وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فضایی نیکو برای رونق کتاب خوانی در بین عموم است.
نشست رسانه ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص برنامه های بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتا تهران، صبح امروز با حضور دکتر سید محد حسینی وزیر ارشاد، بهمن دری معاون امور فرهنگی و هنری وزارت ارشاد و محمد علی منفرد مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
سید محمد حسینی در آغاز نشست بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران را فرصت مغتنمی برای دوستداران کتاب در راستای فعالیت نویسندگان، مولفان، مترجمان و ناشران دانست و اظهار داشت: در دوران نمایشگاه همه تلاش می کنند محصولات بیشتری را به نمایشگاه برسانند و از خارج از کشور تعداد قابل توجهی از ناشران هم حضور خواهند داشت.
وی در خصوص گسترده تر شدن فضای نمایشگاه گفت: در حال حاضر 120000متر مربع از فضای مصلی به نمایشگاه اختصاص دارد که به دلیل برخی مسائل امکان گسترده سازی وجود ندارد و لذا تلاش ما معطوف به کیفیت نمایشگاه است.
حسینی برنامه های امسال نمایشگاه را چنین برشمرد: کتب برگزیده جوایز کتاب فصل، کتاب سال، کتاب جلال آل احمد، پروین اعتصامی و همینطور حوزه های علمیه که هرسال به صورت پراکنده در نمایشگاه شرکت داشتند امسال کتب اول تا سوم در یکجا به علاقه مندان عرضه خواهد شد، این قضیه به نوبه خود یک حمایت معنوی از برگزیدگان است، در این حال هم اطلاع رسانی اتفاق می افتد و هم منجر به رقابت بیشتر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه آماری در خصوص نمایشگاه بیست و چهارم چنین تصریح کرد: امسال در مجموع 2338 ناشر کشوری با 208هزار عنوان کتاب در بخش داخلی در چهار بخش عمومی، دانشگاهی، کودک و نوجوان و آموزشی به طور یقین شرکت خواهند داشت، در بخش بین الملل هم 196هزار عنوان کتاب از 1614 ناشر حضور خواهند داشت که از 67 کشور که 37 مورد مستقل و 30 مورد دارای نمایندگی هستند پذیرش شده اند.
وی با ارزیابی شرایط فعلی منطقه گفت: به سبب تحولات موجود در منطقه کشورهایی مثل مصر حضور فعال تری خواهند داشت و ما امیدواریم این جریان سبب گسترش و تحکیم بیشتر روابط ما با کشورهای اسلامی شود، همچنین حدود 500 مهمان از کشورهای مختلف در نمایشگاه حضور دارند.
دکتر حسینی در راستای شعار« ارتقای معرفت دینی و بصیرت فرهنگی در سال جهاد اقتصادی» خاطر نشان نمود: ناشرانی که در راهبرد این شعار که منجر به ارتقاء معرفت دینی در جامعه شود مورد تشویق قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: امسال غرفه ها زودتر تحویل ناشران داده خواهد شد که در واقع روز سیزدهم مراسم رسمی آیین گشایش بوده و روز چهاردهم آغاز به کار نمایشگاه محسوب خواهد شد.
وی همچنین در خصوص یارانه دانشجویی عنوان داشت: سال گذشته برای اولین بار یارانه دانشجویی مطرح شد که به علت صفوف طولانی امسال ثبت نام در مراکز اعلام شده صورت می گیرد و 100هزار دانشجو مورد حمایت قرار می گیرند.
وزیر ارشاد درباره بخش های جانبی نمایشگاه گفت: فعالیت های جانبی در سه بخش سرای اهل قلم، کارنامه نشر و بخش کودک و نوجوان خواهد بود که به صورت نشست های روزانه برگزار می شود و در این نشست ها کتب برگزیده مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت که غزالی پژوهی، ادبیات دفاع مقدس سیاست های حوزه نشر و صنعت چاپ و جنگ نرم از عناوین موضوعی این نشست هاست.
وی غرفه «دیدار» را محل دیدار علاقه مندان با مولفان آثار اعلام کرد و اظهار داشت: کار جدیدی که امسال صورت گرفته تشکیل غرفه حضرت زهرا (س) است که با توجه به ایام فاطمیه کتبی با همین موضوع با 50 درصد تخفیف به علاقه مندان عرضه خواهد شد.
وی در خاتمه صحبت خویش افزود: عزیزانی از حوزه علمیه مطابق سالهای قبل، برای پاسخگویی و مباحثه در نمایشگاه حاضر خواهند بود.
در ادامه این نشست بهمن دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد نمایشگاه کتاب را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دانست و از دست اندرکاران این پروژه قدردانی کرد.