كاظم چلیپا تقدیر شد
پنج شنبه (15 دی ماه) در فرهنگسرای فردوس؛
كاظم چلیپا تقدیر شد
مراسم تجلیل از كاظم چلیپا پنجشنبه 15 دی ماه ساعت 18 با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و هنرمندان كشورمان در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۱
مراسم تجلیل از كاظم چلیپا پنجشنبه ۱۵ دی ماه ساعت ۱۸ با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و هنرمندان كشورمان در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری این مراسم با حضور حجت الاسلام محمد علی زم، سید كاظم ناظمی معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران،علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر،حسام الدین سراج، مرتضی گودرزی دیباج مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، ، محمود شالویی مدیر كل مركز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، ناصر امین زاده مدیر فرهنگی شهرداری منطقه ۵ تهران، و جمعی دیگر از هنرمندان بر پا شد.
باید بر دستان چنین هنرمندانی بوسه زد
سید كاظم ناظمی معاون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در آغاز این جلسه با بیان این كه آثار استاد چلیپا را از نوجوانی در بعضی از كتاب ها دیده بودم، افزود: تا امروز خود استاد را ندیده بودم اما آثار او از نوجوانی مرا تحت تاثیر قرار داده بود.
او در ادامه گفت: اگر همت این عزیزان نبود، امروز چیزی به عنوان هنرهای تجسمی نداشتیم از این رو باید بر دستان چنین هنرمندانی بوسه زد چرا كه به خاطر انگیزه و سلوك آن ها بود كه این كار بزرگ یعنی هنر متعهد انقلاب به ثمر رسید.
ناظمی داشته های یك ملت را فرهنگ و هنر آن دانست و گفت: جامعه اسلامی باید مدیون و سپاسگزار این هنرمندان باشد و وظیفه پاسداشت از آن ها بر عهده ماست و این كمترین كاری ست كه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری می تواند برای این هنرمندان بزرگ انجام دهد.
شاگرد مكتب پدر
سپس محمود شالویی، مدیر كل مركز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اسلامی گفت: چلیپا روشن تر از آن است كه كسی مانند من بخواهد از او سخن بگوید؛ او را می توان از میان آثارش شناخت، آثاری كه پیام او در آن ها نهفته است.
شالویی با تاكید بر این كه چلیپا شاگرد مكتب پدر خویش است، افزود: او به عنوان یك هنرمند عمیق در فرهنگ ما توانسته نقاشی قهوه خانه ای و نقاشی امروزی را با هم پیوند بزند و به خوبی می توان ردپای این دو گونه نقاشی را در آثار چلیپا مشاهده كرد.
وی گفت: چلیپا هنرمندی معنایی و مفهوم گراست و هماره پیامی بلیغ در آثار او وجود دارد، او می خواهد روایتگر درون خویش باشد از این رو هنر چلیپا پوچ گرا و تقلیدی نیست.
محمود شالویی مكتب چلیپا را مكتب عشق و هنر خواند و گفت: هنر كاظم چلیپا برگرفته از عشق الهی ست.
زلف چلیپا
علی معلم دامغانی نیز در این جلسه در سخنانی كوتاه با بیان این كه اسم كاظم چلیپا اول تداعی كننده كظم غیض و پس از آن تداعی گر زلف چلیپاست، افزود: كاظم چلیپا متعلق به مردم است، خود چیزی ندارد و كمال او همین است و بس.
حسام الدین سراج نیر در بخشی از این مراسم با بیان كه بیمار است گفت: به عشق و افتخار چلیپای عزیز اطاعت می كنم و آوازی را تقدیم می كنم.
او قطعه ای را به طور بداهه برای حضار اجرا كرد.
كاظم را دوست دارم به خاطر فروتنی اش
سپس مرتضی گودرزی دیباج ،مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان این كه هنر پیش از انقلاب اصالت را تنها به خلق اثر و فرم آن می داد گفت: در آن دوره توجهی به ایده مفهومی یا تعهد در هنر نمی شد .بنابراین هنرمند هیچگاه از مفهوم و تعهد هنر خودش نمی پرسید تا جایی كه گاه حتی خود هنرمند هم نمی دانست چه خلق می كند.
دیباج در ادامه افزود در این اوضاع بعضی از هنرمندان به لاك خود خزیدند و جریانات انقلاب و جنگ توجهی نداشتند زیرا شعار هنرمندان روشنفكر زده این بود كه هنرمند به هیچ كس پاسخگو نیست.
او گفت: در این اوضاع عده ای از هنرمندان مسلمان ،پای كار ایستادند و با تعهد خود با جریان انقلاب همراهی كردند. از آن جا كه هنرمند از درون جامعه خود خبر می دهد آن ها آن چه را كه اتفاق افتاد روایت كرده و به سهم خود به آن جریان كمك می كردند.
گودرزی دیباج، هنر را شریفترین رسانه خواند و گفت: هنر همواره درست ترین خبرها را از اوضاع جامعه خود می دهد و به لحاظ نشانه شناسی حتی سخیفترین هنرها هم راست ترین و درست ترین اخبار را از اوضاع جامعه خود می دهد.
او درباره هنر انقلاب كه با هنرمندانی چون كاظم چلیپا شروع شد گفت: افتخار هنر انقلاب و دفاع مقدس این است كه از آغاز بدون حمایت سیستم رسمی كشور كار كردند و گواه این مسئله آقای زم هستند كه ۲۳ سال هدایت این جریان را به دوش داشتند.
مرتضی گودرزی دیباج درباره كاظم چلیپا گفت: كاظم را دوست دارم نه صرفا به خاطر هنرش بلكه به خاطر تواضع اش، او از جمله هنرمندانی است كه متواضع بوده و همواره آرامش بخش است و این نكته ایست كه دیگر هنرمندان باید بیاموزند.
هنرمند نقاش هم جلوه ای از هوالمصور است
كاظم چلیپا هم در سخنانش از زحمات و حضور مسئولان و حضار تشكر كرد و گفت: امیدوارم آن چه در این جلسه اتفاق افتاد به سود هنر كشور باشد و به ارتقای سطح هنر و ارزش آن یاری كند.
او گفت یكی از نكات مهم در زندگی ما شناخت و معرفت انسان به عالم است و راه های گوناگونی برای رسیدن به آن وجود دارد كه یكی از آن ها دیدن است؛ چون عموم چیزها در عالم تصویر و صورتی دارد.
چلیپا ادامه داد: یكی از از اسم های خداوند مصور است یعنی تصاویری كه در عالم با كمال دقت طراحی شده ساخته و پرداخته اوست، هنرمند نقاش هم جلوه ای از هوالمصور است و تلاش می كند معرفتی را كه از دیدن عالم به او دست داده از نگاه خودش به دیگران انتقال دهد.
کد خبر: 35529
Share/Save/Bookmark