هر برنامه‌ای که پای مردم را به سینما باز کند خوب است
حمید رضا مدقق در گفتگو با هنرنیوز:
هر برنامه‌ای که پای مردم را به سینما باز کند خوب است
یک منتقد سینمایی با اشاره به رایگان بودن سینما‌ها در ۲۱ شهریور و ۱۰ بهمن هر سال گفت: هر برنامه‌ای که بتواند پای مردم را به سینما‌ها باز کند کار پسندیده‌ای است و سبب آشتی مردم با سینما‌ها خواهد شد.
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۱
حمید رضا مدقق منتقد سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد رایگان بودن سینما‌ها در ۲۱ شهریور روز ملی سینما و ۱۰ بهمن که به تازگی از سوی دولت اعلام شده است افزود: به نظرم این کار، کار خیلی خوبی است چرا که معتقدم هر برنامه‌ای که بتواند پای مردم را به سینما‌ها باز کند کار پسندیده‌ای برای سینما خواهد بود.

وی اضافه کرد: معمولا اتخاذ چنین برنامه‌ای از سوی دولت، برای جذب بیشتر مردم به سینما‌ها است تا بدانند که هنوز تفریحی مثل سینما رفتن در کشور می‌تواند وجود داشته باشد. البته ممکن است این سیاست درحال حاضر خیلی تاثیرچندانی در آشتی مردم با سینما نداشته باشد اما ضرر هم نخواهد داشت. از سوی دیگر، هر دو زمانی هم که برای ورود رایگان مردم به سینما‌ها درنظرگرفته شده است زمانی خوبی است. ۲۱ شهریور که روز ملی سینما است و ۱۰ بهمن هم که در آستانه جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی است و نزدیک برگزاری جشنواره فیلم فجراست که می‌تواند زمینه حضور پر شور‌تر مردم برای دیدن فیلم‌های جشنواره محسوب شود.

حمید رضا مدقق با اشاره به آمار فروش در روزهای سه شنبه که سینما‌ها معمولا نیمه بهاء هستند تصریح کرد: اگر به آمار فروش فیلم‌های سینما توجه‌ای داشته باشید متوجه خواهیم شد که آمار فروش سینما‌ها در این روز‌ها، خیلی بیشتر از روزهای دیگر است و این وضعیت نشان می‌دهد که مردم از این سیاست، استقبال کردند.

این منتقد سینمایی با بیان اینکه اختصاص دو روز رایگان برای سینما رفتن در سال کافی است یاد آور شد: نباید توقع بیشتر از این دو روز را از دولت داشت چون به هرحال، دولت باید جور روزهایی از این دست و همچنین روزهای سه شنبه را که سینما‌ها نیمه بهاء هستند را به لحاظ تقبل کند و بهای بلیت سینما‌ها در این ایام را به صاحبان سینما‌ها و تهیه کنندگان پرداخت نماید. بنابراین نباید خیلی انتظار داشته باشیم که دولت برای رفتن مردم به سینما، تحت فشار مالی باشد. اما همین که این سیاست، بهانه‌ای باشد تا مردم به سمت سینما‌ها کشیده شوند تا سینما رفتن فرهنگ سازی شود کافی است. ضمن اینکه در آستانه این دو روز، مطبوعات و رسانه‌ها می‌توانند با تهیه گزارش‌ها و اخبار مرتبط با این موضوع، مردم را بیشتر برای سینما رفتن تشویق کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با نگاهی به اسامی فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم فجر، می‌توان امیدی به پر فروش بودن این فیلم‌ها در سالی آینده داشت گفت: اگر چه باید فیلم‌های جشنواره را دید تا به این سوال به درستی پاسخ گفت اما برخی از فیلمسازان، نامشان سبب جذب یکسری از تماشاگران خواهد شد و اگر آثارشان هم خوب باشد می‌تواند استقبال مردمی را هم در پی داشته باشد که می‌توان به فیلمسازانی مثل آقایان مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، ابراهیم حاتمی کیا، احمد رضا درویش، کمال تبریزی و به نوعی هم به مسعود ده نمکی اشاره کرد. الان که من هنوز فیلم‌های این فیلمسازان را ندیدم می‌توان به صورت ۵۰ درصدی احتمال داد که فیلم‌هایشان پُر مخاطب خواهد بود.

حمید رضا مدقق درمورد فیلمسازان اولی که هرساله تعداد آنان افزایش می‌یابد خاطر نشان کرد: ورود روز افزون فیلمسازان اول به حوزه سینما را نباید تهدید در نظر بگیریم چرا که امر ناگزیری است چون به هر حال باید بپذیریم که فیلمسازی نسبت به سال‌های گذشته ارزان‌تر شده است. این در حالی است که با نوع آوری و ورود جوانان در هیچ حوزه‌ای نمی‌توان مخالفت کرد. ضمن اینکه کشورما نیز یک کشور جوان است. اما اینکه همه فیلمسازان فیلم اولی، توقع اکران داشته باشند، توقع درستی نیست چرا که باید بدانند ظرفیت اکران فیلم‌ها در کشور، ظرفیت محدودی است و در هیچ کجای دنیا هم اینگونه نیست که هر فیلمی که ساخته شد – چه توسط فیلمسازان جوان چه غیرجوان - حتما باید اکران شود. این درحالی است که این فیلم‌ها می‌تواند در شبکه‌های خانگی در سینما تک‌ها و در دانشگاه‌ها نمایش داده شود و یا به موزه‌ها و آرشیو‌ها سپرده شوند. اما اینکه چون ما ظرفیت اکران فیلم‌هایمان ضعیف است باید حتما جلوی ورود فیلمسازان جوان به سینما را بگیریم هم، یک کار اشتباهی است.

این منتقد سینمایی تاکید کرد: اکران شرایط خاص خودش را دارد و ربطی هم به جوان بودن یا مُسن بودن فیلمسازان ندارد. اگر صاحبان سینما‌ها از فیلمی خوششان بیاید و احتمال بدهند که این فیلم فروش خواهد کرد آن را اکران خواهند کرد و کاری به جوان یا مسن بودن کارگردان آن هم ندارند.
کد خبر: 68578
Share/Save/Bookmark