باید «فرهنگ عاشورایی» وارد تولید سالانه فیلمسازی شود
حمید بهمنی در گفتگو با هنرنیوز:
باید «فرهنگ عاشورایی» وارد تولید سالانه فیلمسازی شود
حمید بهمنی گفت: باید «فرهنگ عاشورایی» وارد تولید سالانه فیلمسازی شود.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۸
حمید بهمنی کارگردان فیلم سینمایی «غریبه» که فیلمش به دلیل آماده نبودن برخی از بخش های فنی به جشنواره فیلم فجر سال گذشته نرسید در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: روز گذشته فرم شرکت در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را برای فیلم «غریبه» پرکردیم این فیلم هم اکنون در مرحله آماده سازی تیتراژ است و بزودی خروجی دیجیتال آن را آماده خواهیم کرد. 
بهمنی که در این فیلم نگاهی هم به عزاداری مردم عراق در ایام محرم دارد در مورد ضرورت پرداختن فرهنگ عاشورایی توسط فیلمسازان ایرانی که بیشترین سهم انقلاب اسلامی بهره گیری از همین فرهنگ بوده است افزود: آنقدر واقعه عاشورا عمیق است که به راحتی می تواند منبع بسیار غنی و تمام نشدنی برای فیلمنامه نویسان ما باشد به عنوان نمونه اگر به سریال «مختارنامه» توجه کنیم متوجه خواهیم شد که این سریال ۵۰ قسمتی تنها به بخش کوچکی از واقعه کربلا می پردازد لذا ما هرچه بیشتر به این واقعه غور کنیم شاهد زوایای پنهان تری از این رویداد خواهیم بود . 

این فیلمساز کشورمان ادامه داد: باید واقعه عاشورا در تفکر فیلمسازایرانی شکل بگیرد و به روز شود تا این برکت محفوظ بماند بنابراین معتقدم هر کسی نتواند از واقعه عاشورا درس بگیرد - بویژه در بخش هنر- زندگی برایش پوچ و بدون مسیر خواهد بود چرا که اندیشه امام حسین (ع) می تواند خیلی ازمسائل را بیمه کند. 

کارگردان فیلم سینمایی «گلوگاه شیطان» تصریح کرد: واقعه عاشورا علی رغم اینکه بیش از۱۴۰۰سال اززمان آن می گذرد بازهم یکی ازمهمترین جریانهای تاریخ بشریت و از وقایع مهم جهان اسلام است . این واقعه یک اتفاق فوق العاده و یک درس بسیارمهم برای جهانیان وبویژه مسلمانان و شیعیان خواهد بود تا ازعاشورا درس های زندگی بگیرند. 

حمید بهمنی یاد آور شد: فرهنگ عاشورا غیر از اینکه یک اتفاق معنوی است می توان از آن به عنوان یک رویداد سیاسی هم نام برد چرا که رهبری یک جامعه به خاطراینکه حرف حق را به گوش جهانیان برساند و درمسیرحق و حقیقت و اعتلای تفکرخداوند قرار بگیرد جان و مال و خانواده اش را در مسیر رضای خداوند قرار می دهد تا دین خداوند محفوظ بماند. این واقعه به قدری عمیق است که بعد از۱۴۰۰ سال، هنوز قابلیت به روز شدن و تازه تر شدن را دارد. 
وی با اشاره به وام گیری انقلاب اسلامی از واقعه عاشورا گفت : انقلاب اسلامی بیشترین بهره را از واقعه عاشورا کسب کرد و با المان هایی ازعاشورا، مسیرانقلاب را به خوبی طی کرد و بی جهت نیست که حضرت امام خمینی (ره ) فرمودند: «محرم و صفراست که اسلام را زنده نگه داشته است». بنابراین مردمی که با الهام از فرهنگ عاشورا دست به انقلاب بزرگ زدند چطورنباید هنرمندان و فیلمسازان آن ازاین فرهنگ عظیم درفیلمهای خود استفاده کنند؟ به عنوان نمونه اگرما به جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق علیه ایران نگاه کنیم به خوبی متوجه خواهیم شد که این جنگ خیلی شبیه به واقعه کربلا است ( البته با درصدی کمتر) ومردم با تاسی از واقعه کربلا دراین جنگ جانفشانی های زیادی کردند وبرخی ازفیلمسازان ما نیزبا تاثیرگرفتن از این فرهنگ سعی کردند درفیلمهای خودشان این تاسی را به نمایش بگذارند که می توان دراین زمینه به مرحوم رسول ملاقلی پور با فیلم «نینوا» و «پرواز درشب» اشاره کرد که ایشان در فیلمهای خود تلاش کرده به صورت کاملا تمثیلی واقعه عاشورا را به نمایش بگذارد و به خوبی نشان داده که چقدر واقعه عاشورا می تواند برهنرتاثیرگذارباشد الان هم باید این اتفاق درفیلمسازی ما رخ بدهد. 

کارگردان فیلم سینمایی «آن مرد آمد» با بیان این سوال که چه زمانی باید سینمای عاشورایی ما به صورت اخص کلید بخورد؟ گفت: پاسخ این سوال به تفکر فیلمسازان و کسانی که درحوزه سینما تصمیم گیری می کنند برمی گردد . هرچه تصمیم گیران سینمای ما دراین حوزه نگاه عاشورایی بیشتری داشته باشند این امر زودتر اتفاق خواهد افتاد . 
بهمنی توجه به فرهنگ عاشورا را فقط پرداختن صرف به واقعه عاشورا و جنگ در صحرای نینوا ندانست و یاد آور شد: ممکن است حتی فیلمی نمادی ازعاشورا نداشته باشد اما مفهومش که همان دفاع ازمظلوم و مبارزه با ظلم است؛ فیلم را به فیلم عاشورایی تبدیل کند لذا ما تفکرعاشورایی را می توانیم دربدنه فیلمهای اجتماعی ، سیاسی وحتی طنز خود بگنجانیم. بنابراین این موارد باید ازسوی فیلمنامه نویسان ، کارگردانان و سیاست گذاران سینمایی مشخص شود که در حال حاضر ما شاهد این سیاست و تفکر درسطح وسیعی نیستیم به عنوان مثال الان آقای احمد رضا درویش با محوریت فرهنگ عاشورا فیلم سینمایی « روز رستاخیز» را ساخته است که تولیدش چندین سال به طول انجامیده که هنوزهم معلوم نیست به جشنواره امسال برسد یا خیر لذا سوال اینجاست که چرا باید توجه به فرهنگ عاشورا اینقدردیربه فکر یک فیلمساز برسد درحالی که فرهنگ عاشورایی همیشه دردسترس هنرمندان بوده ، چرا برخی از فیلمسازان ما هنوز به سمت فرهنگ عاشورا نرفتند یا خیلی دیر رفتند؟ این درحالی است که تفکرعاشورا وعلاقه مندی به امام حسین (ع) جزو روزمره گی زندگی ما است به طوری که اگرما ازماههای محرم وصفرهم فاصله بگیریم بازهم محال است که درطول سال یکبار شاهد روضه امام حسین (ع) درمجالس مختلف نباشیم . گویا واقعه عاشورا به نمک زندگی ما تبدیل شده است ما باید درتولید فیلمهایمان حتما به این واقعه توجه کنیم تا لیاقت خودمان را دربهره گیری ازتفکرات امام حسین (ع) افزایش دهیم البته هرکسی که می خواهد به این موضوعات بپردازد اول باید لیاقت پرداختن به این واقعه بزرگ و تفکرحریت و خدا محوری را در درون خود داشته باشد وگرنه قادربه تعریف کردن درست این قصه ، نخواهد بود. 
به گفته این فیلمساز دفاع مقدس، هرچه فیلم خالص ترو دقیق تر به واقعه عاشورا بپردازد تاثیرش برجامعه بیشترخواهد بود. 
حمید بهمنی تاکید کرد: توجه به واقعه کربلا و فرهنگ عاشورا به منزله حرکت سازنده ای برای تولیدات سینمایی ما خواهد بود به گونه ای که می تواند همه سینما را بیمه کند لذا معتقدم باید این فرهنگ وارد تولید سالانه فیلمسازی شود.
کد خبر: 49948
Share/Save/Bookmark