به گزارش هنرنیوز در این مراسم که صبح امروز بیستم خرداد، از مقابل تالار وحدت آغاز شد، نخست سیدعباس سجادی مجری برنامه گفت: بیتردید کرمانشاه خاستگاه و زیستگاه مردان بزرگی است که در طول سالهای مختلف از هنرمندانی بزرگ و تاثیرگذار این مملکت بودهاند و به ایران عزیز عشق ورزیدند.
سجادی درباره حافظی گفت: فریدون حافظی پیشکسوتی است که از حدود 60 سال پیش، در جریان موسیقی ایران تاثیرگذار بود. از امروز حیات ابدی زندهیاد فریدون حافظی در دل اهل عرفان و هنر آغاز میشود. او سلوک و منش رفتاری خاصی داشت و مهربانیاش زبانزد همگان بود.
در ادامه سیدعباس عظیمی رئیس موسسه هنرمندان پیشکسوت در سخنانی گفت: موسسه هنرمندان پیشکسوت وظیفه خود میداند که در شادیها و غمها در خدمت هنرمندان پیشکسوت باشد. اما از آنجا که این یک موسسه نوپا است و بیش از هشتماهی از عمرش نمیگذرد؛ لازم دانستم تا در این جمع حضور پیدا کنم و با اهالی موسیقی سخن بگویم.
او ادامه داد: در چند ماه اخیر بیش از گذشته، نگران وضعیت هنرمندان پیشکسوت هستم، هم از مسئولان می خواهم از ما حمایت کنند و هم از هنرمندان پیشکسوت هم خواهش میکنم از این موسسه حمایت معنوی کنند. هم چنین از نامزدهای ریاست جمهوری گله دارم که در صحبتهایشان به هیچوجه به موضوع هنرمندان پیشکسوت اشاره نمیکنند.
رئیس موسسه هنرمندان پیشکسوت افزود: از نامزدهای محترم دعوت میکنم که در موسسه هنرمندان پیشکسوت حضور پیدا کنند و در جریان شرایط این هنرمندان قرار بگیرند.
در ادامه مراسم تشییع پیکر فریدون صدیقی عبدالحسین مختاباد نیز در سخنانی از استاد صدیقی به نیکی یاد کرد و گفت: چند وقت است که تنها وقتی گنجینههایی از هنر موسیقی را از دست میدهیم دور هم جمع میشویم، خالصانه میگویم که خدایا عنایت کن تا در شادیها دور هم جمع شویم و برای بزرگداشت مفاخر ملی و گنجینههای ادب و هنر یکدیگر راببینم.
او درباره ارتباطش با استاد صدیقی گفت: حافظی انسان بزرگی بود. از سال 70 در تلویزیون با ایشان آشنا شدم. سال گذشته نیز با من تماس گرفت و گفت: اثری را در مخالف سهگاه ساختهام و دوست دارم تو آن را بخوانی، من هم گفتم که با افتخار این کار را میکنم.
وی افزود: او انسانی عارف بود همیشه به هنر فکر میکرد و در گیر و دار شهرتهای کاذب نبود. حافظی با رفتنش جامعه موسیقی را عزادار کرد.
او در ادامه ابیاتی را به حافظی تقدیم کرد:
رفتی و همچنان به خیال من اندری گویی که در برابر چشمم مصوری
فکرم به منتهای جمالت نمی رسد کز هرچه در خیال من آید نکوتری
سالار عقیلی نیز پشت تریبون
” در سینه های مردم عارف مزار ماست “
قرار گرفت. سخنش را با ابراز تاسف از مرگ هنرمندان موسیقی آغاز کرد و گفت: متاسفانه امسال و سال گذشته سالهای خوبی برای هنر و هنرمندان نبود و شاهد از دست دادن هنرمندان بزرگ کشور بودیم.
وی افزود: سالها با خانواده حافظی در رفت و آمد بودم و این افتخار را داشتم که چندین اثر از فریدون حافظی را اجرا کنم. ایشان تا آخرین نفس در راه اعتلای موسیقی گام برداشتند. یک آهنگ جدید برایت ساختهام ، بیا که قطعه را تمرین کنیم.
او که تاکنون چندین بار قطعه «رقص گیسو» را با ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی اجرا کرده است صبح امروز این قطعه را برای ادای احترام به فریدون حافظی، در مراسم خداحافظی با این هنرمند خواند.
مدیرعامل خانه موسیقی نیز در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی گفت: امروز برای ادای احترام به یکی از اساتید بزرگ موسیقی این سرزمین اینجا جمع شدیم که بیش از هفت دهه از عمر خود را صرف اعتلای موسیقی ایران کرده است.
حمیدرضا نوربخش همچنین گفت: او قطعات جاودانی ساخت و سازهای جاودانی نواخت که همیشه در گوش و حافظه تاریخی مردم این سرزمین خواهد ماند. یادش گرامی و روحش قرین رحمت الهی باد.
او در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مسئولان گفت: اما از مسؤولان چند سوال دارم آیا فکر میکنید به وظیفه خود عمل کردهاید؟ آیا هنرمندان باید در بستر بیماری بیفتند تا سراغشان بروید؟ آیا باید حتما به پیشواز مرگ بروند تا حالشان را بپرسید؟
نوربخش ادامه داد: حافظی همیشه به خانه موسیقی عشق میورزید. به من میگفت در جوانی آرزو داشته تشکلی مانند خانه موسیقی ایجاد کنیم اما نتوانستیم.
نوربخش تاکید کرد: خانه موسیقی خانه عشق است، مسئولان محترم کمی به خود بیایند این وضعیت حق هنر و هنرمندان نیست.
او در ادامه خطاب به مسئولان گفت: مسئولان محترم شما در دو سال گذشته چقدر به خانه موسیقی کمک کردید، تشکلی که 14هزار عضو نجیب و شریف دارد، هنرمندانی که بیگانگان این ملک در خارج از کشور برایشان فرش قرمز پهن میکنند، اما بخاطر عشق به کشورشان همینجا میمانند.
با توجه به حضور نماینده ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف در این مراسم؛ نوربخش خطاب به کاندیداها گفت: از کاندیداها میخواهم که تکلیفشان را با هنر مشخص کنند. دوست نداریم کاندیداها از بردن نام موسیقی حذر کنند، آیا موسیقی هنر نیست! هنرمندان دوست دارند به دولت کمک کنند. نباید تنها به وقت مشکل و مرگ به سراغشان برویم.
وی در پایان یادآور شد:باید به خانه موسیقی و صنوف هنری توجه شود. گرچه نمیخواستم تلخ صحبت کنم اما مجبور شدم چرا که دل هنرمندان پردرد است.
دختر فریدون حافظی نیز در پایان این مراسم از هنرمندان حاضر تشکر کرده و گفت: پدرم فقط هنرمند نبود. او معلم من بود، همه کس من بود و از همه شما برای این حضور تشکر میکنم.