نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ظهر امروز ۹ اردیبهشت ماه با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی رئیس نمایشگاه کتاب درمصلی امام خمینی برگزار شد.
در ابتدای این نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنانش را این گونه شروع کرد: بسیار خوشحال هستم که با برپایی بیست و ششمین نمایشگاه کتاب شور و نشاط فرهنگی در کشور ایجاد می شود و فرصتی فراهم می شود تا دوستداران علم و ادب از سراسر کشور به این نمایشگاه بیایند و از استفاده برند.
وی افزود: برپایی نمایشگاه کتاب رویدادی بیبدیل و کم نظیر است و از آثار و برکات آن می توان به این اشاره داشت که فضای کشور را مملو از شوق و مطالعه میکند. امسال تلاش کردیم تا جنبه نمایشگاهی بیشتر مد نظر قرار گیرد، چرا که یکی از ایراداتی که همواره به نمایشگاه کتاب وارد است این بود که نمایشگاه کتاب تهران یک فروشگاه گسترده است و ناشران داخلی و خارجی آثار خود را در آن عرضه میکنند البته این اتفاق، اتفاق مبارکی است اما باید جنبه نمایشگاهی کتاب را هم مورد توجه قرار دهیم.
سید محمد حسینی از برپایی جلسات نقد و بررسی کتاب ها در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: برای بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران ۱۵۰ نشست تخصصی، نقد و بررسی کتاب، کارگاه آموزشی و برنامههای مناسبتی در نظر گرفته ایم، در این راستا غرفهای با نام بانوی نور ویژه حضرت زهرا (س)، غرفهای با عنوان خلیج فارس و برنامههایی به مناسبت پنجاهمین سالگرد قیام ۱۵ خرداد ۴۲ و آغاز نهضت حضرت امام خمینی(ره) خواهیم داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب، بخش کتب خارجی هم مانند سالهای گذشته فعال خواهد بود، اگرچه برخی کشورها تلاش کردند در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی را در انزوا ببرند اما استقبال ناشران خارجی سبب شد تا این ادعا معنا پیدا نکند از این رو برای بخش بینالملل از ضلع جنوبی خیابان شهید بهشتی بهره گرفتیم تا از تمام فضای مصلی برای برپایی نمایشگاه بیست و ششم استفاده کنیم.
حسینی اظهار داشت: در این دوره از نمایشگاه کتاب میهمانان خارجی بیشتری را میزبان خواهیم بود. در طول برگزاری نمایشگاه هیئتهای گوناگونی به ایران میآیند که بازدید از نمایشگاه کتاب یکی از خاطرات فراموش ناشدنی آنها خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد یارانه اختصاص یافته در این دوره از نمایشگاه گفت: سعی شد مانند سالهای گذشته خدمت رسانی به ویژه به دانشجویان در راستای یارانهها را داشته باشیم. برای بن کارت دانشجویی حدود ۲۵۰ هزار دانشجو ثبتنام کردهاند.
وی ضمن اشاره به اینکه امسال ۲۵۴۵ ناشر در نمایشگاه حضور دارند عنوان کرد: در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۲۵۴۵ ناشر داخلی و ۱۶۰۰ ناشر خارجی از ۷۷ کشور حضور خواهند داشت، البته امسال به جهت افزایش فضای نمایشگاهی امسال پاسخگوی ناشران بسیاری خواهیم بود، همچنین برای اولین بار ۱۰۲ ناشر الکترونیک در بخشی از نمایشگاه به طور مستقل خدماترسانی میکنند.
وی در ادامه به ایستگاه مطالعه در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: از تسهیلات در نظر گرفته در نمایشگاه کتاب میتوان به ایستگاه مطالعه و کتابخوانی، نصب پل مکانیزه شهید بهشتی با همکاری شهرداری و فعالیتهای تشکلهای نشر اشاره کرد.
حسینی در مورد بخش سبک زندگی و پاسداشت چهرههای علمی، فرهنگی ودینی اظهار داشت: در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب ۴۲ کارگاه و نشست علمی - فرهنگی و برگزاری نقد کتاب و آثار نویسندگان را خواهیم داشت.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول برگزاری نمایشگاه کتاب مراسم بزرگداشت شهید مطهری را برگزار خواهیم کرد و شعار نمایشگاه این دوره هم «کتاب، چشمه جوشان دانایی» انتخاب شده است.