شرکت کنندگان از هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران چه میگویند؟
حاضرم به جای ۷ میلیون ۷۰ میلیون بدهم اما همه چیزش سرجای خود باشد
با وجود تلاش بسیار مسئولان برپایی هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران برای به ثمر رساندن این دور از نمایشگاه اما انتقاد برخی از شرکت کنندگان این نکته را به متذکر میشود که تا برپایی یک نمایشگاه بین المللی گردشگری همچنان راه زیادی است.
تاريخ : شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۰
به گزارش هنرنیوز، هشتمین دور از نمایشگاه بین المللی تهران در حالی برگزار میشود که پیشتر مسئولین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قول برپایی یک نمایشگاه ایده آل را به شرکت کنندگان داده بودند. اما با این وجود انتقاد برخی از شرکت کنندگان از نوع برپایی این نمایشگاه همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد تا زمانی که مسئولان به این انتقادات پاسخ روشنی ندهند، تلاشها بیثمر خواهد بود.
رامین نوری مدیر یکی از آژانسهای شرکت کننده در مورد تبلیغات اندکی که در خصوص این نمایشگاه صورت گرفته است به خبرنگار هنرنیوز گفت: نحوه تبلیغات برای جذب مخاطب به سوی این نمایشگاه بسیار اندک و ناچیز بوده است. با جستجویی در اینترنت خواهید دید که کمترین نتیجه را در مورد این نمایشگاه زمان و نحوه برگزاری آن پیدا میکنید.
نوری که پیشتر در نمایشگاههای بین المللی گردشگری خارج از کشور شرکت کرده بود،در مورد مقایسه این نمایشگاه با سایر نمایشگاههای بین المللی بیان کرد: این نمایشگاه به هیچ عنوان قابل مقایسه با نمایشگاههای بین المللی برند که در سایر نقاط جهان و منطقه برگزار میشود، نیست. به عنوان مثال من دی ماه برای حضور در نمایشگاه بین المللی ای تیام دبی ( ATM) که یکی از نمایشگاههای برند در منطقه است، ثبت نام کردم از همان ابتدا حتی از نوع طراحی غرفه نیز با خبر بودم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تمام هزینه تبلیغات نمایشگاه نیز بر عهده برگزار کنندگان بود و تبلیغات خوبی در این مورد انجام گرفت.
این مدیر آژانس با انتقاد از نحوه برگزاری و سیاست گذاری مسئولان برپایی این نمایشگاه توضیح داد: یکی از سیاستهای اشتباهی که مسئولان برگزاری این نمایشگاه به خرج دادهاند، تفکیک کردن خدمات آژانسها از یک دیگر بود. یعنی سالن طبیعت گردی را از سالن تورهای فرهنگی جدا کردهاند. و یا آژانسهایی که دارای رزواسیون آنلاین هستند در یک سالن و آنهایی که دارای تورهای طبیعت گردی هستند در سالن دیگر مستقر کرده اند. در حالی که بسیاری از آژانسها هم زمان چندین خدمات را ارائه میدهند و این نوع سیاست گذاری جز هزینه زیاد برای شرکت کنندگان و سردر گمی بازدید کنندگان چیز دیگری در پی نخواد داشت.
این فعال گردشگری زمان برپایی نمایشگاه را که میان تعطیلات آخر هفته و ۲۲ بهمن قرار گرفته است را یکی دیگر از نقاط ضعف نمایشگاه دانست و گفت: با توجه به همزمانی تعطیلات آخر هفته و ۲۲ بهمن بسیاری از افراد به مسافرت رفتهاند و این یعنی تعداد بازدید کنندگان نمایشگاه کمتر از پیش خواهد بود.
وی با اشاره به تعداد اندک شرکت کنندگان خارجی آن را یکی دیگر از نقاط ضعف این نمایشگاه دانست و اظهار داشت: مگر نه اینکه این نمایشگاه بین المللی است پس چرا تعداد شرکت کنندگان کشورهای خارجی در این نمایشگاه تا این اندازه اندک است و جز چند کشور که بیشتر آنها نیز سفارت خانههایشان شرکت کردهاند، خبری از کشورهای دیگر نیست.
این مدیر آژانس ادامه داد: این درحالی است که برای برگزاری یک نمایشگاه بین المللی گردشگری باید تعداد شرکت کنندگانآژانسها و شرکتهای خدمات گردشگری بین المللی چشم گیر و قابل ملاحظه باشد.
نوری با انتقاد از سیستم بروکراسی پیچیده و کاغذ بازیهای بسیار پیش از برگزاری این نمایشگاه، گفت: در این نمایشگاه هیچ چیز سرجای خودش نیست. به فرض برای گرفتن اینترنت شرکت کنندگان باید به مخابرات مراجعه کنند و برای آب و برق به سازمان مربوطه که گاهی وقت اداری تمام شده بود. گاهی مهر گم میشد و ...این نوع اداره امور هیچ نتیجهای جز سردرگمی شرکت کنندگان در پیش نداشت. از سوی دیگر اجازه ورود ماشین شخصی به داخل محوطه نمایشگاه را به شرکت کنندگان نمیدادند و جز وانت و یا کامیون وسیله نقلیه دیگری حق عبور از نمایشگاه را نداشت و اگر خدای نکرده یک وسیلهای را در ماشین خود جا بگذاری، چارهای جز گرفتن وانت بار و یا راضی کردن نگهبان نداشتی.
وی در آخر با تاکید بر این نکته که کمبود امکانات این نمایشگاه بسیار بود، گفت: حاضر بودم به جای ۷ میلیون پول حضور در نمایشگاه ۷۰ میلیون میپرداختم اما همه چیزش سرجای خودش بود.