نريماني و اجراي دوبارهي «جنگير»:
تا نمايشي تماشاگر دارد لزومي ندارد نمايش جديدي جايگزين كنيم
تاريخ : سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۱۲
كوروش نريماني كه قرار است از 14 شهريورماه براي دومينبار نمايش «جنگير» را اجرا كند، اظهار اميدواري كرد: اين نمايش با كيفيت بهتري به صحنه برود.
به گزارش هنر نیوز ،اين نمايشنامهنويس و كارگردان تئاتر درباره تغييرات احتمالي اجراي اين نمايش به ايسنا، گفت: طبيعتا تلاش ميكنم تغييراتي در جهت بهبود كار به لحاظ متن و اجرا اعمال كنم تا فضاي نمايش تصويريتر و جذابتر شود.
نريماني در پاسخ به اين پرسش كه چرا نمايش جديدي را به جاي نمايش «جنگير» كار نميكند توضيح داد: صادقانه ميگويم نمايشنامههايي كه براي صحنه داشتهام هميشه بسيار محدود بوده است. چرا كه معمولا ترجيح ميدهم براي سالن و گروهم بنويسم. بنابراين در وهله اول بايد سالن نمايش و گروه تثبيت بشود تا پس از آن نگارش متن را آغاز كنم، اما ظاهرا اين روزها اين نوع نگارش با مشكلاتي جدي برخورد كرده است.
او در ادامه با تاكيد بر جايگاه مهم مخاطب در تئاتر افزود: ترجيح ميدهم همه نمايشهايي را كه با استقبال خوب مخاطبان روبهرو شده درمدت زمان طولانيتري اجرا كنم. نمايش «جنگير» با اينكه پرتماشاگرترين كار سال گذشته بود اما متاسفانه چهاراجراي پاياني آن از ما دريغ شد و با توجه به اينكه تقاضاهاي بسياري براي تمديد اجرا وجود داشت، حس كردم بهتر است به اين تقاضاها پاسخ بدهم. به هر حال اميدوارم اجراي دوباره نمايش
«جنگير» زمينهاي فراهم كند تا موفق شويم نمايشهاي قبلي را كه پيش از آن مورد استقبال تماشاگران قرار گرفته باز هم به صحنه بياوريم. زيرا تا زماني كه نمايشي تماشاگر دارد لزومي ندارد نمايش جديدي را جايگزين كنيم. خوب نيست حضور تماشاگر را از خود دريغ كنيم.
كارگردان نمايشهايي همچون «شبهاي آوينيون» و «والس مردهشوران» تاكيد كرد: نمايشهاي ما حرفهاي كلي را مطرح ميكند كه تابع زمان و مكان خاصي نيست و ميتوان هر زماني آنها را كار كرد. بنابراين ترجيح ميدهم كه تا زماني تماشاگر داريم خود را از حضور مخاطبان دريغ نكنيم.
نريماني درباره اجراي نمايش ديگري در مجموعه تئاتر شهر تصريح كرد: گويي وضعيت مجموعه تئاتر شهر تنها براي عدهاي نامعلوم است اما با توجه به اينكه كارهاي من كمدي است، طبيعتا يكي دو ماه از سال را به خاطر مناسبات مذهبي نميتوانم كار كنم و اميدوارم كساني كه مسوول اين امر هستند اين موضوع را در نظر بگيرند تا نمايش در زمان مناسبي اجرا بشود.
او ادامه داد: در بحث تخصيص سالن هم همواره با مشكل روبهرو بودهام مشكل اينجاست كه هميشه سالنهاي كوچك به ما اختصاص داده ميشود. در حالي كه مثلا فروش نمايش «جنگير» در سال گذشته از نمايشي كه همزمان در تالار اصلي اجرا ميشد بيشتر بود. مديران بايد به نوعي برنامه ريزي كنند تا نمايشهايي كه ميتواند پرمخاطبتر باشد در سالنهاي بزرگتري اجرا بگيرد با اينكه بارها پيشنهاد وسوسهانگيزي مبني بر اجراي نمايش با كمترين امكانات در تالار اصلي ارائه كردهام همواره به اين پيشنهادات پاسخ منفي داده شده و گفتهاند اين سالن پر است اما بعد از مدتي متوجه ميشويم سالن برنامهاي ندارد و اين يكي از دلايلي است كه كار تكراري در آن اجرا ميشود. در حالي كه اگر برنامه ريزي درستي داشتند مي توانستند سالن را به يكي از گروههاي متقاضي بدهند. اما هميشه ما را براي سالنهاي بهتر به آينده محول كردهاند.
او كه در چند سال اخير نمايشهايش را در تالارهاي سايه و قشقايي اجرا كرده است افزود: در اين سالها حتي تالار چهارسو هم از من دريغ شده در حالي كه اوايل كارم در اين سالن كار ميكردم و جالب اينجاست كه مدام ادعا ميكنند به مخاطب و نمايش ايراني اهميت ميدهند!
نريماني در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: نزديك به شش ماه است كه منتظر تعيين سالن در تئاتر شهر هستم كه نمايشي را مناسب آن طراحي كنم. شايد تاخير و تصميمگيريها به دليل تغيير مديريت باشد اما با اين حال، اين مساله نبايد تا اين اندازه تاثيرگذار باشد. از سوي ديگر مدام ميشنويم معاون هنري از انجام برنامهريزي خبر ميدهد آيا نبايد با كارگردانهاي تئاتر ما آشنا شود و مناسبات آنها را بشناسد تا در اين برنامهريزي به آن توجه كنند. تكليف كارگردانهاي تئاتر چيست؟ بايد با چه كسي صحبت كنند.
نمايش «جنگير» سال گذشته در تالار «قشقايي» مجموعه تئاتر شهر اجرا شد و از همان روزهاي آغازين اجرا به دليل استقبال تماشاگران هر روز در دو نوبت بر صحنه ميرفت. اين نمايش در برنامه ارديبهشت تئاتر ايران به عنوان پرتماشاگرترين نمايش سال 88 معرفي شد.