آقای بازیگر اظهار کرد: بعد از مرگ منصوره حسینی (مهوش) که در لابهلای تابلوهایش از دنیا رفت، به این فکر افتادم جایی برای هنرمندان سالمند درست کنیم تا کنار هم باشند و کمتر تنهایی را حس کنند.
وی یادآور شد: آن موقع به اتفاق ایرج راد به سراغ رئیس بهزیستی آقای دکتر هاشمی رفتیم و با نظر مساعد ایشان، قرار شد جایی را برای اختصاص به این امر پیدا کنیم که در نهایت روز گذشته دو طبقه از ساختمانی مجهز در مرحلهی اول این اقدام، افتتاح شد.
عزتالله انتظامی توضیح داد: در این مرحله در هر طبقه که به خانمها و آقایان اختصاص دارد هشت،نه نفر میتوانند تحت نظر و درمان قرار بگیرند که این مکان علاوه بر هنرمندان سینما و تئاتر به همه هنرمندان دیگر نیز تعلق خواهد داشت.
این بازیگر سینما با ابراز تأسف از درگذشت «محرم بسیم» که در وضعیت نامناسب و در تنهایی از دنیا رفت، اظهار کرد: امیدوارم دیگر شاهد چنین اتفاقی نباشیم و نشنویم هنرمندی در تنهایی دق کرده و از دنیا رفته است، حتی پیشنهاد دادم در این مکان صحنهای درست شود و هنرمندان حاضر فعالیت نمایشی نیز داشته باشند.
*******
مرکز توانبخشی سالمندان هنرمند عزتالله انتظامی طی مراسمی با حضور این هنرمند پیشکسوت، رییس سازمان بهزیستی و با همکاری و مشارکت جهاد دانشگاهی شامگاه 8 مهر ماه در منطقه «ولنجک» تهران افتتاح شد.
همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه سالگذشته به استاد انتظامی قول دادیم که یک مرکز سالمندان را برای هنرمندان افتتاح کنیم گفت: براساس تفاهمنامهای که با جهاددانشگاهی امضا کردیم مجموعهای را در اختیار سالمندان هنرمند به منظور ارائه خدمات شبانهروزی و خدمات توانبخشی قرار دادیم.
وی ادامهداد: جهاددانشگاهی با روحیه جهادی میتواند برای ارتقای سطح دانش و توسعه خدمات سالمندی به سازمان بهزیستی کمک کند تا این سازمان بتواند در راستای رسیدن به اهداف خود موفق باشد.
رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در سال 1404 بیش از 15 میلیون سالمند در کشور خواهیم داشت، اظهارکرد: باید به توجه این مسئله در این راستا اقدام کنیم.
وی در مورد مرکز نگهداری سالمندان هنرمند خاطرنشان کرد: این مرکز دارای واحد نگهداری شبانهروزی است، واحد تخصصی فیزیوتراپی، واحد ارائه خدمات روزانه به سالمندان و اختیارداشتن تیمی برای ارائه خدمات در منزل است و بر اساس ضوابط و دستور العملهای مشخص شده میتواند الگوی مناسبی برای سایر گروههای جمعیتی باشد.
ایرجراد مدیرعامل خانهی تئاتر نیز در این مراسم در مورد تعداد سالمندان هنرمند در کشور یادآور شد: تعداد هنرمندان بالای 65 و 70 سال در رشته تئاتر حدود 80 تن است و این مرکز نگهداری سالمندان برای تئاتریها افتتاح شده است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز برای شروع کار میتواند نوید بخش باشد گفت: یک طبقه از این مرکز که دارای چهار اتاق است و میتواند به ظرفیتی ده نفری خدمت شبانهروزی ارائه کند و دارای ظرفیتهای فیزیوتراپی و معاینات است اما باید در مورد آن اشاره کرد که این مرکز یک مکان درمانی نیست بلکه به جهت پذیرایی و نگهداری افتتاح شده است.
راد ادامه داد: هنرمندانی که سالهای سال در عرصه هنر فعالیت کرده و تنها هستند نیازمند فضایی نشاطآور بوده تا بتواند با رفت و آمدی چند ساعته به مرور خاطرات، برگزاری بزرگداشت، مرور فیلمها و هنرمندانیهایی که داشتهاند، بپردازند.
ایرج راد همچنین خاطرنشان کرد: هرچند این مرکز به عنوان خانه تئاتر در نظر گرفته شده اما امیدواریم بتوانیم مکانی تهیه کنیم که برای همه هنرمندان باشد و کسانی که علاقمند به این افراد هستند برای عیادت و قدردانی از آنهایی که همه عمر خود را صرف فرهنگ و هنر کردهاند، بیایند.