مینایی: یک هزار و ۷۰۰ عنوان بازی در چهار سال رده بندی سنی شده است
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛
مینایی: یک هزار و ۷۰۰ عنوان بازی در چهار سال رده بندی سنی شده است
دکتربهروزمینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای یک هزار و ۷۰۰ عنوان بازی داخلی و خارجی در چهار سال اخیر بر اساس نظام اسرا رده بندی ارائه کرده است .
 
تاريخ : سه شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۹

به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست رسانه ای سومین جشنواره و نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای تهران، با حضور دکتر بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای ، محمد بیطرف قائم مقام بنیاد ملی بازی های رایانه ای و خبرنگاران در سالن جلسات بنیاد ملی بازی های رایانه ای برگزار شد.
در این نشست خبری دکتر بهروز مینایی مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای اظهارداشت: مهمترین کار بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال های اخیر اعتماد سازی و تلاش بر این بوده که با ارائه محورهای فرهنگی مورد نظر برای تولید، از بخش خصوصی در ساخت بازی های رایانه ای حمایت کنیم. از آنجایی که بنیاد ملی بازی های رایانه ای یک نهاد سیاستگذار، برنامه ریز و هدایت کننده درعرصه گیم است، کسانی که در حوزه بازی های ارزشی توان تولید را ندارند می توانند با حمایت و نظارت بنیاد بازیهای رایانه ای در این راستا قدم برداشته وبه فعالیت بپردازند.
وی در ادامه افزود: مهمترین رویکرد بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال های گذشته جریان سازی و تولید بازی های رایانه ای در خصوص محورهای مانند: انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، داستان های تاریخی، تاریخ مبارزات لبنان و فلسطین، حفظ امنیت ملی، داستان های قرآنی، مفاخر علمی و گروه کودک و نوجوان بوده و رویکرد ما در سال گذشته و امسال فرهنگسازی با راه اندازی نظام رده بندی سنی بازی های رایانه ای با عنوان «اسرا» بوده و ما تلاش کردیم بازی های مناسب ایرانی و خارجی را بر اساس رده بندی به مخاطبان عرضه کنیم و مخاطب آزادی کافی در انتخاب بازی های مورد نیاز خوداش را داشته باشد.
دکترمینایی اضافه کرد: خوشبختانه سند راهبردی بازی های رایانه ای بر اساس چشم انداز سال ۱۴۰۴ تدوین شده و بر اساس این سند ما باید به قدرت نخست بازی سازی منطقه ای در سال ۱۴۰۴ برسیم تابتوانیم به این قدرت برسیم و نیمی از گیم های مصرفی کشورمان را از تولیدات داخلی تهیه کنیم . ضمن اینکه این سند برای تایید نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی ارائه شده و منتظریم تصمیم این شورا در خصوص این سند چشم انداز هستیم.
وی تصریح کرد: حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای ۸۰ بازی رایانه ای در طول چهار سال گذشته تولید شده است. تاجایی که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال ۱۳۸۹، ۱۳ بازی رایانه ای، سال ۱۳۹۰، ۲۲ بازی، سال گذشته با وجود کسر بودجه ۳۲ بازی را حمایت کرد و در ۳ ماه اول امسال ۷ بازی رایانه ای از حمایت این بنیاد در تولید برخوردار شدند. همچنین در سال ۹۰ و ۹۱ نیز به ترتیب ۱۵۰۰ و ۲۷۰۰ مجوز نشر و توزیع بازی های ایرانی و خارجی صادر شده است.
دکتر مینایی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ ، ۲۰ مجوز تولید بازی رایانه ای و در سال گذشته نیز ۴۲ مجوز ساخت گیم از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای صادر شده و در مجموع این دو سال نیز ۲۱ مجوز برای فعالیت مؤسسات تولید، توزیع و ترجمه بازی رایانه ای صادر شده و در سال ۱۳۹۰، نیز ۵ مجوز برگزاری مسابقات رسمی بازی و در سال ۱۳۹۱ نیز ۸ مجوز برگزاری مسابقه گیم صادر شده و در سال ۱۳۹۲ اولین لیگ مسابقات در نمایشگاه و جشنواره بازی های رایانه ای با همکاری نهادهای فرهنگی برگزار خواهد شده است.
وی عنوان داشت: یک هزار و ۷۰۰ عنوان بازی داخلی و خارجی در چهار سال اخیر بر اساس نظام اسرا رده بندی کردیم و گروه های سنی مختلفی از این رده بندی استفاده کردند و از طریق پیامک ۲۰۰۰۰۷۰۰ به خانواده ها اطلاع رسانی شده است. به هیچ عنوان جمع آوری بازی های نامناسب در بازار وظیفه بنیاد بازی های رایانه ای نیست و ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی هنری باید در این زمینه فعالیت کند که ما همکاری جدی با این ستاد داریم و وظیفه خود می دانیم که با رصد بازار، اطلاعات مورد نظر درباره تخلفات را به این ستاد ارائه دهیم.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای یادآورشد: خوشبختانه ساماندهی گیم نت ها به بنیاد ملی بازی های رایانه ای واگذار شده و در این خصوص بیش از ۲۰۰ بازی سرا را در تهران و شهرستان های مختلف نامحسوس بررسی و اطلاعات آنها را در اختیار نهادهای ذی ربط قرار دادیم و تنها جایگاه متولی رسمی سرکشی به گیم نت ها بنیاد ملی بازی های رایانه ای است و ملاک و معیار بازی سرای مناسب از طریق این بنیاد اعلام خواهد شد.
وی ابرازداشت: بازی سازان ایرانی در نمایشگاه های خارجی حضور فعالی داشتند. تاجایی که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در نمایشگاه گیم کانکشن فرانسه دو بار حضور یافتیم و در بار اول این حضور ۸ بازی و بار دوم ۱۸ محصول در این نمایشگاه ارائه شد. متاسفانه به دلیل کمبود بودجه در نمایشگاه دبی شرکت نکردیم . این درحالی است که در سه دوره نمایشگاه بازی های رایانه ای دبی حضور فعال داشتیم و بازی های ایرانی در این نمایشگاه عرضه شدند.
دکتر مینایی اضافه کرد: بنیاد ملی بازی های رایانه ای در نمایشگاه گیمز کام آلمان سه دوره و جی استار کره جنوبی، سیاتل آمریکا و نمایشگاه سنگاپور حضور داشتیم و ایران به عنوان تولید کننده بازی رایانه ای، معرفی شد. همچنین یکی از محصولات دومین جشنواره بازی های رایانه ای با محتوای امر به معروف و نهی از منکر در بین ۱۳۷ بازی در گیم کانکنشن آسیا رتبه اول را کسب کرد که این جای افتخار دارد.چرا که پیش از این نیز در زمستان سال ۱۳۹۱ بهترین عنوان بازی آنلاین آسمان دژ ۲ در نمایشگاه «ان ام او» آلمان را کسب کردیم.
وی با اشاره به فروش بازی های رایانه ای در ایران در سطح جهانی هم تاکید کرد: بازی گرشاسب بالای ۲۶۰ هزار نسخه، گاندو و سیاره میترا بالای ۶۰ هزار، شبان و کارگاه علوی ۵۰ هزار، شتاب در شهر بالای ۱۴۰ هزار در بازار توزیع شده و کیفیت بازی های رایانه ای ایرانی روز به روز ارتقاء می یابد اما شبکه توزیع بازی رایانه ای کارایی مناسبی ندارد از این رو بنیاد ملی بازی های رایانه ای در بخش توزیع با همکاری بخش خصوصی به دنبال راه اندازی شبکه توزیع مویرگی است.به هرحال امیدوارم که با افزایش کف بازی های خارجی زمینه برای توزیع بیش از پیش گیم های ایرانی فردر بازارهای جهانی و داخلی فراهم شود. چرا که بازی های ایرانی در خارج از کشور و در آسیا جایگاه خوبی دارد و بسیاری از بازی های ایرانی از سوی ناشران اروپایی و آمریکایی توزیع شدند و برخی بازی های ایرانی همچون گرشاسب در ۱۰ زبان ترجمه و توزیع شدند و در عین حال سیاره میترا، شبان و طلای سیاه نیز در بازارهای اروپایی توزیع شده اند.
مینایی عنوان داشت: نمایشگاه بازی های رایانه ای در قم و مازندران نیز برگزار شد و امیدوارم که مهرماه امسال شاهد برگزاری نمایشگاه گیم در استان خوزستان باشیم. ازطرفی ۳۰۰ دانشجو از انستیتو بازی سازی با حضور ۲۰ استاد برجسته در این مرکز فارغ التحصیلی شدند و ما با راه اندازی مرکز رشد در سال ۱۳۹۱ نیز ۱۵ تیم دانشجویی بازی ساز فعالیت خود را آغاز کردند همچنین رشته بازی سازی نیز در دانشگاه علمی کاربردی در تهران و زنجان برپا شده است.
وی گفت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سومین جشنواره خلیج فارس، لیگ آزاد بازی های رایانه ای را برگزار کرد و در این جشنواره ۱۷ بازی نامه خلیج فارس و ۱۴ بازی ایندی با موضوع خلیج فارس تولید شد که این بازی ها در قالب بازی های آی پد انتشار خواهد یافت. همچنین ۴۰ عنوان کتاب و نشریه و مقاله در زمینه تولید بازی رایانه ای ما منتشر کردیم و مهمترین محصول ما دانشنامه تولید بازی های رایانه ای بود که در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی کردیم و برای توزیع این دانشنامه نیازمند ناشری قوی هستیم.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای در پایان گفت: ۲۰ میلیون گیمر در سال ۱۳۸۹ داشتیم و ۵۰ میلیون نسخه بازی در کشور به فروش می رسد و ۶۰ درصد خانواده ها از محتوای این بازی ها خبرندارند که تکان دهنده بود؛ امسال نیز تلاش داریم با همکاری دانشگاه تهران و در نمایشگاه بازی های رایانه ای این آمارگیری را دوباره انجام می دهیم.
بنابراین گزارش؛ سومین نمایشگاه و جشنواره بازی های رایانه ای از ۲۲ تا ۲۶ مرداد در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.

کد خبر: 60404
Share/Save/Bookmark