«ناله‌هاي عشق»؛ داستاني ناگفته درباره سلمان فارسی
به قلم نصراله قادری منتشر می‌شود
«ناله‌هاي عشق»؛ داستاني ناگفته درباره سلمان فارسی
 
تاريخ : چهارشنبه ۸ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۲۲
رماني از نصرالله قادري، ‌كارگردان تئاتر و نمايشنامه‌نويس با نام «ناله‌هاي عشق» درباره زندگي سلمان فارسي مراحل پاياني انتشار را سپري مي‌كند. قادري اين داستان را براساس مستندات تاریخی نسخ متعدد خطي نوشته است.

به گزارش هنرنیوز ،نصرالله قادري به ايبنا، گفت: اين داستان در بخش‌هاي روايت و ديالوگ با زباني كهن روايت مي‌شود، سه راوي دارد كه هر سه آن‌ها خود سلمان هستند.

وي درباره اين نوع روايت توضيح داد: بر مبناي تفكر ديني ما، انسان داراي نفس اماره، لوامه و مطمئنه است و وقايع اين كتاب نيز براساس اين سه وجه از شخصيت سلمان روايت شده است.

اين كارگردان تئاتر همچنين توضيح داد: در اين كتاب 120 منبع فارسي و عربي داشتم. بخشي از كتاب‌ها مشخصا درباره زندگي سلمان نبوده و درباره زندگي او، داراي بخش‌ها و احاديثي بوده است. نسخه‌هاي خطي را نيز از كتابخانه مجلس شوراي اسلامي و كتابخانه ملي به دست آوردم؛ ‌ضمن ‌آنكه منابعي را نيز نزد متخصصان و اساتيد جست‌و‌جو كردم.

وي در پاسخ به اين سوال كه «آيا به نكاتي ناگفته از زندگي و شخصيت سلمان فارسي در اين سري از تحقيقات برخورده‌ايد يا اشاراتي در اين داستان وجود دارد؟»، گفت: در اين كتاب نكات جذابي درباره زندگي و روحيات سلمان فارسي بيان شده است. از جمله دوران كودكي او و اينكه او كودكي از يك خانواده متمول و دهقان ايراني بود و همچنين ازدواجش كه در آثاري كه درباره او به چاپ رسيده، به آن پرداخته نشده است.

كارگردان نمايش «بازي تابلوي آخر» افزود: او در زمان حمله اعراب به مدائن نقش مهمي در مجاب كردن ايرانيان مبني بر خراج دادن داشته. يكي از جذاب‌ترين كارهاي سلمان، اختراع منجنيق بوده كه اعراب نمي‌شناختند.

نويسنده «به من دروغ بگو» همچنين با اشاره به ماجراي اسير شدن سلمان نيز گفت: اسير شدن سلمان فارسي نيز داستان شنيدني دارد. اينكه چگونه به بردگي گرفته ‌شده و چگونه فروخته مي‌شود يا با چه رمزي حضرت محمد(س) و حضرت علي (ع) به او كمك مي‌كنند. همچنين درباره ارتباطش با اصحاب صفه و مهاجران مسلماني مانند بلال و اينكه او نخستين بار قرآن را به فارسي ترجمه كرده است، نيز مطالبي در اين كتاب وجود دارد.

اين نمايشنامه‌نويس كه در ادامه سخنانش لحظه مرگ سلمان را يكي از زيباترين لحظات زندگي‌اش دانست، گفت: سلمان در لحظه مرگش مي‌گويد كه فقط علي‌ابن‌ابي‌طالب(ع) بايد مرا غسل دهد... در حالي كه او در مدائن و حضرت علي (ع) در كوفه بود. طبق گفته نزديكترين شاهدان حضرت علي(ع) به ايران مي‌آيد و با آبي كه شور است، ولي به معجزه‌اي شيرين مي‌شود، او را غسل مي‌دهد و بازمي‌گردد..

به گفته قادري اين كتاب حدود 400 صفحه است و به زودي از سوي انتشارات «كتاب نيستان» راهي كتابفروشي‌ها خواهد شد.

نصرالله قادری متولد 1339 و فارغ‌التحصیل رشته كارگردانی سينما از دانشگاه تربیت مدرس و استاد دانشگاه است. وي كه عضو هيات موسس و هيات‌مديره كانون ملي منتقدان تئاتر ايران و انجمن قلم است، آثار متعددي را در زمينه تئوری تئاتر نوشته و نيز بيش از 25 نمایشنامه وي تاكنون اجرا شده است.

«وقت پيچاپيچ»، «محرمانه»، «گاهي براي هيوا»،‌ «افسانه ليليث»، «اسفنكس»، «به من دروغ بگو» و «زخمه بر زخم»، از جمله كتاب‌هاي او هستند.

قادري همچنين كارگرداني نمايش‌هایی چون اسم شب، قابيل، آخرين نوار كراپ، اسفنكس، افسانه، ليليپ، بازي تابلوي آخر و شاپرك‌ها را عهده‌دار بوده است.

کد خبر: 21885
Share/Save/Bookmark