقبال می‌کند. ما اگر به قصه‌ها و داستان‌های خودمان و به اتفاقاتی که در اجتماع خودمان رجوع کنیم حتما قصه‌های ارزشمندی را پیدا خواهیم کرد که نه تنها کشش ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی را دارند بلکه می‌توان بیشتر از ۱۰۰ قسمت هم آنان را تولید کرد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «اشک سرما» با بیان اینکه من ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی را که مدیریت کلان تلویزیون به آن تمایل دارد را به فال نیک می‌گیرم و با صراحت از آن دفاع خواهم کرد ادامه داد: بنده معتقدم «فیلمنامه» رکن اساسی در ساخت سریال‌های بالای ۱۰۰ قسمتی است و تلویزیون حتما باید بر روی نگارش این نوع فیلمنامه‌ها نظارت ویژه‌ای داشته باشد. باید مراقب بود که این نوع فیلمنامه‌ها به اصطلاح سرهم بندی نباشد و خودِ قصه کشش طولانی داشته باشد نه اینکه چون می‌خواهیم سریال ۱۰۰ قسمتی بسازیم به سریال آب ببندیم تا آن را طولانی کنیم.
وی تصریح کرد: ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی و حتی بیشتر از آن در صورتی امکان پذیر است که ساخت این سریال‌ها را به نویسندگان، کارگردانان و تهیه کنندگان قدرتمند و حساب پس داده بسپاریم که اگر این اتفاق بیفتد حتما می‌توان شاهد خروجی‌های مطلوبی باشیم. لذا معتقدم ساخت اینگونه سریال‌ها که امروزه در تمام دنیا نیز باب شده کار سختی نخواهد بود. من خودم قرار بود یک سریال ۹۰ قسمتی به نام «هشت بهشت» را در اصفهان تهیه کنندگی کنم که به دلیل نبود سرمایه تنها موفق شدم ۲۶ قسمت آن بسازم که البته همین ۲۶ قسمت از شبکه استانی اصفهان در ماه رمضان پخش شد و مورد استقبال مخاطبین هم قرار گرفت.
عضو شورای مرکزی انجمن تهیه کنندگان مستقل با بیان اینکه در ساخت سریال‌های ۱۰۰ قسمتی علاوه بر توانمندی نویسنده، کارگردان و تهیه کننده باید بر روی «بودجه» آن هم توجه ویژه‌ای داشت یاد آور شد: اگر چنانچه در سریال‌های طولانی، بودجه به موقع و سر وقت به گروه تزریق نشود کار از هم می‌پاشد و بازیگران و عوامل فیلم ممکن است از کار جدا شده و با کارهای جدید‌تر قرارداد ببندند. لذا اختصاص بودجه لازم و به موقع، می‌تواند در سرعت بخشی این نوع کار‌ها بسیارحائز اهمیت باشد.
امیرحسین شریفی با اشاره به سریال‌های طولانی مدت شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان اظهار داشت: نباید اثرات سریال‌های ماهواره‌ای که معمولا با ساخت و پخش سریال‌های ۳۰۰-۴۰۰ قسمتی مخاطب ایرانی را جذب کردند را نادیده بگیریم و شاید به همین دلیل بود ه که مدیریت سیما بر آن شده تا توجه ویژه‌ای به ساخت و پخش سریال‌های طولانی بکند. البته فراموش نکنیم که یکی از دلایل توجه مخاطبین ایرانی به سریال‌های شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان این است که آنان با شکستن یکسری از خطوط قرمز و عبور از آن توانستند در جذب مخاطب ایرانی موفق باشند. این درحالی است که اکثر مضامین این شبکه‌ها بد آموزی داشته است و کانون گرم خانواده‌ها را مورد هدف قرار گرفته‌اند.
تهیه کننده سریال «هشت بهشت» گفت: باید فیلم‌ها و سریال‌های جذاب و با بهره گیری از قصه‌های قوی و ملودرام‌های جذاب در تلویزیون ساخته شود و اگر این کار اتفاق بیفتد. شک نکنید که تماشاگران تلویزیون ملی ما، دوباره جذب تلویزیون ایران خواهند شد. البته این امر نیازمند سیاست گذاری کلی و دقیق و همچنین اختصاص بودجه‌های لازم و به موقع است که باید مدیران کلان تلویزیون توجه ویژه‌ای به این امر داشته باشند.
امیر حسین شریفی با بیان اینکه باید دست کارگردانان و تهیه کنندگان در انتخاب سوژه‌ها و مضامین باز‌تر باشد افزود: مدیریت تلویزیون نباید خیلی در انتخاب مضامین سلیقه‌ای برخورد کند بلکه تنها باید نظارت داشته باشد تا فیلمسازان از خطوط کلی تلویزیون عبور نکنند. بنابراین اگر محدودیت‌های سلیقه‌ای در تلویزیون برداشته شود حتما ما هم می‌توانیم سریال‌های ۱۰۰ قسمتی و چه بسا بیشتر تولید کنیم.
کد خبر: 67281
Share/Save/Bookmark