تقویت همگرايي اجتماعي در كودكان با قصهگویی
یک قصهگوي استان آذربايجانغربي بر تاثير مثبت قصهگويي در تقويت همگرايي و روح تعامل در كودكان تاكيد كرد.
تاريخ : يکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۸
به گزارش هنرنیوز، ايوب افشارينژاد قصهگوی آزاد شرکتکننده در هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از شهر تکاب، این هنر ارزشمند را تقويتكننده همگرايي اجتماعي و همافزايي مثبت با افراد جامعه در كودكان دانست و نقش موثر آن در تحكيم خانواده را كم رقيب دانست.
اين قصهگوي آزاد در قسمتي از سخنان خود تقويت مهارت گوش دادن و در نتيجه تاثير تربيتي مثبت را از ديگر ويژگيهاي مهم قصهگويي عنوان كرد و افزود: مهارت گوش دادن، كودك را در مواجهه با جامعه و همسالان خود از پذيرش و اعتماد به نفس بالا برخوردار ميكند.
وي ايجاد خلاقيت و تقويت توان پردازش ذهني در كودكان براي يافتن پاسخ سوالهایی كه به هنگام شنيدن قصه در كودك ايجاد ميشود را از نكات مثبت و مهم قصهگويي دانست و زمينههاي ذهني كودك را در پيوند با دنياي واقعي، فضايي مناسب براي نقش بستن قصههايي با رويكرد تربيتي در ذهن بچهها عنوان كرد.
اين قصهگو ضمن بيان اينكه شنيدن قصه زمينه بروز استعداد و توليد آثار جديد را در كودك فراهم ميكند گفت: بسياري از قصههايي كه امروز ميشنويم سينه به سينه از پدربزرگها و مادربزرگها نقل شده و گاهي شكل و چهارچوب متفاوت و امروزي پيدا كرده است و اين امر با نقل قصهها صورت گرفته است.
ايوب افشاري در بخش آخر سخنان خود قصه را نقطه پيوند ادبيات و زبان ناميد و گفت: زبان بشري ريشه در قراردادها دارد و آنجا كه از تفهيم و انتقال مباحث مختلف اخلاقي و اجتماعي باز ميماند پاي قصهگويي و داستان سرايي به ميان ميآيد كه مصداق آن قصهگويي مادران پاي دارهاي قالي و حتي گهوارهها است.