آيين اختتاميه ششمین دوره دانشافزایی مطالعات زنان و خانواده «شجره طوبی» عصر ديروز، با حضور ۱۶ نفر از زنان فرهيخته و فعالان مؤسسات مردمنهاد از كشورهايي آسيايي برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز، آيين اختتاميه ششمین دوره دانشافزایی مطالعات زنان و خانواده «شجره طوبی» عصر روز گذشته، (۲۰ مهرماه) با حضور ۱۶ نفر از زنان فرهيخته و فعالان مؤسسات مردمنهاد از کشورهای هند، پاکستان و بنگلادش، سيدمحمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، صديقه حجازي، مدیرکل امور زنان و خانواده اين سازمان و عباس صدري، مدير دفتر منطقهاي آيسسكو در تهران برگزار شد.
تأثيرگذاري زنان در خارج از مرزها/ لزوم معرفي چهره حقيقي اسلام
سيدمحمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ضمن ابراز خرسندي از حضور زنان فرهيخته و فعالان مؤسسات مردمنهاد هند، پاکستان و بنگلادش در كشورمان، گفت: بسيار خوشحالم كه يك فرصتي فراهم شد تا بانوان نخبه و انديشمند جهان اسلام در جمهوري اسلامي ايران گردهم آيند و مباحث كاربردي در زمينه اسلام حقيقي، سيره نبوي (ص) و مسئوليتهاي زنان در اين حوزه را فرا گرفتند.
وي، افزود: زنان در سراسر جهان به ويژه جهان اسلام، نقش بسیار مهم و ارزش والايي برخوردار هستند كه ميتوانند در عرصههاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي، ديني و ... در حوزه بينالملل و خارج از مرزها تأثيرگذار باشند.
هاشمي، درباره ظهور گروههاي افراطيگري، گفت: ظهور و بروز جریانهای افراطی و تکفیری در جهان اسلام، عامل تحقیر غرب در مورد مسلمانان است كه براي از بين بردن ريشه افراطيگري لازم است تا همفكري و اتحاد ايجاد و چهره حقيقي اسلام از طريق راهكارهاي مختلف معرفي شود.
وي، با اذعان اينكه امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري (مدظله العالي) از ۳۰ سال پيش، نسبت به ظهور گروههاي تكفيري دغدغههایشان را در این زمینه گوشزد ميكردند، گفت: امروز نداي جمهوري اسلامي ايران، نداي عقلانيت است. نداي عقلانيت در برابر نداي افراطيگري و انحراف ديني است.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اظهار كرد: جمهوري اسلامي ايران با در اختيار داشتن رهبري فرزانه و حكيم ميتواند در اين بُرهه زماني پيروز شود و با استقامت و شناخت واقعيتها به معرفي اسلام حقيقي بپردازد.
وي، افزود: رواج اسلام هراسي از سوي غرب ميتواند تهديداتي را براي خانواده و چهره زن در جامعه به دنبال داشته باشد، كه در اين راستا نقش و حضور زنان بيش از پيش محسوس ميشود و بايد نسبت به فضاي فعلي جهان اسلام، آگاهي خود را افزايش دهند.
هاشمي، با تأكيد بر ضرورت تربيت فرزندانمان در چارچوب دين اسلام، گفت: زنان انديشمند و فرهيخته جهان اسلام با فراگيري آموزههاي ديني و قرآني كه در راستاي اسلام تعريف شده است، ميتوانند نسل آينده را همراه با آگاهي و دانش روز نسبت به اسلام، تربيت كنند.
فرهنگسازی؛ ركن اصلي استفاده بهینه از تکنولوژی روز
وي، با اشاره به استفاده بهینه از تکنولوژی روز براي تربيت نسل آينده، گفت: فرهنگسازی لازمه استفاده بهینه از تکنولوژی روز است چراکه عدم شناخت این فضا، میتواند ما را با آسیبهای مختلف مواجه كند.
هاشمي، به رصد بانوان نخبه و انديشمند جهان در زمينه اسلام، اشاره و تصريح كرد: اميدوارم تا با برگزاري دورههاي اين چنين، بتوانيم نقش سازندهاي در برقراري تعامل ميان زنان فرهيخته مسلمان در جهان و ايجاد انسجام بين زنان انديشمند جهان اسلام داشته باشيم.
آشنايي اندیشمندان هند، پاکستان و بنگلادش با فضاي فعلي جهان اسلام
صدیقه حجازی، مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ضمن ابراز خرسندي از اجراي مطلوب دوره دانشافزایی «شجره طوبی» اظهار كرد: خوشبختانه ششمین دوره دانشافزایی مطالعات زنان و خانواده با حضور زنان فرهيخته و فعالان مؤسسات مردمنهاد كشورهاي شبه قاره برگزار كرديم و افراد موفق به فراگيري مسائل مختلف از وجه زن و نقش آن در جامعه از دیدگاه اسلام شدند.
وي، با تأكيد بر ایجاد تعامل و آشنایی بین زنان فرهیخته ایران و جهان اسلام، گفت: بانوان شركتكننده در قالب بيش از ۳۰ ساعت مباحث مربوط به اين دوره را فراگرفتند و موفق به كسب گواهينامه پايان دوره شدند.
حجازي، از جمله مباحث دوره دانشافزایی «شجره طوبی» را تبيين حقوق بشر از منظر اسلام و غرب با تأكيد بر حقوق زنان، جايگاه و حقوق زن در آیات و احادیث و سيره نبوي (ص)، نقش و مسئوليتهاي زن و آسيبهاي وارد بر خانواده (مقايسه تطبيقي آن در اسلام و غرب)، تبيين نظام حقوقي اسلام در حوزه زنان و مقايسه تطبيقي حقوق زن در اسلام و غرب، زن در نظام ارزشي، معرفتي، و حقوقي، تأثير رسانه بر سبك زندگي و تبیین سبك زندگي اسلامي، نقد و بررسي اسناد و كنوانسيونهاي بينالمللي در حوزه زنان و سياستهاي فرهنگي آمريكا در آسيا نام برد.
وي، افزود: در اين دوره آموزشي، بانوان شركتكننده از لحاظ زباني و فرهنگي قرابتهاي بيشتري را داشتند و در مباحث مختلف به تبادل نظر، تجربيات و همافزايي و همفكري پرداختند كه بالطبع موجب يك چالش فكري ميشود.
حجازي، با اذعان اينكه ششمین دوره دانشافزایی «شجره طوبی» به زبان انگلیسی (۱۴ مهرماه) از سوي ادارهكل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آغاز شده است، گفت: اين دوره روز جمعه، (۲۴ مهرماه) همراه با برنامههای جانبی این دوره همراه با بازديد از مراكز سياحتي و زيارتي مشهد پايان مييابد.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به بازديد شركتكنندگان ششمین دوره دانشافزایی «شجره طوبی» از مراكز علمي و فرهنگي قم و همچنين، زيارت حضرت معصومه(س) اشاره كرد.
وي در سخنان پاياني خود، يادآور شد: با توجه به شرايطي كه براي ارائه مباحث مربوط به چهره حقيقي اسلام صورت گرفته، اميد است تا بانوان و اندیشمندان هند، پاکستان و بنگلادش با موقعيت و فضاي فعلي جهان اسلام آشنا شده باشند و پس از بازگشت به كشور خود، به تبليغ اين موارد بپردازند.
هویت بخشی انقلاب شكوهمند اسلامی ايران به نقش زن در جامعه
عباس صدري، مدير دفتر منطقهاي آيسسكو در تهران در بخشي ديگر از اين مراسم با اشاره به موضوع نقش زنان بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، گفت: بعد از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، تحولي شگرف در نحوه نگرش به جایگاه زنان در جامعه اتفاق افتاد و بُعد نقشآفرینی زنان فراهم شد.
وي در ادامه، افزود: حضور سازنده زنان در صحنههای تاریخ و در ابعاد گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقصادي، مبارزاتی و ... امری انکار ناپذیر است.
صدري، بيان كرد: امروزه، از آنجايي كه در هویت اسلامی، ملاک تعریف شده برای زن تقوا و دانش او قرار گرفته، زنان در عرصههاي مختلف براي پيشرفت جمهوري اسلامي ايران حضور مييابند.
مدير دفتر منطقهاي آيسسكو در تهران، خاطرنشان كرد: با برگزاري دورههاي دانشافزايي ميتوان زمينهاي را براي حضور زنان در مسائل حوزه منطقهاي فراهم تا با فراگيري مباحث لازمه، همفكري داشته باشند و در نهايت به نتايج مطلوبي دست يابند.
بنابر اعلام اين خبر، آيين اختتاميه دوره دانشافزایی مطالعات زنان و خانواده «شجره طوبی» كه به همت ادارهكل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در محل حوزه رياست برگزار شد، همراه با اعطاي گواهينامه به بانوان شركتكننده از كشورهاي شبه قاره پايان يافت.