به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، در این دیدار دکتر صلاحی با اشاره به لزوم رعایت شرایط استاندارد برای منابعی که ثبت جهانی شدند، گفت: باید وضعیت و شرایط کتاب هایی که درحافظه جهانی یونسکو ثبت شدند، احصاء شود و برای نگهداری آن ها در شرایط استاندارد حساسیت و دقت وجود داشته باشد.
وی افزود: به دلیل اهمیتی که این منابع برای جمهوری اسلامی دارند، می توان ۷ اثر ثبت شده را به صورت متمرکز و در شرایط استاندارد نگهداری کرد و با عنوان مراکزی که این آثار در آن ها وجود دارند، معرفی شوند. دکتر صلاحی تاکید کرد: باید شناسنامه آثار را تهیه و استخراج کنیم و شرایط ویژه را برای آن ها و آثار مشابه فراهم کنیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به وجود نسخه های خطی موجود در کاخ موزه گلستان، ادامه داد: باید فهرستی از این کتب خطی تهیه شود. وی هم چنین آمادگی سازمان را برای ثبت آثار موجود درکاخ موزه گلستان به صورت مشترک اعلام کرد و افزود: آثار می توانند به صورت ملی، منطقه ای و جهانی ثبت مشترک شوند.
دکتر صلاحی سیاست درهای باز را سیاست کتابخانه ملی عنوان کرد و گفت: کتابخانه ملی به تام ملت ایران تعلق دارد و درهای آن به روی همه باز است و در همین راستا طی یک سال و نیم گذشته بیش از ۱۸ میلیون صفحه از کتب موجود در سازمان دیجیتالی شده که ۳۶ هزار نسخه خطی نیز شامل آن می شود.
وی ادامه داد: اسکن ۲۲ هزار پایان نامه و ۳۰ هزار کتاب کودک و نوجوان نیز از دیگر اقدامات سازمان در همین راستا بوده و ۱۴۰ هزار شیء دیجیتال نیز در تالار رقمی سازمان برای دسترسی اعضا و کاربران قرار گرفته است.
وی از راه اندازی کتابخانه دیجیتال ملی نیز خبر داد و افزود: تمام آثاری که حق مولف در مورد آن ها رعایت می شود، در این کتابخانه وجود دارد و پس از این مرحله به دنبال نهضت تایپ و ترجمه نیز هستیم.
دکتر صلاحی ادامه داد: اکنون فهرست منابع خطی داخل کشور با عنوان فهرستگان نسخ خطی ایران(فنخا) در حال تدوین و چاپ است که ۲۵ جلد آن منتشر شده و جمعا در ۴۰ جلد به چاپ می رسد که همه این ها برای جلوگیری از انحراف علم توسط کشورهای دیگر است و در مرحله بعد فهرست منابع موجود در خارج از کشور با موضوع ایران تدوین می شود.
رئیس کتابخانه ملی به همکاری سازمان در اسکن نسخ خطی موجود در کاخ موزه گلستان اشاره و افزود: سازمان می تواند پس از اسکن کردن آنها نسخه دیجیتالی را روی سایت کتابخانه ملی قرار دهد.
خانم ثقه الاسلام نیز با ابراز خرسندی از این دیدار گفت: تمایل داریم از تجربیات کتابخانه ملی در مرمت کتب به صورت تخصصی استفاده کنیم . این آثار متعلق به هیچ دوره ای نیست بلکه متعلق به بشریت است.
وی هم چنین از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای مرمت منابع ثبت شده جهانی و ثبت آثار نفیس دیگر از کتابخانه ملی درخواست همکاری کرد.
گفتنی است پس از این دیدار، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و هیات همراه از بخش های مختلف کاخ موزه گلستان، از جمله مجموعه کتب خطی با بیش از ۳ هزار و ۱۳۳ نسخه، شاهنامه بایسنقری مربوط به ۶۰۲ هجری قمری که ثبت جهانی شده، خمسه نظامی مربوط به سال ۹۸۴ هجری قمری، مرقع گلشن مربوط به قرن ۱۰ و ۱۱ هجری که مجموعه ای از نقاشی و خط استاد معروف نقاشی بهزاد است و در ۲۶۳ برگ موجود است، آلبوم خانه که با بیش از ۴۸ هزار عکس دومین آلبوم خانه جهان است و سایر تالارها بازدید کرد.