قزوه: صفارزاده از موسسان حوزه هنری بود/ رونمایی از تندیس صفارزاده تا پایان سال جاری
مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری گفت: مرحوم صفارزاده از موسسان حوزه هنری این نهاد انقلابی بوده و جزو نخستین كسانی است كه اندیشه تشكیل حوزه هنری را مطرح كرده است.
تاريخ : دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۰
به گزارش هنرنیوز، نشست رسانهای سومین جایزه علمی و ادبی دكتر طاهره صفارزاده با حضور شخصیتهایی همچون علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، جلال صفارزاده برادر طاهره صفارزاده، رضا اسماعیلی دبیر كنگره و علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری صبح امروز ۱۱ آبان ماه برگزار شد.
علیرضا قزوه در رابطه با برگزاری كنگره علمی و ادبی این شاعر گفت: حوزه هنری با وجود تنگناها و مشكلاتی كه در زمینه بودجه با آن مواجه است چنین برنامهای را برگزار میكند؛ چرا كه مرحوم صفارزاده از موسسان این نهاد انقلابی بوده و جزو نخستین كسانی است كه اندیشه تشكیل حوزه هنری را مطرح كرده است.
وی ادامه داد: ایشان زندگی بی تكلفی داشته و علیرغم داشتههای زیادشان از دنیا دل كنده و انسان وارستهای بودند. در خاطرم هست كه دكتر اسعدی مسئول برگزاری برنامه چهرههای ماندگار من را مسئول كردند تا به ایشان اطلاع دهم كه قرار است مورد تجلیل واقع شوند و جایزهای دریافت كنند و ایشان هم گفتند: «تا فقر در جامعه هست نمیتوانم چنین جوایزی را دریافت كنم.»
قزوه با اشاره به اینكه در حال حاضر مقبره مرحوم صفارزاده در زیرزمینی واقع در امامزاده صالح قرار گرفته است عنوان كرد: این زیرزمین بیشتر اوقات بسته است و تنها عصر پنج شنبهها باز میشود؛ در حالی كه قبر مرحوم صفارزاده باید در حیاط امامزاده میبود تا مردم در بالینش بیایند و فاتحه بخوانند. شأن صفارزاده این نبوده كه در زیرزمین این امامزاده تدفین شوند. كسانی در این مكان به خاك سپرده شدهاند به لحاظ مالی و دنیایی بودجه های خوبی داشتهاند. اما شخصیت صفارزاده شخصیت ملی و فراملی است و ایشان در برههای حتی به عنوان بانوی برگزیده آسیا و اقیانوسیه انتخاب شده بودهاند و قرآن را به بهترین شكل به زبان انگلیسی ترجمه كردهاند.
مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری خاطرنشان كرد: حال كه خانواده صفارزاده قصد دارند پیكر ایشان را به سیرجان یعنی زادگاهش انتقال دهند تصور نمی كنم مسئولان امامزاده صالح نیز مشكلی با این موضوع داشته باشند و حتی خوشحال هم میشوند پیكرشان منتقل شود؛ چرا كه برایشان منفعت مالی دارد!
وی همچنین گفت: سیرجان شهر زندهای است و حق خانواده صفارزاده است كه پیكر آن مرحوم را به این شهر منتقل كنند و معتقدم واقع شدن مقبره مرحوم صفارزاده در این شهر باعث اعتبار سیرجان میشود.
وی ادامه داد: شخصیتهای برجسته كشورمان باید پس از فوت در زادگاهشان تدفین شوند تا استانهای كشورمان از حضور آنها اعتبار بیشتری كسب كنند.
قزوه همچنین در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری بزرگداشت شهدای مدافع حرم در پایان آبان ماه اشاره كرد و گفت: این مراسم با بزرگداشت شهدای مدافع حرم به ویژه شهدایی كه از كشورهای دیگر همچون افغانستان برای دفاع از حرم اهل بیت(ع) در كشورهایی همچون سوریه حضور پیدا میكنند، برگزار میشود. این مراسم با چهلم شهید سردار همدانی همزمان خواهد بود.
وی در پایان سخنانش گفت: واحد تجسمی حوزه هنری نیز در راستای ارج نهادن به مقام علمی، فرهنگی و ادبی صفارزاده، تلاش دارد كه تندیس این بانوی شاعر را تا پایان امسال تهیه و آماده كند.