ایجاد حس باور پذیری در مخاطب
به بهانه پخش سریال «شرق و غرب»؛
ایجاد حس باور پذیری در مخاطب
مجموعه تلویزیونی«شرق و غرب» با شخصیت‌پردازی مناسب ، روایت داستان های غیر کلیشه و همچنین بازی مناسب بازیگران اش به درستی با مخاطب ارتباط برقرارکرده و حس باور پذیری را در مخاطب به وجود می آورد.
 
تاريخ : شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۵۹

 همیشه ساخت مجموعه های تلویزیونی با چالش ها و مشکلاتی همراه بوده است. مشکلاتی که برخی از مواقع باعث شده یک مجموعه تلویزیونی برای مردم از جذابیت های لازم برای پیگیری هر شب برخوردار نباشد. در دنیای کنونی مخاطب رسانه گسترده ای چون تلویزیون دوست دارد در آثار تلویزیونی که به تماشا می نشیند ، علاوه بر لذتی که می برد بتواند از سرنوشت آدمها، پیروزی ها و شکست ها نیز درس عبرت بگیرد و آنها را در زندگی شخصی خویش به کار گیرد.همچنین این کار با موفقیت خود می تواند مخاطب با هوش و سخت گیر رسانه فراگیری مانند تلویزیون را به نحو شایسته ای درگیر و کنجکاو برای تماشاکند.
این روزها و شب ها مجموعه تلویزیونی«شرق و غرب» در ژانر پلیسی و معمایی روی آنتن شبکه دوم سیما رفته است . سریالی درباره پلیسی به نام «مالک» با بازی«دن هانی » که به همراه دختر، مادر و پدر معلولش در یکی از محله‌های عرب نشین انگلستان زندگی می‌کنند. این پلیس وظیفه‌شناس با پرونده جنایی رو به رو می‌شود که ریشه هرکدام به تخریب مسلمانان باز می‌گردد. مالک به دنبال راهی است تا دسیسه عوامل پشت پرده این جنایت‌ها را که به دنبال بدنامی مسلمانان هستند، آشکار کند و بتواند مجرمین را دستگیرکند. این پلیس که حاضر می شود برای درست انجام دادن قانون و دستگیری اخلالگران از خودگذشتگی و فداکاری کند. مالک برای برقراری توازن بین دین، فرهنگ و احترام متقابل در تقابل با مردم در محیط کاری و خارج ازآن نهایت تلاش خود را به کار می گیرد تا بتواند عدالت را به شکل شایسته ای به کار گیرد و بتواند مجرمان مختلف را در بمب گذاری ها و آسیب وارد کردن به مردم دستگیر کند. این سریال محبوب‌ استرالیایی که تیز بینی و ساختاری دقیق از دست اندرکاران خود نگاهی موشکافانه به بحث های نژادپرستانه و همچنین جوامع مسلمان دارد توانسته تاکنون طرفداران خود را بیابد.
شخصیت‌پردازی خوب، داستان های غیر کلیشه این سریال را می‌توان نقاط قوت آن به شمار آورد. همچنین بازی مناسب بازیگران این مجموعه تلویزیونی نیز از نقاط قوت آن است. به نحوی که بعد از دیدن این سریال مخاطب به یک نوع حس باور پذیری و ملموس بودن حرکات بازیگر در خصوص ایفای نقش های خود پی می برد. به گونه که انگار در دنیایی خارج از سریال و در زندگی واقعی بازیگر حوادث و رویدادهای سریال برای آنها اتفاق افتاده است . که این می تواند به دلایل مختلفی چون انتخاب بازیگران حرفه ای و فیلمنامه ای مناسب و شخصیت‌پردازی دقیق و خالی از عیب توسط فیلمنامه نویس و کارگردان سریال باشد.
نکته مهم در خصوص این مجموعه تلویزیونی این است که برای اولین بار تصویر درستی از جوامع مسلمان نشان داده می‌شود و مسلمانان در این سریال به خوبی به تصویر کشیده می‌شوند .ما در طی این سال ها در اکثر مجموعه های تلویزیونی خارجی به خصوص در آثار غربی شاهد تخریب و توهین به مسلمانان و ارائه منفی از آنان بودیم و اما دراین سریال برای اولین بار شاهد این هستیم که یک پلیس مسلمان به دنبال برقراری عدالت و دوستی است و در این راه از هیچ کوششی دست بردار نیست. در واقع بازی درست ومنطقی «دن هانی» در نقش مالک از نکات مثبت این سریال است. وی به درستی توانسته از عهده نقش مالک برآید. همچنین اشاره به اینکه خالی از لطف نیست که «دن هانی» روزهای زیادی را با مشاورانی از پلیس ها گذرانده تا بتواند ویژگی‌های شخصیت اش را پیدا کند. ساعت‌ها حضور در صحنه‌های جرم و رفتن به مساجد و جوامع مسلمانان باعث شد تا او بتواند درک بهتری از رفتارهای مالک پیدا کند.
همچنین در این سریال نباید از کارگردانی درست «پیتر آندریکیدیس» نیز غافل شد که وی تمام تجربه‌خود را برای هر چه موفق تر شدن شدن این مجموعه تلویزیونی به‌کار برده است. این کارگردان نام آشنای استرالیایی سابقه حضور در پروژه‌های بزرگی چون: »جسیکا»، «سفر عجیب ماری‌برایان» و «شهادت دروغ » را در کارنامه خود دارد توانسته با فیلمنامه ای دقیق از پس ساخت سریالی سخت برآید، فیلمنامه‌ای که درآن داستان به درستی و چند لایه تعریف شده و بدون کم و کاستی به آن پرداخته شده است. تا جایی که بازیگران سریال راحت‌تر با شخصیت درون فیلم ارتباط برقرار کرده اند.
اما شای نکته ای که ذکرآن خالی لطف نباشید این است که در این سریال « بهرام زند» به جای کاراکتر اصلی سریال یعنی «دان هانی» صحبت می کند که صدای این دوبلور حرف های و باسابقه هیچ سنخیتی با میمیک و صورت کاراکتر اصلی سریال یعنی «دان هانی» ندارد. در واقع صدای استاد بهرام زند بیشتر از آن که مناسب نقش مالک باشد برای پلیس های مسن وبا تجربه مناسب است. اما در این سریال مالک کارکتر پلیسی را دارد که جوان است و نمی تواند این صدا برای این نقش مناسب باشد. به هرحال ساخت مجموعه های پلیسی ومعمایی همیشه سختی ها خاص خودرا داشته است و در کشور ما هم این مشکلات در همیشه وجود داشته است. تا جایی که تا کنون در به جز برخی از سریال های پلیسی که فخیم زاده برای تلویزیون ما ساخته عمده این کار در ساختار ، بازیها و فیلمنامه دجار مشکلات فراوانی بوده اند نتوانسته اند در زمان پخش توفیقی را برای خود کسب کنند.

کد خبر: 57895
Share/Save/Bookmark