به پیشنهاد ایران و باکمک ۳۲ کشور شرکت کننده در مسابقات فوتبال رخ خواهد داد:
اجرای طرح «کودک، محیط زیست، فوتبال»
آرش نورآقایی طرح «کودک، محیط زیست، فوتبال» با محوریت تولید محتوا بر پایه‌ی مشارکت کودکان ۳۲ کشور شرکت‌کننده در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل در معرفی گونه‌های در حال انقراض در این کشورها را پیشنهاد داد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۶
به گزارش هنرنیوز؛ آرش نورآقایی ایده‌پرداز حمایت از یوز ایرانی در جام جهانی، امروز( سه شنبه در یک نشست رسانه‌ای گفت: کارگروه حمایت از یوز در جام جهانی تصمیم دارد تا از ۳۲ کشور جهان حاضر در جام جهانی ۲۰۱۴ بخواهد در حمایت از گونه‌های در حال انقراض حیواناتشان از کودکان این کشورها بخواهند با محوریت کودک، محیط زیست و فوتبال نقاشی‌هایی به تصویر بکشند.

نورآقایی گفت:بر اساس سیاهه‌ی قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست بیش از ۲۳۰۰ گونه حیوانی در سراسر جهان در خطر انقراض قرار دارند. اگر چه انقراض بخشی از چرخه‌ی طبیعی است، اما انسان به انقراض گونه‌ها سرعت بخشیده است و گونه‌های در معرض خطر را افزایش می‌دهد. از این رو مسئولیت محافظت از این حیوانات بر عهده‌ی تک تک ساکنین کره زمین است. در این میان نقش آگاهی رسانی و آموزش نسل فردا برای ایجاد رفتارهای مسئولانه‌ در حال و آینده غیرقابل انکار است.

وی افزود:از این رو این گروه بر آن شد تا بخشی از سهم خود را در قبال این مسئولیت در قالب اجرای یک طرح با هدف ایجاد آگاهی یکپارچه به انجام برساند. به این جهت، طرح «کودک، محیط زیست، فوتبال» با محوریت تولید محتوا بر پایه‌ی مشارکت کودکان ۳۲ کشور شرکت‌کننده در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل در معرفی گونه‌های در حال انقراض در این کشورها پیشنهاد می‌شود

نوراقایی افزود: با دعوت از کشورهای شرکت‌کننده در بازی‌های جام جهانی، کودکان این کشورها پیام خود را با محور معرفی «گونه در حال انقراض» در کشور خود و ارتباط آن با «تیم ملی فوتبال» کشورشان و همچنین پیوستگی و وابستگی «انسان» و «حیوانات» در بستر «محیط زیست» در قالب نقاشی و داستان تجسم می‌بخشند. این اقدام توسط گروه‌های همکار در هر کشور از طریق تصویربرداری مستند خواهد شد.

این فعال گردشگری و محیط زیست توضیح داد: در فاز بعدی این تصاویر جمع‌آوری شده و به صورت یک اثر تصویری واحد، حاصل از کنار هم قرار گرفتن کلیه تصاویر، نماینده‌ی پیام مشترک کودکان سراسر جهان خواهد بود.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارهای منتشر شده، سه و نیم میلیارد نفر از مردم سراسر دنیا، تماشاگر بازی‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل خواهند بود، افزود: بنابراین نمایش این اثر تصویری در رسانه‌های گوناگون از جمله تلویزیون، بردهای ورزشگاه‌ها و تلویزیون‌های شهری، این پیام را به تعداد زیادی از مردم کره زمین خواهد رساند. هم چنین به اشتراک‌گذاری این اثر از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز فرصتی دیگر برای انتقال این پیام خواهد بود. بدین ترتیب فوتبال، بار دیگر و به شکلی دیگر جهان را تغییر خواهد داد.

نورآقایی تصریح کرد: گسترش این پیام به شکل کلیپ، فیلم کوتاه، بازی، کتاب، سرگرمی‌های آموزشی و سایر اشکال حقیقی یا مجازی می‌تواند موجب آموزش و آگاهی گستره‌ی وسیع‌تری از کودکان و بزرگسالان گردد.

وی با تأکید بر این که انجام این پروژه می‌تواند وجهه ایران را در حوزه محیط زیست چند درجه ارتقا دهد، افزود: اگر خانم ابتکار و یا حتا رییس جمهور پیشنهاد دهنده این طرح به این کشورها باشند این رویداد محیط زیستی- فرهنگی وجهه و اعتبار بیشتری به ایران می‌بخشد.تصور کنید تمامی کشورها از طرح‌های مربوط به کودکان حمایت می‌کنند، فوتبال نیز تقریباً با علاقه‌مندان بین‌المللی روبه روست. محیط زیست هم موضوعی فراملی است. چرا که هر نوع آسیبی به محیط زیست نه تنها آن کشور که کل سیستم زیستی جهان را با مشکل رو به رو می‌کند. از این رو امیدواریم خانم ابتکار ما را در نگارش نامه به سفارتخانه‌ها و رایزنان فرهنگی این ۳۲ کشور همراهی کنند.

نورآقایی افزود: درفاز بعدی اگر نتوانستیم این هماهنگی را انجام دهیم همه این کارها را در ۳۲استان انجام خواهیم داد. یعنی هر استان از کودکان خود بخواهد تا نقاشی در مورد یکی از این گونه‌های درحال انقراض بکشند و کلیپی از آن تهیه کند.

وی خاطرنشان کرد: در پلان بعدی می‌توان از ۱۰۰۰ کودک خواست تا بر روی بوم، هرکدام از این گونه‌ها را که خواستند نقاشی کنند.

نورآقایی از در دست گرفتن بنر یوز ایرانی در بازی ایران- گینه به عنوان اقدامی شایسته یاد کرد و گفت: چرا برخی فکر می‌کنند با دوبار نشان دادن این حیوان ما به ورطه تکرار می‌افتیم. لوگوی میمون دماغ دراز در همه جای مالزی دیده می‌شود اما در ایران برای حمایت از یک گونه محیط زیستی این همه حواشی ونقد وجود دارد.

او اضافه کرد: کدام گروه یا بخش خصوصی و دولتی با چنین هزینه کمی دست به چنین اقدامی در عرصه ملی و بین‌المللی می‌زند. ما هیچ گونه کمک مالی از فدراسیون فوتبال، سازمان محیط زیست یا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نداشتیم. تا اکنون نیز برای نمایش پیکسل یوز در جام جهانی حمایت مالی انجام نشده است.

وی توضیح داد: برای یوز ایرانی ۷۵۰ هزار تومان هزینه بجهت تهیه بنر و بیش از ۲ میلیون تومان برای تابلو نقاشی کودکان توسط این کارگروه هزینه شده است. اکنون نیز برای اجرای طرح جدید آماده‌ایم و تا چهارشنبه تمام گونه‌های مورد نظر را تهیه می‌کنیم. اما درنهایت از این بابت خوشحالیم که اگر این طرح اجرا شود به کودکان کمک می‌کند تاجهان وطنی فکر کنند و بدانند حفظ محیط زیست و تنوع زیستی چه تأثیری در ادامه حیات جهان دارد.
کد خبر: 69829
Share/Save/Bookmark