نقشه باستان‌شناسی کشور پس از ۵۲ سال جدی گرفته شد!
عباس مقدم:
نقشه باستان‌شناسی کشور پس از ۵۲ سال جدی گرفته شد!
مسئول تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور با اشاره به مشکلات و سیر تهیه این نقشه درطول این‌سالها گفت: نخستین مرحله از تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور در ۱۴ اسفند ۹۱ و پس از ۵۲ سال شکل جدی به خود گرفت به طوری که تا سال ۸۸ حتی یک مختصات هم از این نقشه وجود نداشت این در حالی است که برنامه‌ریزی برای پر کردن نقاط خالی (مورد بررسی قرار نگرفته) نیز از نیمه دوم سال ۹۱ متوقف شده است.
 
تاريخ : پنجشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۶
به گزارش هنرنیوز؛ در آخرین روز از دوازدهمین گردهمایی باستان شناسان « عباس مقدم» باستان شناس و مسئول تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور توضیح داد: برای نقشه باستان‌شناسی ایران دو رویکرد کلی بالا به پایین وجود دارد که همین امر باعث سطحی شدن فعالیت ها شده تا آنجا که فقط تعداد آثار روی نقشه پیگیری و مشخص می‌شود.

او درباره نگاه و رویکرد دوم به نقشه باستان‌شناسی کشور توضیح داد:از این منظر تهیه نقشه به دستورات و انتظاراتی مسئولان ارشد سازمان میراث‌فرهنگی و سازمان‌های مرتبط از نقشه باستان‌شناسی باز می‌گردد.

وی با تأکید بر این که صرف خواستن نقشه جامع مطرح نیست، افزود:برخورداری از اطلاعات باستان‌شناسی برای هر سیستمی شرط لازم است. اما در عین حال ویژگی‌های این سیستم بسیار پیچیده و شامل لایه‌های مختلفی از عکس‌‌ها، روایات و نقطه‌ها است.

مقدم با اشاره به این که بر اساس این رویکرد از سال ۸۸ تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور آغاز شده، گفت: تهیه مقدمات اولیه نقشه زمانی آغاز شد که عملاً در نقشه باستان‌شناسی کشور حتی یک مختصات هم وجود نداشت.

به گفته مسئول تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور در مرحله نخست بررسی‌ها به منظور تعیین مکان و چگونگی آثار فرم‌های کوچکی طراحی شد تا اطلاعات اندک و پراکنده استان‌ها جمع آوری شود.

وی با اشاره به این که اصلاح و جانمایی تمام نقاط به‌دست آمده روی نقشه پس از تهیه این اطلاعات پایه‌گذاری شد، افزود: نخستین مرحله از تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور در ۱۴ اسفند ۹۱ و پس از ۵۲ سال شکل جدی به خود گرفت.

مقدم با بیان این که در حال حاضر این نقشه و نقاط آن با وجود بار اطلاعاتی اندک به‌صورت هوشمند عمل می‌کند، تأکید کرد: طراحی شبکه‌های سرزمینی مشخص و برای تمامی شبکه‌های کشور نقشه‌هایی طبق سیستم UMT  انتخاب شده است.

او گفت: در مرحله بعدی شبکه‌های پوششی بر اساس سیستم مختصات جهانی بر پهنه ایران تعیین می‌شود که در حال حاضر انجام می‌شود. همچنین خطاهای موجود در اطلاعات پیشین نیز تصحیح شده است. 

بنا بر اظهارات مسئول تهیه پرونده نقشه باستان‌شناسی کشور سومین مرحله از این طرح برنامه‌ریزی برای مناطقی است که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. همچنین تیم اجرایی نقشه باستان‌شناسی موظف به برنامه‌ریزی برای پر کردن نقاط خالی است برنامه‌ای که از نیمه دوم سال ۹۱ متوقف شده است.

این باستان‌شناس خواستار پایش برنامه‌های پیشنهادی شد و گفت: در حال حاضر دقت درتهیه پروپوزال دانشجویان و پژوهشگران یکی از مهمترین مشکلات است.

او همچنین بر تعیین چهارگوشه منطقه‌ای که قرار است مورد بررسی قرار گیرد تأکید کرد و وظیفه بعدی را تصحیح و تکمیل آثار ثبتی است دانست به گونه‌ای که ثبت با مکان انطباق صحیح داشته باشد.

به گفته مسئول تهیه پرونده نقشه باستان‌شناسی کشور درحال‌حاضر ۲۲۵ پرونده ثبتی وجود دارد که علاوه بر مشخصات تاریخی باید اطلاعات جغرافیایی آن جمع‌آوری شود.
کد خبر: 71899
Share/Save/Bookmark
نظرات : ۱
باستان شناس : 
این جمله اشتباه منعکس شده است:
به گفته مسئول تهیه پرونده نقشه باستان‌شناسی کشور درحال‌حاضر ۲۲۵ پرونده ثبتی وجود دارد که علاوه بر مشخصات تاریخی باید اطلاعات جغرافیایی آن جمع‌آوری شود.
ایشان گفتند که پرونده های این تعداد مکان بر اساس استانداردهای مورد نظر این گروه در حال آماده سازی است که جدا از پرونده های معمول ثبتی است
۱۳۹۳-۰۳-۰۲ ۰۹:۴۰:۱۶