احمد مسجد جامعی، خانه موزه کریمان را افتتاح کرد
تهرانگردان در آهار
احمد مسجد جامعی، خانه موزه کریمان را افتتاح کرد
عضو شورای اسلامی شهر تهران، صبح روز جمعه با حضور در بخش رودبار قصران و روستای آهار، به خانه مرحوم دکتر حسین کریمان رفت و این خانه موزه را افتتاح کرد.
 
تاريخ : شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۶
 
به گزارش هنرنیوز؛تهرانگردی این هفته احمد مسجد جامعی، با آب و هوای مطبوع روستایی همراه بود. مسجدجامعی به همراه تیم تهرانگردی، در برنامه این هفته به بخش رودبار قصران رفتند و می‌ه‌مان روستای آهار و خانواده کریمان شدند و پس از گشت و گذاری در این روستا، خانه موزه دکتر حسین کریمان را افتتاح کردند.

مسجد جامعی پس از افتتاح خانه موزه کریمان، گفت: امسال نوزدهمین سالی است که یکی از محققان و تهران‌شناسان بزرگ، دیگر پیش ما نیست.

او ادامه داد: مرور آثار گرانقدر مرحوم کریمان در طی حدود نیم قرن، مایه مباهات اهالی تهران در این شهر پر هیاهوست. اثری که نوشته‌های کریمان در ذهن خوانندگان به جا می‌گذارد، صرف نظر از اطلاعات گرانب‌ها در مورد تهران، رودبار قصران و ری، احساس تعلق خاطر به محل زندگی و کسب و کارشان و هویت بخشی به آنهاست.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شخصیت علمی دکتر کریمان، گفت: آثار او صبغه‌ای کاملا علمی دارد و بر مبنای کتب و مآخذ موجود در این حوزه و تطبیق آن‌ها با یکدیگر، تالیف شده است.






وی ادامه داد: حسین کریمان تنها پژوهشگر و نویسنده‌ای است که درباره جغرافیای تاریخی تمام محدوده‌های شهری تهران امروز اعم از تهران، ری، قصران و ناحیه غار، کتاب تالیف کرده است در صورتی که نویسنده‌ها و پژوهشگران دیگر، تنها درباره یکی از این محدوده‌ها کار کرده‌اند.

ساختمان کتابخانه آهار نیز به نام دکتر کریمان نامگذاری شود

او با تاکید بر اینکه برای رونق بخشیدن به این محل، امکاناتی نیاز است، تصریح کرد: این موزه برای فعال بودن جدولی می‌خواهد که روزهای دایر بودن آن مشخص شود. چون در تهران از این دست خانه موزه‌ها زیاد است اما کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد کرد: ساختمان کتابخانه آهار نیز به نام دکتر کریمان نامگذاری شود.

وی ادامه داد: به نظر من یک روزی را در آهار به نام دکتر کریمان نامگذاری کنید. در قدیم برای اینکه شهری را زنده نگه دارند، چنین نامگذاری‌ای حول یک شخصیت مرده یا زنده، اتفاق می‌افتاد. برای مثال در مشهد، امام رضا (ع)، در قم حضرت معصومه (ص) و در شیراز حافظ و سعدی، نمونه این نکته هستند. به عبارت دیگر برای آبادانی یک شهر همیشه یک انگیزه معنوی لازم است و در آهار این انگیزه وجود دارد.

کریمان مظهری از بهترین نمادهای فرهنگ ما بود

این برنامه با حضور رجبعلی خسرو آبادی رئیس سازمان میراث فرهنگی، برزین ضرغامی رئیس اداره کل ارشاد استان تهران، مجید صبایی بخشدار رودبار قصران، دکتر محمودیان و دکتر شعبانی از تهران‌شناسان پیشکسوت برگزار شد.



در ادامه، دکتر شعبانی به جایگاه و شخصیت والای مرحوم کریمان اشاره کرد و گفت: دکتر کریمان در زمره یکی از برترین‌های جامعه ما بوده و هستند. جدیت و دقت دکتر کریمان در نوع خود مثال زدنی بود و مردم آهار باید به او و آثارش افتخار کنند.


وی خاطرنشان کرد: درباره کارهای کریمان حرفی نمی‌توان زد. کریمان در بحران گم شدن هویت‌ها می‌تواند ایرانی مسلمان را به خوبی بشناساند. به عبارت دیگر کریمان مظهری از بهترین نمادهای فرهنگ ما بود.
کد خبر: 82699
Share/Save/Bookmark