حضور 65 کشور خارجی در 25 دوره جشنواره فیلم کودک
کشورهای خارجی حاضر در 25 دوره جشنواره فیلم کودک/ 1
حضور 65 کشور خارجی در 25 دوره جشنواره فیلم کودک
حضور بیش از ۶۵ کشور جهان در ادوار مختلف فیلم کودک و نوجوان این نوید را می دهد که سینمای ایران باید ظرفیت های سینمایی خود را برای جهانی شدن فراهم کند و فیلم هایی بسازد که بتوانند در سطح جهان هم قابلیت جذب مخاطب میلیونی را داشته باشد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۳


سینمای کودک و نوجوان به عنوان یکی از سالم ترین گونه های سینمایی در جهان سینما شناخته می شود و فیلم هایی که در این حوزه ساخته شده جمالگی یا درباره کودکان و یا برای کودکان بوده است. سینمای رسانه ای بین المللی است و در هر جایی که فیلمی ساخته شود به دلیل زبان بین المللی که این صنعت و هنر دارد می تواند ارتباط موثری با مخاطبان سراسر جهان برقرار کند. به همین دلیل است که سینمای کودک در عین امید سازی ، می تواند راهکارهای ارزشمندی را نیز به کودکان ونوجوانان برای ساختن آینده خود ارائه دهد. شاید کمتر مخاطب یا منتقدی فکر می کرد که در سال ۱۳۶۱ که جرقه برگزاری جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان در دل جشنواره تازه تاسیس فیلم فجر زده شد، این جشنواره بتواند تا به امروز و تا چند هفته دیگر جشن بیست و شش سالگی خود را به همراه کودکان و نوجوان ایران و جهان آغاز خواهد کرد و نهال امید ، آرزو وهویت مند بودن برای کودکان و نوجوانان را خواهد کاشت و آنها با دیدن این فیلمها آینده را برای خودشان معنا خواهند کرد. به خاطر اینکه تازه انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده بود . قائدتا شکل گیری یک جشنواره فیلم مخصوص کودکان کاری سخت و طاقت فرسا بوده است و به همین دلیل در سال های ابتدایی شکل گیری این فستیوال و براساس تصمیماتی که در این خصوص گرفته شد جشنواره تا چهار سال اول در دل جشنواره بین المللی فیلم فجر برگزار شد و اولین دوره آن از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ برگزار شد و تا بیست وپنجمین دوره آن که سال گذشته در استان اصفهان از ۲۳ تا ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۰ برگزار شد شاهد حضور کشورهایی مختلفی از بدو شروع این جشنواره تا قبل از برگزاری دوره بیست و ششم بودیم . که این نشان دهنده این نکته مهم است که این جشنواره به مورد توجه فیلمسازان کشورهایی مختلف جهان قرار گرفته و انها دوست دارند فیلم های خود را برای حضور در این فستیوال که امروز برای خود شهرتی جهانی کسب کرده است شرکت کنند و به نوعی با فرهنگ ها، گویش ها و تمدن های مختلف کشورهای جهان در این رویداد مهم سینمایی آشنا شوند . امروزه سینمامختص یک کشور خاص نیست و این جادو توانسته به کشورهای مختلف جهان و به درون زندگی انسان با هر گویش ، نژاد ، رنگ و ملیتی راه پیدا کند و این نشان دهنده ارزشمند بودن هنری به نام سینماست که توانست مرزهای را درنوریده و از این طریق جایگاه رفیع و ارزشمندی برای خود دست و پا دست پیدا کند. شرکت بیش از ۶۵ کشور جهان در دوره های مختلف این جشنواره خود گواهی بر ارزشمند و مطرح بودن سینمای کودک است و باید به دیده احترام به این گونه سینمایی از سوی همه نگریسته شود. چرا که به جرات می توان گفت که این جشنواره توانایی هویت سازی ، فرهنگ سازی وپیوند برادری و برابری را دارد.
ازطرفی حضور کشور هایی چون: آمریکا، اسپانیا، لهستان، دانمارک ، کره جنوبی ، کره شمالی ، لتونی ، استونی، چین، روسیه ، ترکیه ، فلسطین، افغانستان، پرتقال، بلژیک ، هلند، هند، ایتالیا، انگلستان، آلمان، مقدونیه، ژاپن، سوئیس، نروژ،تایوان، هنگ کنگ، اتیوپی، دانمارک،سری لانکا، مجارستان، استرالیا، ایسلند، کرواسی، ارمنستان، سنگاپور، فرانسه،ایرلند، فنلاند، لبنان، مصر، اندونزی، اتریش، لاتویا، نیوزلند، سوئد، بنگلادش، تاجیکستان، آذربایجان، چکسلواکی، رومانی، کانادا، آرژانتین، لوگزامبورگ، یونان، زیمباوه، یونان،اسلواکی، کوبا، برزیل، چک، صربستان، قزاقستان، شوروی سابق و مونته نگرو به همراه فیلمهایی از ایران در بخش های مختلف بین المللی فیلم های کودکان و نوجوان باعث شده که این رویداد هنری بتواند جایگاه مهمی را در بین فستیوال های بین المللی و جهانی پیدا کند و هم اکنون سینمای کودک ایران با شهرتی که در سطح جهانی برای خود پیدا کرده نوید این را می دهد که در آینده ای نزدیک شاهد احیای و اکران دوباره فیلم های این ژانرمظلوم سینمای کودک و نوجوان باشیم و کافی است که نگاهی به جوایزی بیاندازیم که در طول این سال ها سهم سینماگران ما شده است. اما با تمام این تفاصیل باید گفت که سینمای کودک باید به فکر اکران فیلم هایی برگزیده خود نیز باشد و نباید این گونه شود که فیلم های کودک فقط برای جشنواره ساخته شوند وبعد در دفاتر سینمایی و انبار ها از یادها بروند و نابود شوند پس نباید سهم کودکان در سالن های تاریک سینما نادیده گرفته شود. ازطرفی حضور بیش از ۶۵ کشور جهان در ادوار مختلف فیلم کودک ونوجوان این نوید را می دهد که سینمای ایران باید ظرفیت های سینمایی خود را برای جهانی شدن فراهم کند و فیلم هایی بسازد که بتوانند در سطح جهان هم قابلیت جذب مخاطب میلیونی را داشته باشد. کاری که کمپانی های بزرگ هالیوودی هم اکنون مشغول به کار هستند وانواع مختلف انیمیشن و فیلمهای سینمایی را برای کودکان می سازند و از این طریق به صادر کردن فرهنگ خود و دیکته کردن آن در ذهن کودکان پاک سراسر جهان مشغول هستند.

کد خبر: 45762
Share/Save/Bookmark