شهریار زمانی؛ نویسنده این رمان گفت: من مايل بودم كه نقش مردم انقلابي را به شعارنويسي محدود نكنم. در عين حال روايتهاي جديدي از حضور خانمها در اجتماع آن زمان داشته باشم. البته به گونهاي كه در هيچ يك به تكرار نيفتم.
وی ادامه داد: سعي كردم تا مباحث انقلابي را در زير ساخت رمان «ناهيد» به كار ببرم و ظاهر رمان را به بررسي جنبهاي از زندگي شخصي خود ناهيد اختصاص بدهم.
زمانی درباره روایت واقعی این رمان هم گفت: بخش انتهايي رمان كه مربوط به قاچاق اشياء عتيقه است، ماجرايي واقعي است. همه ميدانند كه پسر اشرف يكي از قاچاقچيان عتيقه بوده و استاد عزتالله نگهبان نيز تلاش ميكرده تا حد امكان از قاچاق طلا و كتيبهها و آثار باستاني به خارج از كشور جلوگيري كند.
این نویسنده اضافه کرد: اين تقابلها تا جايي پيش ميرود كه در ارديبهشت ۵۷ ساواك به استاد نگهبان در دانشگاه حمله ميكند. جز اين قسمت، ديگر بخشهاي كتاب كاملا پرداخته ذهن خودم است و هيچ يك از شخصيتها هويت حقيقي تاريخي ندارند.
وی در این باره که چرا رمانش را از نگاه یک زن روایت کرده گفت: آگاهانه ناهيد را قهرمان رمانم كردم تا از اين طريق به حضور زنان در زمان انقلاب و پيش از آن اشاره كنم. چون ميتوان گفت كه از همان سالها زنان ناگهان حضور بسيار پررنگتري در اجتماع پيدا كردند.
گفتنی است رمان «ناهید» تولید مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری است که سوره مهر آن را ۲۱۶ صفحه،قطع رقعی و در تیراژ ۲ هزار و ۵۰۰ جلد و با قیمت ۴۵۰۰ تومان منتشر خواهد کرد.