نقدهای زیادی بر اکسپو ۹۱  وارد است
گفتگوی هنرنیوز با دبیر شورای سیاست گذاری اکسپو ۹۱ ؛
نقدهای زیادی بر اکسپو ۹۱ وارد است
سیدعلیرضا حسینی دبیر شورای سیاست گذاری اکسپو ۹۱ در توضیح ایرادات وارد بر قانون های اکسپو ۹۱ گفت: بر اکسپو ۹۱ نقدهای زیادی وارد است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۶


اکسپو ۹۱ فردا گشایش خواهد یافت به همین سبب با دبیر شورای سیاست گذاری اکسپو ۹۱ به گفتگو نشسته ایم. 

بسیاری از هنرمندان شهرستان ها در اکسپو شرکت نکرده اند. در صورتی که قطعاً مرکز هنرهای تجسمی شماره تماس تمام آنها را در دفتر خود دارد. عدم شرکت این هنرمندان یک شاهد بارز دارد و آن آمار ۱۰ استان شرکت کرده در اکسپو ۹۱ است. در این مورد توضیح دهید؟

اکسپو ۹۱ قطعاً کامل نیست و به شکل آرمانی برگزار نمی شود. بله درست است همانطور که گفتید اکپسو باید جامعیت داشته باشد و اطلاع رسانی آن در حد کامل انجام شود. ما در حقیقت در فرصتی را فراهم کردیم تا با استان ها ارتباط برقرار کنیم. استان ها از طریق نگارخانه ها هنرمندان را دعوت به شرکت در اکسپو کردند و قرار شد هنرمندان از طریق نگارخانه ها به اکسپو معرفی شوند.

با توجه به آمار حضور استان ها متوجه می شویم که این روند موفق نبوده است. در این مورد پاسخ شما چیست؟ 

این سیاست کلی ما در جذب هنرمندان بود که البته راه را برای حضور بر هنرمندان نبستیم.

شما بر این امر آگاهی دارید که بسیاری از استان ها نگارخانه ندارند. در واقع جریان نمایشگاهی به چند استان محدود می شود. پس تکلیف هنرمندی که در شهرهای دیگر زندگی می کند چیست؟ 

بله. برخی از استان ها نگارخانه های خوبی دارند و برخی از آنها نگارخانه فعال یا در خور شأن ندارند. برخی استان ها نیز نگارخانه ندارند.
من اعتقاد دارم قاعدتاً اگر اکسپو ادامه پیدا کند باید تغییرات جدیدی صورت گیرد. در اولین مرحله قرار شد از هر استان یک نگارخانه معرفی گردد. به اعتقاد من باید در دوره های بعدی این تعداد تعریف شود. یعنی برخی از استان ها یک نگارخانه را معرفی کنند و برخی بیشتر این عدد جای بحث و تجدید نظر دارد. اما نکته این است که وقتی مسئولان ادارات استانی به یک نگارخانه مراجعه کردند متوجه شدم که انتخاب نگارخانه ها بر مبنای روابط صورت گرفته است. رسانه های استانی گلایه هایی در این زمینه داشتند. 

قطعاً نقص هایی وجود دارد. این نقص ها را می پذیرم و معتقدم مسئولان اکسپو در سال آینده این نقص ها را برطرف کنند و استان ها به شکل فعال در این نمایشگاه شرکت کنند. باید تجربیات خود را مکتوب می کنیم و سال آینده به مسئولان ارائه می دهیم. 

در شورای سیاست گذاری پیشنهاد کردم یک بازارچه دائمی فروش آثار هنری ایجاد شود که مسئولان، علاقه مندان و سفارت خانه ها، صنعتگران، تجار و صنوف دیگر به طور دائم با آن در ارتباط باشند که البته این موضع هم توسط رایزنان انجام می شود. اگر این نظر محقق شود ضعف ها در طول سال برطرف می شود و دبیرخانه دائمی بتواند تمامی مشکلات را حل کند.

چرا هنرمندان طراز اول را دعوت نکرده اند؟ این امکان وجود داشت که از طریق رایزنی با دانشگاه ها خواسته شود اساتید، هنرمندان مجرب و حتی دانشجویان نمونه خود را به ما معرفی کنند. این عدم جامعیت ضعف اکسپو نیست؟ 

فراخوان به صورت های مختلف اتفاق افتاد همه به صورت رسانه ای و هم به صورت فراخوان به دستگاه ها. در واقع همیشه به همین شکل بوده است من ۲۲ سال است که در جریان رویدادهای هنری هستم. امکان این موضوع وجود داشت که در یک زمان موسع ارتباطات بهتری برقرار شود و اگر مقدور شده اکسپو جامعیت بیشتر بیابد. 

تعداد  گالری ها در سراسر کشور به طور یکسان نیست و متاسفانه در برخی شهرها متمرکز شده اند آیا منطقی است که مبنای اکسپو گالری ها باشند؟ بسیاری از هنرمندان حتی به تهران دسترسی ندارند. این ضعف اکسپو نیست؟ 

ما راه را باز گذاشتیم. هنرمندانی که مراجعه می کنند از طریق گالری ها معرفی شوند اما مهم این است که همه هنرمندان مطلع شوند و در اکسپو شرکت کنند. اکسپو قطعاً ضعف دارد. منکر این ضعف نیستیم. اما امیدواریم در سالهای آینده این ضعف کمتر شود.

کد خبر: 42314
Share/Save/Bookmark