بهمن حبشی؛
اضافهشدن بخش فیلمهای سه بعدی از ابتکارات این دوره است
بهمن حبشی سرپرست دفتر مجامع سینمایی و جشنوارههای معاونت سینمایی گفت: شاهد اتفاقهای مثبت و امیدوارکنندهای در این دوره از جشنواره هستیم که با نظم و انضباط قابل تحسینی پیش رفته و همه برنامههای از پیش تعیینشده آن، براساس تقویم مشخص حرکت کرده است.
تاريخ : شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۱۵
به گزارش هنرنیوز؛ «بهمن حبشی» سرپرست دفتر مجامع سینمایی و جشنوارههای معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با روابط عمومی جشنواره بينالمللي فيلم فجر اظهارداشت: سیامين دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در شرایطی برگزار میشود که ما شاهد اتفاقهای مثبت و امیدوارکننده در این از جشنواره هستیم. اول این که این جشنواره با نظم و انضباط قابل تحسینی پیش میرود، همه برنامهها براساس برنامههای از پیش تعیینشده و براساس تقویمی مشخص به جلو میروند. فیلمهای این دوره جشنواره، خوشبختانه هم به لحاظ ساختار و تقریباً اکثریتشان به لحاظ مضمون و محتوا، قابل توجه هستند و تنوع ژانرها و موضوعات، یک ویژگی کاملاً مشخص و آشکار این دوره از جشنواره است.
وی در مورد برگزاری جشنواره بينالمللي فيلم فجر و تأثیر آن بر روند رشد سینمای ایران گفت: شکی نیست که برگزاری این جشنوارهها، خصوصاً جشنواره «الف» بینالمللی سینمای ما، باعث خواهد شد که سینما به حیات طبیعی خودش ادامه بدهد، همچنین امیدها افزایش پیدا میکند و یک سال تلاش و کوشش سینماگران ما در این جشنواره ارزیابی میشود، رقابت و امیدواری شکل میگیرد و مثل هر جای دیگری جشنوارهها کمک میکنند که ثمرات، تلاشها و تولیدات دیده شوند و با ارزشگذاری و استانداردسازی به ارتقای کمی و کیفی تولیدات افزوده شود.
حبشی در مورد برگزاری دومین کنفرانس بينالمللي «هاليوودیسم و سینما» همزمان با برپایی سیامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر گفت: طبیعتاً با توجه به خیزش عظیمی که ملتهای اسلامی برای ساقطکردن حکومتهای استبدادی و وابسته انجام دادند که طبیعتاً اغلب این نهضتها، حرکتها و جنبشها الهام گرفته از انقلاب عظیم اسلامی، پیامهای حضرت امام (ره) و مدیریت مقام معظم رهبری است و در مجموع، تأثیر مثبتی است که انقلاب اسلامی بر این جنبشهای تحت عنوان جنبش بیداری اسلامی گذاشته است. سینمای ما ادای دینی میتواند به این جنبشها داشته باشد و انشاءالله برای سالهای آتی، ما با این مضامین؛ تولیداتی را داشته باشیم. مثل هر موضوعی که سینما وارد میشود و آن را مطرح میکند بتواند این موضوع را هم در رأس برنامههایش قرار دهد و بتواند ادای دینی به این جنبشهای عظیم الهی بکند.
سرپرست دفتر مجامع سینمایی و جشنوارههای معاونت امور سینمایی در مورد نمایش آثار شاخص سینمای جهان در بخش بینالملل جشنواره فيلم فجر، گفت: این نشان اهمیت جشنواره را میرساند، کشور عزیزمان ایران، تنها کشوری در دنیاست که با صدای بلند، حقخواهی ملتها را فریاد میزند و امروز جمهوری اسلامی ایران، پناهگاه و پایگاه خوبی برای همه ملل آزادیخواهی شده است که میخواهند مستقل زندگی کنند و از یوغ استعمار و استبداد نجات پیدا کنند. این نشاندهنده یک اعتبار و آبرو برای این جشنواره است.
عضو هیئت انتخاب جشنواره سیام، جشنواره فیلم فجر را پایگاه اصلی فیلمسازان ایران دانست و در ادامه افزود: امسال میبینیم که جشنواره سیام، محل ظهور استعدادهای جوان و محل معرفی کارگردانهای موفق در عرصه فیلمسازی ایران است. و این چهار نسل در کنار هم، اقتدار و عظمت سینمای ایران را نمایندگی میکنند، طبیعتاً همه اینها را که در کنار همدیگر قرار بدهیم این حقیقت را به ما میگوید که سینما، امروز حیات طبیعی خودش را در راستای اهداف کلان فرهنگی کم و بیش طی میکند و ما در آینده انشاءالله شاهد موفقیتهای بیش از این هم خواهیم بود.
حبشی با اشاره به تجلیل از شخصیتهای برجسته سینمای ایران در جشنواره بينالمللي فيلم فجر گفت: اگر خوب توجه شود همه این عزیزانی که در این جشنواره تجلیل خواهند شد و برایشان مراسم بزرگداشت گرفته خواهد شد همه از مفاخر سینمای ایران هستند و با تجربههای ارزندهای که طی سالها تلاش و کوشش اندوختهاند، میتواند به صورت نمادین، الگویی به جوانهای ما ارائه دهند که محبوبیت بهتر از معروفیت است و اینها کسانی هستند که محبوباند و با آثارشان به فرهنگ این مرز و بوم، خدمات شایانی کردهاند.
وی در مورد انتخاب «محمد خزاعی» به عنوان دبیر سیامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر گفت: همه دبیرانی که در طی ۲۹ دوره جشنواره فیلم فجر زحمت کشیدند، نقش خود را ایفا کردهاند ولی به هر صورت وجود یک دبیر جوان و خوشفکر، میتواند نوید خوبی باشد بر این که ما باید توانمندی جوانهایمان را بیش از این باور کنیم چرا که آینده متعلق به جوانهای خوشفکر، غیور، فرهنگی و هنرمند این مرز و بوم است.
«بهمن حبشی» در ادامه در مورد ایدههای خود برای بهتر برگزارکردن جشنواره فیلم فجر افزود: ما معتقدیم که دست کم دو اثر مثبت را جشنواره در روند تولیدات سینما داشته باشد، اول اعتقاد سطح کیفی تولیدات و دوم کمک به بین المللی شده سینمای ما در سه حوزه تمدنی، آسیایی و جهان اسلام، آیینی و در حوزه های آرمانی، به نظر من جشنواره بایستی این دو تأثیر را داشته باشد. طبیعتاً ما اگر بتوانیم دبیرخانه ثابتی برای جشنواره بينالمللي فيلم فجر داشته باشیم و دبیر جشنواره دست کم برای ۵ سال آینده ثابت بماند میتواند با کمک گرفتن از نیروهای خانواده سینما، طرحهای روبه رشد و خلاقانهای را ارائه بدهد.
وی در مورد نمایش فیلمهای سه بعدی و اضافهشدن بخش فیلمهای مستند بلند با سیامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر گفت: اضافهشدن این دو بخش، از ابتکارات این دوره است و از تصمیماتی بود که امسال گرفته شد که در واقع میتواند به شورآفرینی جشنواره بیفزاید و به بهتر دیدهشدن مجموعه سیاستهای جشنواره کمک کند.
«بهمن حبشی» در پايان تأکید کرد: به نظر من این جشنواره که زائیده جشن انقلاب است بایستی آن را پاک بداریم و در برگزاری آن شورانگیزی و شورآفرینی فراموش نشود. خانواده سینما همدلانه باید در کنار هم برای این جشنواره با همدیگر شادی کنند و همفکری کنند و شکی نیست ما روزهای خوب و ثمرات پرباری را از سینما در آینده نزدیک، بیش از اینها شاهد خواهیم بود.