به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم فجر ، نشست پرسش و پاسخ فیلم «روییدن در باد» با حضور رهبر قنبری کارگردان اثر؛ حسن امجدی مقدم، تهیهکننده؛ و گروهی از بازیگران فیلم همچون حسین عابدینی، ذبیح افشار، ژیلا شاهی و بابک نبی زاده در کنار علی معلم به عنوان مجری برگزار شد.
در ابتدای نشست رهر قنبری درباره شکلگیری چنین فیلمنامهای در ذهنش گفت: زادگاه من همین دامنههای سبلان است؛ چهار یا ۵ سالم بود که از آنجا با یک مهاجرت ناخواسته به تهران آمدم؛ مهاجرتی که در آن هیچ اختیاری نداشتم؛ سالها بعد یعنی حدود بیست و چند سالگی که به دیار خودم برای سفر برگشتم؛ اگرچه زیاد از این بابت که به تهران مهاجرت کرده بودم ناراحت نشدم اما از این بابت که فرهنگ بومی و قومی آن مردم داشت به فراموشی سپرده میشد ناراحت شدم.
وی ادامه داد: به نظر من ریشه ملتهای پایدار؛ بر حضور اقوام و عشایر، همچنین آداب و سنن و گویش و عادات آنهاست؛ اگر این آداب به فضای ملی وارد شود و سپس به جهان معرفی شود بازتاب بسیار خوبی خواهد داشت.
در ادامه حسن امجدی مقدم با اشاره به اینکه فیلم محصول مشترک او و بنیاد سینمایی فارابی است گفت: در این اثر کار بسیار سخت و صعب بود.
وی ادامه داد: این فیلمنامه را آقای قنبری به بنده پیشنهاد داد و من فضای شاعرانه آن را بسیار خوب دیدم؛ سپس کار را به فارابی پیشنهاد کردیم؛ از این زمان تا زمان پیش تولید حدود یکسال و اندی زمان برد. سپس ۲ ماه پیش تولید داشتیم و ۴۵ روز هم زمان تولید فیلم بود. پس از زمان تولید حدود ۲ ماه هم اقدامات بعد از تولید زمان برد تا این فیلم به جشنواره فیلم فجر برسد و سپس آن را به جشنواره فیلم کودک فرستادیم.
وی بر این نکته هم تاکید کرد که این فیلم تا به حال در سه جشنواره خارجی در بخشهای اصلی و جنبی دعوت داشته و سال گذشته نیز در بخش بینالملل جایزهای را به خود اختصاص داده است.
در ادامه این نشست حسین عابدینی گفت: پس از اکران فیلم «باران» در سینما فردوس؛ آقای رهبر قنبری به من گفت شما همشهری من هستید و من علاقه دارم فیلمی بسازم که شما هم در آن بازی داشته باشید. اتفاقا همان روز بخشی از قصه را هم برای من تعریف کرد.
وی ادامه داد: چند باری پس از آن دیدار من پیگیر کار شدم و آقای قنبری گفت که پیگیر سرمایه هستم تا اینکه فیلم آغاز شد و من به گروه پیوستم.
این بازیگر با اشاره به این که خود او در همان مناطق متولد شده اما به تهران مهاجرت کرده است گفت: من آن مناطق را تقریبا میشناسم و البته برای این کار باز به زنجان رفتم و با چند نفر در مورد برخی از رفتارهایی که قرار بود کاراکتر داشته باشد حرف زدم و سعی کردم به نقش نزدیک شوم.
در ادامه نشست نیز ژیلا شاهی گفت: آنگونه که از آقای قنبری شنیدم گزینههای زیادی برای این فیلم وجود داشت اما به لطف آقای قنبری من برای این نقش انتخاب شدم؛ اگر چه از مدتها پیش هم ایشان آشنا بودم.
ذبیح افشار دیگر بازیگر حاضر در نشست گفت: من توسط آقای امجدی مقدم به آقای قنبری معرفی شدم؛ و خوشبختانه ایشان هم تا مرا دیدند گفتند که این همان بازیگری است که میخواستم. من در تمام این مدت سعی کردم خشن بودن نقش را نشان دهم اما در لایههای زیرین کاراکتر هم مهربانی مورد نظر متن و کارگردان را داشته باشم.
وی ادامه داد: من از مدتها پیش در این حوزه مطالعه داشتم و به گمانم پس از سالها در این فیلم؛ پژوهشهایم به کارم آمد.
بابک نبی زاده دستیر کارگردان و برنامهریز هم در ادامه نشست اظهار داشت: من حدود هشت سال است که با رهبر قنبری آشنا هستم؛ و در این کار هم با او همکار بودم؛ در مورد کار اما؛ باید بگویم در آثاری که طبیعت زمینه اصلی آن است زیاد برنامهریزی جواب نمیدهد؛ به این دلیل که اتفاقات قابل پیشبینی نیست. ما در این اثر به اقتضای طبیعت حرکت میکردیم و به نسبت آن برنامهریزی داشتیم.
پس از صحبتهای مطرح شده نوجوانان خبرنگار و حاضران در جلسه سوالات خود را مطرح کردند.