به گزارش هنرنیوز به نقل از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر این شورا ضمن اعلام مسرت از انتخاب آیتالله حسینی بوشهری به سمت «مدیریت حوزههای علمیه» آورده است: بدون شک مدیریت حوزههای علمیه بهعنوان دیرپاترین نهاد علمی، فرهنگی و آموزشی در کشور، که همواره پرچمدار ترویج مبانی علم مقدس و الهی بودهاند، وظیفهای سنگین است که از عهده اشخاصی چون حضرتعالی برمیآید.
در ادامه پیام مخبر دزفولی میخوانیم: مصوباتی نظیر «تفویض اختیار اعطای امتیاز تأسیس به مجلات، انجمنها و قطبهای علمی به شورای مدیریت حوزه علمیه» در سالهای اخیر نشانگر عزم جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بهرهگیری بیش از پیش جامعه علمی کشور از ذخایر ارزشمند حوزههای علمیه میباشد و امید است با تلاشهای صورت گرفته شاهد نقشآفرینی بیشتر ظرفیتهای نخبگانی حوزههای علمیه در جریان بالنده علمی و فرهنگی کشور علیالخصوص در زمینه تحول و ارتقای علوم انسانی باشیم.
در پایان پیام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده است: این شورا در چند سال اخیر باب جدیدی در تعامل و همافزایی با حوزههای علمیه در راستای سیاستگذاری کلان علمی و فرهنگی گشود، که تأسیس کمیسیون حوزوی و ارتقای آن به شورای تخصصی حوزوی و استفاده از نظرات کارشناسی این نهاد توانمند در مصوباتی مانند نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مهندسی فرهنگی و... نمونه بارز آن است.
پس از پایان دوره چهار ساله آیتالله مرتضی مقتدایی به عنوان مدیر حوزههای علمیه کشور، اعضای شورای عالی حوزههای علمیه به اتفاق آرا در جلسه روز بیستم تیرماه، آیتالله سیدهاشم حسینیبوشهری را یک بار دیگر به عنوان مدیر حوزههای علمیه انتخاب کردند. وی در حال حاضر عضو مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رییس هیئت علمی بعثه مقام معظم رهبری است. حسینی بوشهری سابقه مدیریت حوزه علمیه قم به مدت ۱۰ سال را در کارنامه کاری خود دارد.
بر اساس این گزارش، مقتدایی که از بیماری قلبی رنج میبرد، دو سال پیش از پایان دوره مدیریت خود اعلام استعفا کرد اما با مخالفت اعضای شورای عالی حوزه وی تا پایان خرداد ماه امسال در سمت خود باقی ماند. حجتالاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی العالمیه از دیگر گزینههای پیشنهادی برای جانشینی مقتدایی بود. مقتدایی از این پس به عنوان عضو و دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه در سیاستگذاریهای کلان حوزه ایفای نقش میکند.