سعید بیابانکی عضو شورای سیاست گذاری هفتمین جشنواره شعر فجر در این باره به گفتگو نشسته ایم؛
بیابانکی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز درباره محدودیت ها و هجمه و حواشی رسانه ها در باره دعوت از یدالله رویایی گفت: مشکل به ذات شعر برمی گردد؛ چون شعر یک هنر ملی است افرادی از همه حوزه ها فکر می کنند می توانند راجع به آن اظهار نظر کنند، درست مثل سینما که هرکسی راجع به آن اظهار نظر می کند.
وی با بیان این مطلب افزود: ما باید به شورای سیاست گذاری که افراد حاضر در آن، همه شناخته شده اند و عمری همه دارای عقبه و رزومه هستند اعتماد داشته باشیم و وقتی تصمیمی توسط آنها گرفته می شود باید به تصمیم آنها احترام گذاشت؛ در حالیکه در بیرون از این مجموعه شاهد آن هستیم که خبرگزاری ها موج درست میکنند و همه را حساس میکنند تا جاییکه رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم در باره این موضوع چیزی گفت.
وی با تاکید بر این موضوع که بهتر است اعتمادسازی در حوزه فرهنگ ایجاد شود اظهار داشت: بهتر است همه خیالشان راحت باشد؛ زیراکه شعر این امکان را ندارد که شرایط کشور را به هم بریزد اتفاقا در سایه شنیدن صداهای مختلف است که شعر و ادبیات رشد می کند و جریان های مختلف ادبی پویا می شوند.
بیابانکی با بیان این مطلب که در شرایط فعلی باید به حوزه فرهنگ پرداخت گفت: کشور در شرایط فعلی بیشتر از آنکه نیروی نظامی احتیاج داشته باشد به نیروی فرهنگی نیاز دارد، در این کشور کسانیکه خط مقدم فرهنگمداری هستند شاعرانند، بقیه باید پشت سر اینها قرار بگیرند اینها را همه باید باهم هماهنگ باشند.
وی افزود: شعر و ادبیات ایران چیزی نیست که با یک صدای معترض خدشه دار شود، یک رود خروشان است که اگر یک جوی کوچک داخل آن بیاید طوری نمی شود من اطمینان می دهم که طوری نمی شود.
این عضو شورای سیاست گذاری هفتمین جشنواتره شعر فجر در پاسخ به این پرسش که اساسا عامل فشارها برای تغییرات برنامه ها در جشنواره های فجر چیست؟ بیان داشت: بخشی از این موضوعات سیاسی است طبیعتا کسانیکه به دولت معترض و منتقدند از هر بهانه ای استفاده می کنند که برنامه های دولت را تخریب کنند؛ دولت آقای خاتمی هم همیشه مورد هجمه بود، این دولت هم چون چهره های شاخص علمی و فرهنگی دارد، هجمه های زیادی به آن وارد می کنند، در دولت قبل هم این موضوع فراوان بود؛ به نظر می رسد این فشارها یک اهرم سیاسی است و کسانیکه فشار می آورند نه دغدغه دبن دارند نه اعتقاد.
وی در خاتمه تصریح کرد: وقتی به یک جشنواره واکنش نشان می دهند نشان توفیق آن است کما اینکه وقتی یک کتاب یا اثری تولید شد و همه موافق بودند آن کتاب موفق نیست وقتی موفق است که هم موافق و هم مخالف داشته باشد، یعنی نشان می دهد که چالشی ایجاد کرده است که به نفع فرهنگ است لذا منش و کار ما باید طوری باشد که همه را حساس کند اما حساسیت درست و منطقی و مطابق قانون.