معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در آخرین جلسه كميته فرهنگ و تمدن اسلام و ايران شوراي عالي انقلاب فرهنگي بهعنوان نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خلاصهاي از فعاليتهاي معاونتها و مؤسسات وابسته به ارشاد را ارائه كرد. که مورد تایید و تقدیر اعضای کمیته قزاز گرفت .
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي معاونت امور فرهنگي، بهمن درّي با اشاره به فهرست فعاليتهاي انجام شده معاونت و برنامههاي طراحي شده و در دست اقدام سال 90 فهرستي اجمالی از اين فعاليتها را در حوزه فرهنگ و تمدن بر شمرد.
بهمن دری برگزاري همايش شاعران ايران و جهان در تهران و شيراز از 16 تا 20 مهر 90، انتشار كتاب مجموعه اشعار شاعران خارجي شركت كننده، انتشار كتاب پنجرهاي به باغ شعر ايران شامل اشعار و زندگينامه 243 شاعر معاصر، برگزاري نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران و اجراي برنامههايي با هدف معرفي فرهنگ و تمدن اسلام و ايران و برگزاري مراسم بزرگداشت مفاخر و مشاهير اسلام و ايران را از جمله اين برنامهها خواند. وي همچنين برنامههاي معاونت فرهنگي را كه براي كمك به چاپ و انتشار آثار مكتوب و اجراي طرحهاي فرهنگي در حوزه فرهنگ و تمدن اسلام و ايران در دست انجام است را معرفي كرد.
معاون امور فرهنگي حمايت از انتشار آثاري مانند تعزيه و تعزيه خواني در بوشهر، جلوههاي نمايش مثنوي، پژوهشي در زندگي، آثار و انديشه سه علامه تبريزي، ترجمه قرآن كريم به زبان گرجي و ... و نيز حمايت از طرحهاي پژوهشي با عناوين جنبشهاي مردمي و شكلگيري گفتمان جديد ژئوپولتيك شيعه در منطقه خليج فارس، طرح تأليف 17 عنوان كتاب حول محور الگوي پيشرفت اسلامي ـ ايراني، طرح بيداري اسلامي در مصر و تأثير انقلاب اسلامي ايران و ... را از مهمترين برنامههاي پيشبيني شده معاونت در سال 90 عنوان کرد .
وی در ادامه گزارش ٬ با اشاره به فعاليتهاي خانه كتاب گفت: اين مؤسسه برگزاري نخستين دوره جشنواره كتاب خليج فارس و تجليل از آثار برگزيده، چاپ و انتشار كتاب پژوهشنامه خليج فارس در 3 جلد چاپ كتاب «تجلي قرآن در غزليات سعدي» و چاپ و انتشار كتاب «مجموعه مقالات فردوسي پژوهي» را در دستور كار خود قرار داده است.
وي همچنين آماري از كتابهاي خريداري شده از سوي معاونت با موضوع فرهنگ و تمدن در سال 89 و 90 را ارائه كرد و افزود: در سال 89 در مجموع 4650 جلد كتاب در موضوع فرهنگ و تمدن مورد حمايت اين معاونت قرار گرفته است.
معاون امور فرهنگي فهرستي از ديگر فعاليتهاي معاونت از جمله برگزاري دو دوره كتاب فصل و انتخاب كتابهايي با عناوين «سياست و دانش در جهان اسلام»، «فرهنگ هفت هزار ساله شهر قم»، «سرگذشت بازار بزرگ تهران» و چاپ و انتشار كتاب ايرانيان و قرآن و نشستهاي برگزار شده در بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران را در گزارش خود به اطلاع حاضران رساند.
دری در ادامه٬ برگزاري نمايشگاه كتاب آرايي در شاهنامه از دوره تيموري تا چاپ سنگي، معرفي و نمايش آثار مربوط به خواجه نصيرالدين طوسي در 19 نمايشگاه استاني، معرفي و نمايش آثار قطبالدين شيرازي را از برنامههايي خواند كه از سوي مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران در سال 89 در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامي به اجرا درآمده است.
وی در بخش ديگر گزارش خود خلاصهاي از فعاليتهايي كه در معاونت امور سينمايي، سمعي و بصري، معاونت امور هنري و معاونت امور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گرفته است را تشریح كرد و افزود :
گزارش معاونت امورسینمایی
وي گفت: فعاليتهايي كه در حوزه فرهنگ و تمدن ايران و اسلام در معاونت امور سينمايي اجرا شده سه محور اصلي را شامل ميشود:
1ـ در صدور مجوز برگزاري جشنوارههاي معتبر ملي و بينالمللي ٬ فرهنگ، تاريخ و تمدن ايران اسلامي مورد تأكيد قرار گفته است.
2ـ در حمايت از توليدات آثار سينمايي فاخر انتخاب موضوعات و داستانها مبتني بر مؤلفههاي هويتي، مورد توجه بوده كه در همين رابطه فيلمهاي سينمايي راه ابريشم آبي، قلب سيمرغ (انيميشن)، ملك سليمان و ... قابل اشاره است.
3ـ در حوزه بازيهاي رايانهاي، حمايت از بازيهايي كه قصه آنها برگرفته از متون كهن چون شاهنامه است. بازيهايي مانند گرشاسب، نادر، لطفعلي خان زند و ... كه معرف ميراث معنوي ايران است.
معاون امور فرهنگي همچنين از هشت فيلم سينمايي از جمله سيب و سلما، آلزايمر، مهتاب روي سكو و ... كه به ترتيب بر موضوعات اخلاق اسلامي، هويت انساني در بينش اسلامي و پاسداشت سنتهاي ايراني ـ اسلامي تأكيد دارند، نام برد و ساخت فيلمهاي مستندي چون «چغازنبيل»، در حوزه باستانشناسي؛ «سيراف» درباره تاريخ و تمدن سيراف و خليج فارس، «آيينههاي غبار گرفته» در حوزه تاريخ مطبوعاتي در ايران و نيز تصويب فيلم نامههايي با عناوين «اينجا شهر ديگري است» با موضوع ضربت خوردن تا شهادت حضرت علي (ع)، «عقاب صحرا» با صلح حديبيه و فيلمنامه «ما سه برادر بوديم» در ارتباط با قدرت گرفتن شيعه در قرن چهارم هجري و حكومت آل بويه در ايران را از ديگر فعاليتهايي عنوان کرد كه در معاونت امور سينمايي شكل گرفته است.
گزارش معاونت امورمطبوعاتی
دری درکمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی با مروری بر، گزارش عملكرد معاونت امور مطبوعاتي و اطلاعرساني گفت: معاونت امور مطبوعاتي و اطلاعرساني بهمنظور فرا منطقهاي كردن رسانههاي مكتوب و ديجيتال و معرفي فرهنگ و تمدن اسلامي ايران و گسترش سطح همكاريهاي بينالمللي در جهت شكست انحصار خبري غرب، از طريق دعوت از فعالان و برجستگان رسانهاي مطبوعاتي كشورهاي مختلف از جمله: لبنان، چين، اكراين، ژاپن و ... گامهاي مؤثري در اين زمينه برداشته است.
وي در ادامه افزود: فراهم نمودن مقدمات تشكيل اتحاديه مطبوعات جهان اسلام، برگزاري نشست همانديشي نشريات تخصصي گردشگري با هدف ترويج فرهنگ گردشگري مذهبي و معرفي ايران اسلامي، تمهيد مقدمات اعطاي جايزه صلح و عدالت جهاني در جشنواره سال جاري مطبوعات و خبرگزاريها، تأسيس سراي روزنامه نگاران ايران و ... از مهمترين برنامههاي در دست اقدام معاونت مطبوعاتي است.
معاونت امور هنری
معاون امور فرهنگي در بخش ديگري از سخنان خود ، فعاليتهاي معاونت امور هنري را چنين توصيف كرد: حمایت از برگزاري جشنوارههاي موسيقي با مضامين ملي و مذهبي ، كمك به اعزام گروههاي موسيقي جهت اجراي برنامه در فعاليتهاي ملي و مذهبي در كشورهاي خارجي، حمایت از اجراي برنامههاي پژوهشي و اجراي صحنهاي در راستاي مفاهيم حوزه تمدن و فرهنگ ملی و اسلامی و نيز كمك به توليد آثار موسيقي با موضوعات ملي و مذهبي از فعاليتهايي است كه در معاونت امور هنري در سال 89 تحقق یافته است.
همچنين اين معاونت به مناسبت هفتمين اجلاس وزاري فرهنگ كشورهاي عضو سازمان همكاريهاي اسلامي (آيسسكو) كه در آذرماه 90 در كشور الجزاير برگزار ميشود در سه حوزه موسيقي، هنرهاي تجسمي و حوزه نمايش اقداماتي را به انجام رسانده است.