کارگردان فیلم سینمایی "بدرود بغداد" با اشاره به امتیازهای این فیلم جنس بازی بازیگران را فراتر از اندازههای سینمای ایران دانست.
به گزارش هنر نیوز به نقل از مهر، نشست نمایش و نقد و بررسی فیلم سینمایی "بدرود بغداد" به کارگردانی مهدی نادری با حضور تورج اصلانی فیلمبردار، نظامالدین کیایی صدابردار و حمید نجفیراد تدوینگر روز دوشنبه سوم خردادماه در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
مهدی نادری در ابتدا با اشاره به روند ساخت فیلم گفت: زمانی که به گذشته فکر میکنم میبینم که چه راه سختی را برای ساخت این فیلم طی کردهام و هنوز هم دوستان فیلمساز خوب دیگری هستند که حتی ممکن است بیش از شش سال کار آنها طول بکشد. امیدوارم که زمانی دوباره فیلمهای متفاوت ساخته شوند تا سینمای ایران بتواند امیدوارتر راه خود را ادامه بدهد.
وی ادامه داد: سالها است فیلمسازی و سینمای ایران با ورود فیلسازان جوان امیدوارانه به سمت آینده پیش میرود و امیدوارم این امیدواری از سینمای ایران گرفته نشود و شرایط کار برای بقیه دوستان هم فراهم باشد. بعد از جشنواره فجر علیرغم تمام احترامی که برای فیلمسازان نسل قبلی قائل هستم باید بگویم که فکر میکنم هیچ فیلم شاخصی به غیر از فیلمهای جوانان و فیلمهای خوبی که همنسلان ما ساختهاند در سینمای ایران به چشم نمیخورد یا حداقل من اسم زیادی نمیشنوم.
این کارگردان در بخش دیگری از این نشست گفت: سینمای مستند ایران همواره براساس نوع شاعرانگی که در آن وجود داشته با همهجای دنیا متفاوت بوده است. سینمای داستانی ما درحال پیشروی به سمتی است که در هر دوره، شکل و فرهنگ گوشهای از دنیا را به تصویر بکشد.
کارگردان "بدرود بغداد" ادامه داد: لازم است که یک فیلم حتما قصه و عظمت داشته باشد. البته منظورم از عظمت به هیچ عنوان مسایل مالی نیست. با هیچیک از فیلمهایی که پول فراوانی در آنها خرج میشود موافق نیستم. هرگاه منابع مالی کمتری وجود داشته باشد افراد با عشق بیشتری هدف مشترک خود را دنبال میکنند.
وی گفت: ما میدانیم که فیلمهای خوبی ساختهایم. حتی اگر فیلمهای ما را به جشنوارهها هم راه ندهند اهمیتی ندارد. اگر مدیران سینما به فیلمهای ما همان اعتبار جشنوارهها را بخواهند بدهند به گردابی خواهیم افتاد که راه نجاتی برای آن وجود ندارد. اما اگر این فیلمها در داخل کشور عرضه شوند سندی برای مدیران برجای میماند که براساس آن میتوان گفت آنها از سینمایی حمایت میکنند که آرزوی 40 یا 50 ساله ایران زمین بوده است، سینمایی که هیچ مرزی برای خود نمیشناسند.
این کارگردان افزود: سطح بازیگری در سینمای ایران به گونهای است که باید با چشمهای بازتری به این مسئله نگاه کنیم. ما در این فیلم سعی کردیم که اینگونه عمل کنیم و یکی از موارد مهمی که در این فیلم کمک بسزایی به بازیگران کرد گریم "بدرود بغداد" بوده است. بازیگران این فیلم بهترین نوع بازیهای خود را در سالهای اخیر از خود نشان دادند و اکنون اگر به خاطر من در جشنواره به تواناییهای آنها توجه نشده ایرادی ندارد چرا که این مسئله در تاریخ ثبت خواهد شد.
در بخش دیگری از این جلسه تورج اصلانی فیلمبردار "بدرود بغداد" با اشاره به دوستیاش با مهدی نادری گفت: مهدی نادری فیلمنامههای متعددی نوشت و فیلمنامه "بدرود بغداد" شش یا هفتمین فیلمنامه او بود که ساخته شد. او آنقدر در راهروهای ارشاد وقت گذاشت که میگفتم یا هیچگاه فیلم نخواهد ساخت یا فیلمی متفاوت میسازد که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
این فیلمبردار ادامه داد: اگر بسیاری از کارهای من آرشیو شدهاند و هیچگاه اکران نشده اهمیتی ندارد. من با اعتقاد به سینمای مستقل و فیلمسازان نسل نو کار کردهام و معتقدم که این افراد فرصت تجربه نو را در اختیار من قرار میدهند. فرصتی که بسیاری از کارگردانان دیگر آن را در اختیار عوامل قرار میدهند. بسیاری از عوامل سینما دوست دارند که با برخی کارگردانان صاحبنام کار کنند اما با وجود پیشنهادهایی که از این افراد داشتهام این امر را قبول نکردهام چراکه به نظرم در فیلمهای این افراد خیلی جایی برای بازیگوشیهای من وجود ندارد.
نظامالدین کیایی صدابردار این فیلم گفت: مهدی نادری فقط 12 بار فیلمنامه "بدرود بغداد" را نوشت و طبیعی است که اولین سرمایه یک فیلم همین فیلمنامه است که توجه همگان را جلب میکند. حتی اگر فیلم تایتانیک را هم در نظر بگیریم اگر قرار باشد بودجه آن کم شود دیگر این فیلم عظمت نخواهد داشت. در "بدرود بغداد" بودجه ما کمدی بود و با وجود مدیریت بسیاری که شد اواسط کار ما با مشکلات مالی مواجه شدیم.
"بدرود بغداد" با بازی پانتهآ بهرام، مزدک میرعابدینی و مصطفی زمانی در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت و در نوبت اکران است.