صلاحی: «آمازون» ایران را با نامی بومی ثبت خواهیم کرد
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای رئیس کتابخانه ملی ایران؛
صلاحی: «آمازون» ایران را با نامی بومی ثبت خواهیم کرد
نشست رسانه ای رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صبح امروز با حضور اسحاق صلاحی رئیس این سازمان و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس کتابخانه ملی برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۷

به گزارش هنرنیوز در این نشست اسحاق صلاحی به تفصیل به برنامه های هفته کتاب اشاره نمود و تصریح کرد: همایش حامیان نسخ خطی را که از مهم‌ترین برنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی است به هفته کتاب موکول کردیم که سیزدهمین دوره آن ۲۸ آبان‌ماه برگزار می شود. 

وی به رونمایی آثار مهم اشاره نمود و گفت: از رنج نامه مرحوم آیت الله سیدعبدالعزیز طباطبایی یزدی و دکتر محمد دبیرسیاقی در این همایش رونمایی خواهد شد. 

وی به آمار آثار ارسال شده به این همایش اشاره نمود و گفت: ۱۵۸ اثر تا کنون به دبیرخانه‌ این همایش ارسال شده که مشتمل بر ۱۱۹ جلد کتاب‌، ۲۴۸ مقاله و‌ ۱۸ پایان‌نامه است که داوری مرحله اول آثار انجام شده است و مرحله دوم داوری ها نیز در حال انجام است که نهایتا در دو گروه مقاله و پایان نامه برگزیدگان را خواهیم شناخت. 

صلاحی با تاکید بر برگزاری کارگاه هایی به مناسبت هفته کتاب گفت: در این مدت کارگاه هایی را خواهیم داشت همچون برگزاری کارگاه‌های آموزشی‌، کارگاه‌های مرمت نسخ خطی‌ و اسناد، ‌کارگاه آشنایی با شابک،‌ کارگاه آسیب شناسی کتاب و کتابخوانی‌، برپایی نمایشگاه اسنادی کتاب و کتابخانه‌، برپایی نمایشگاه کودک و نوجوان نسخ خطی‌ و چاپ سنگی، همچنین برپایی نمایشگاهی از اسناد محرم از دیگر برنامه های سازمان است. 

وی با بیان این مطلب افزود: در هفته‌ کتاب از تالار دیجیتال مرکز سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سیستان و بلوچستان رونمایی خواهیم کرد و نیز کارگاه مرمت نسخ خطی که تا به حال تنها در ساختمان آرشیو مرکز اسناد وجود داشت، هم‌زمان با هفته کتاب در ساختمان کتابخانه ملی نیز احداث خواهد شد، همچنین افتتاح و راه‌اندازی مدیریت سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی در استان قزوین نیز از دیگر برنامه‌های سازمان اسناد و کتابخانه ایران در هفته‌ کتاب است که با انتقال هفتصد كارتن سند و چند هزار جلد كتاب از تهران به مركز اسناد و كتابخانه ملي استان قزوين، اين مركز به صورت رسمي گشایش می یابد. 

وی از رونمايي از شماره ۴۵ فهرست نسخ خطي كتابخانه ملي خبر داد و گفت: اثر نفيس ديوان حافظ كه به صورت فاكسيميله و در داخل كشور چاپ شده است از ديگر برنامه هاي اين سازمان است، ويژگي مهم ديوان حافظ ذكر شده داشتن شماره مالكيت است که اين اثر با همكاري سازمان اسناد ثبت شده و داراي سند مالكيت مي شود. 

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به اهداي ۱۳ هزار جلد كتاب به مناطق محروم كشور توسط كتابخانه ملي در هفته كتاب خبر داد و اظهار داشت: حدود دوهزار و ۴۰۰جلد از اين كتاب ها در سيستان و بلوچستان، سه هزار جلد در كرمان، چهار هزار جلد در هرمزگان، دوهزار جلد در كهكيلويه و بوير احمد و هزار و۶۰۰ جلد در حومه تهران توزيع می شود. 

وی به راه‌اندازی سایت آمازون ایرانی هم‌زمان با هفته کتاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی اشاره نمود و گفت: در نشستی که با رییس اتحادیه ناشران در نمایشگاه فرانکفورت داشته‌ایم درباره این موضوع بحث شد که راه‌اندازی آزمایشی این سایت از ۱۸ آبان‌ماه اغاز شده و در هفته کتاب رسمیت خواهد یافت. 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره وجه تسمیه «آمازون» گفت: برای به کار نبردن کلمه آمازون به دنبال یک واژه بومی مناسب هستیم تا آرامش محیط کسب و کار در حوزه نشر الکترونیک ایجاد شود. 

وی اظهار داشت: نگرانی هایی مربوط به یادمان ریاست جمهوری ایجادشده بود در دولت نهم و دهم است که باید تمام اسناد و مدارک این دولت‌ها نگه‌داری می‌شود لذا مااز الان به دولت یازدهم اعلام کرده‌ایم که یادمان ها و اسناد را جمع آوری کنیم تادر جهت صیانت از آنها سازماندهی شده تر عمل کرده باشیم. 

وی در خاتمه درباره شرایط عضویت و نگرانی های ایجاد شده در این باب خاطرنشان کرد: تغییر شرایط عضویت از کارشناسی به کارشناسی ارشد یک حرکت کیفی بود که در حال حاضر حدود ۵ / ۴ درصد اعضای کتابخانه ملی مدرک تحصیلی‌شان پایین‌تر از کارشناسی ارشد است‌، ۸۳ درصد کارشناسی ارشد‌ و ۵ / ۱۲ درصد دکترا به بالا است که این آمار بیانگر آن است که فرآیند کیفی سازی در عضویت گیری به خوبی انجام شده است.

کد خبر: 65724
Share/Save/Bookmark