به گزارش هنرنیوز؛ خبرنگار ما به میان مخاطبان این سریال رفت تا نظر آنها را دربارهی این مجموعه که روایتگر سه مقطع زمانی قبل از انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و زمان حال کشورمان است، جویا شود.
«چرا فکر میکنند مردم در جریان اوضاع جامعه نیستند؟»، «در حق انقلاب و انقلابیون جفا کردهایم»، «نقش کیمیا و مادرش خیلی خوب بازی شده»، «بین «شهرزاد» و «کیمیا»، شهرزاد را انتخاب میکنم»، «جنگ را تاثیرگذار نشان دادند»، «از «کیمیا» به عنوان سریال پرگاف یاد میکنند»، «کارگردان کاملاً خلع سلاح بود» و «شخصیتهای سریالهای تلویزیونی شبیه آدمهای واقعی نیستند» از جمله گفتههای مخاطبان مجموعه تلویزیونی «کیمیا» است.
چرا فکر میکنند مردم در جریان اوضاع جامعه نیستند؟ خانم ۲۶ ساله - کارشناسی ارشد رشته اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی - که وضعیت سریالسازی تلویزیون در سالهای اخیر را نامناسب میداند، درباره سریال«کیمیا» میگوید: من به خاطر سنم طبیعتاً اطلاعاتی از اوضاع آن زمان ندارم، ولی آیا شرایط کشور بعد از انقلاب واقعاً تا این اندازه آشفته بود که هر کسی بتواند هر کاری میخواهد بکند؟
او با بیان اینکه اگر مردم سرگرم یک سریال طولانی مثل «کیمیا» باشند خیلی بهتر از چند سریال متفاوت است، به شخصیت «آرش» با بازی پوریا پورسرخ اشاره کرد و حرفهایش را اینگونه ادامه داد: این شخصیت تبدیل به یک ابرقهرمان شده که هرکاری بخواهد انجام میدهد. این قبیل مسائل که در سریال «کیمیا» هر از گاهی دیده میشوند با واقعیت مغایرت دارند. من نمیدانم چرا سریالسازان فکر میکنند مردم در جریان اوضاع جامعه نیستند!
کارگردان کاملاً خلع سلاح بود یک روزنامهنگار و شاعر ۳۸ ساله با بیان اینکه گروه سازندگان سریال «کیمیا» از جنبههای مختلف از دیگر کارهای مشابه صداوسیما ضعیفتر عمل کردهاند، میگوید: از جنبهی استنادهای تاریخی یا بستر تاریخی کار کاملاً آشفته است؛ برای مثال مخاطب اصلاً متوجه نمیشود که استراتژی سریال برای پرداختن به تاریخ چیست.
او که معتقد است از لحاظ طراحی صحنه و لباس کار دمدستی و سطح پایینی ارائه شده است، سخنانش را اینگونه ادامه میدهد: از نظر بازی هم کارگردان کاملاً خلع سلاح بود و بازیگران هر کاری دلشان میخواست انجام داده بودند؛ به طور کلی برخی بازیگران مهارتهایی پیدا میکنند و مرتبا به صورت کلیشهای از آنها استفاده میشود.
این مخاطب معتقد است تنها نقطه قوت این سریال در سکانسهای خارج از کشور است، چراکه توانستند از امکانات موجود در آنجا به خوبی استفاده کنند.
او با اشاره به فیلمنامه سریال «کیمیا» میگوید: این سریال هم همانند بسیاری از سریالهای داخلی و خارجی اصرار بیش از اندازهای بر خوب یا بد بودن بعضی از شخصیتهای داستان دارد که در تقابل آنها داستان تا اوج پیش میرود ولی دیگر نویسنده نمیداند چطور باید آن را به سرانجام برساند؛ به همین خاطر هم هست که بسیاری از سریالهای ما در قسمت آخر رها میشوند و مخاطب احساس میکند که به او توهین شده یا با او بازی شده است.
در حق انقلاب و انقلابیون جفا کردهایم به نظر یک آقای ۳۰ ساله که دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر است فارغ از اینکه «کیمیا» سریال خوب یا بدی است، توانسته به خوبی مخاطبان را جذب کند.
او معتقد است: این سریال حکومت شاهنشاهی و ساواک را آنقدر ضعیف نشان داده که به واسطه آن انقلاب و تلاش مردم برای رسیدن به آن را زیر سوال برده است. من فکر میکنم اینکه رژیم پهلوی را تا این اندازه ابله نشان دهیم در حق انقلاب و انقلابیون جفا کردهایم.
نقش کیمیا و مادرش خیلی خوب بازی شده یک آقای ۵۶ ساله که از کارمندان خدمات یک اداره دولتی است و به اصرار همسرش این سریال را نگاه میکند، «کیمیا» را سریالی متوسط ارزیابی میکند و میگوید: بعضی از وسایلی که در سریال استفاده شده، امروزی هستند؛ مثلا من فکر میکنم زمان انقلاب لولهکشیهای گاز نبود یا ظرفها و لباسها اینقدر شیک و امروزی نبودند.
او که به نظرش سریال «کیمیا» بسیار طولانی و کشدار است، میگوید: نقش کیمیا و مادرش خیلی خوب بازی شده و طبیعی است.
بین «شهرزاد» و «کیمیا»، شهرزاد را انتخاب میکنم دختر ۲۱ ساله - دانشجوی سال آخر مهندسی کامپیوتر - سریال «کیمیا» را از لحاظ فضاسازی خوب ارزیابی و فکر میکند محتوای داستان میتوانست خیلی بهتر از این باشد.
او میگوید: پیشرفت شبکههای اجتماعی باعث شده تا مردم نسبت به مسائل جامعه آگاهتر باشند؛ به همین خاطر هم مردم خیلی از موضوعات غیرواقعی که در سریالها مطرح میشوند را باور نمیکنند.
او که سریال «کیمیا» را نسبت به سایر سریالهای تلویزیونی سالهای اخیر خوب میداند، ادامه میدهد: ولی اگر بخواهم بین سریال «شهرزاد» که در شبکه خانگی منتشر میشود که باید برای دیدن آن هزینه پرداخت کنم و سریال «کیمیا» یکی را انتخاب کنم، «شهرزاد» را انتخاب میکنم.
جنگ را تاثیرگذار نشان دادند یک خانم ۵۳ ساله - فرهنگی بازنشسته - سریال «کیمیا» را خوب ارزیابی میکند و معتقد است: این سریال خاطرات گذشته را به خوبی یادآوری میکند و نکات ریز آن زمان را نمایش داده است؛ در این سریال سبک زندگی، خانهها، لباسها و خیلی موارد دیگر را درست همانند گذشته نشان دادهاند.
او با بیان اینکه شخصیت «کیمیا» کمی حالت اسطوره به خودش گرفته است، میگوید: جنگ خرمشهر را خیلی واقعی و تاثیرگذار نشان دادهاند؛ همه صحنههای جنگ برای من کاملا باورپذیر هستند و آنقدر تحت تاثیر قرار میگیرم که نمیتوانم بعضی از صحنهها را تماشا کنم.
بازیها اغراقآمیز است آقای - ۲۴ ساله دانشجوی سال آخر رشته فیزیک - معتقد است: بازیگران سریال «کیمیا» بیشتر تلاش کردهاند لحاظات بحرانی و احساسی را خوب از آب دربیاورند؛ ولی در مجموع بازیها اغراقآمیز و اصلا جذاب نیست؛ برای مثال تلاش نافرجام مهرآوه شریفینیا برای بازی در نقش یک دختر دبیرستانی و تغییر سریع شخصیت او پس از ازدواج و تبدیل شدن به یک زن پخته، اصلاً طبیعی نیست.
او با بیان اینکه برخی از واقعیات تاریخی این سریال مستند نیستند، ادامه داد: برخی صحنهسازیهای انقلاب نسبتا خوب است؛ ولی وقایع تاریخی بیشتر نگاه دلخواهی بوده که کارگردان میخواست به آن دوران داشته باشد. به هر حال متاسفانه مردم سریالهایی که پر از بدبختی و ناراحتی است و شخصتهای آن مدام در استرس و ناکامی هستند را خیلی دوست دارند.
از «کیمیا» به عنوان سریال پرگاف یاد میکنند خانمی ۲۷ ساله - فارغالتحصیل رشته علوم ارتباطات - میگوید: خبر ساخت اولین سریال ۱۰۰ قسمتی تلویزیون در میان پخش سریالهای بالای ۲۰۰ قسمتی ترکیهای و شبکههای ماهوارهای فارسی زبان، باعث دلگرمی و نویدی برای مخاطبان بود. اما پس از پخش چند قسمت و دیدن گافها و اشتباهات متعدد، باعث شد این مجموعه رنگ ببازد و از آن به عنوان یک سریال پرگاف یاد کنند.
او صحبتهایش را اینگونه ادامه میدهد: آزیتا حاجیان تنها بازیگری است که توانسته به خوبی نقشش را ایفا کند، مابقی بازیگران از جمله بازیگر نقش «کیمیا» نتوانستند آنطور که باید از عهدهی بازی برآیند و کاملا تصنعی این نقش را ایفا میکنند. شخصیت «کیمیا» بیش از اندازه پررنگ شده و به نظر من هر دختر دیگری هم که جای او بود، همین واکنشها را نشان میداد.
این مخاطب درباره حضور برخی چهرههایی که در سریال «کیمیا» وجود دارند، میگوید: استفاده کردن از هنرمندان مطرح از جمله رضا کیانیان، نیکی کریمی و حامد بهداد با نقشهای کمرنگ و کوتاهی که دارند فقط برای جذابیت مجموعه بود، در غیر این صورت بازی خاصی از آنها نمیبینیم.
شخصیتهای سریالهای تلویزیونی شبیه آدمهای واقعی نیستند خانمی ۴۲ ساله که بیش از ۱۰ سال است در یک فروشگاه لباس کار میکند، آنقدر سریال «کیمیا» جذبش کرده که هر شب هرطور شده تلاش میکند تا آن را ببیند. او میگوید: علیرغم اینکه سریال را خیلی دوست دارم و داستان آن را دنبال میکنم، ولی ایراداتی هم دارد؛ به نظرم شخصیتهای کیمیا و آرش بیش از اندازه پررنگ شدهاند و خیلی مثبت مثبت و منفی منفی هستند. اینکه شخصیتهای سریالهای تلویزیونی شبیه آدمهای واقعی نیستند، باعث میشود تا دیگر نتوانیم آنها را باور و با آنها ارتباط برقرار کنیم.
این مخاطب با اشاره به قسمتهای مربوط به دفاع مقدس ادامه میدهد: صحنههای جنگ خیلی خوب و باورپذیر ساخته شدند؛ یکی از ویژگیهای «کیمیا» این است که همه اعضای یک خانواده را در جنگ نشان میدهد، به خاطر همین هم همه اعضای خانواده با دیدن صحنههای جنگ این سریال احساس همذات پنداری میکنند.
به گزارش ایسنا، در مجموعه تلویزیونی «کیمیا» که در سه مقطع زمانی قبل از انقلاب، دوران جنگ و زمان حال روایت میشود، بیش از ۳۰۰ بازیگر ایفای نقش میکنند؛ مهراوه شریفینیا، حسن پورشیرازی، آزیتا حاجیان، پوریا پورسرخ، آرش مجیدی، سید مهرداد ضیایی، رضا توکلی، علی شادمان، عطا عمرانی، امیر کاظمی، کاظم هژیرآزاد، حسین توشه، کوروش زارعی، شهین تسلیمی، آشا محرابی، سودابه بیضایی، فریبا طالبی، نسرین نکیسا، وحید رهبانی، مالک سراج، عبدالحلیم تقلابی، ابتسام بقلایی، نوید خداشناس، میرفرخ هاشمیان، محسن مجلس آرا و... از جمله بازیگران «کیمیا» به کارگردانی جواد افشار هستند.