نامه اعتراضی بابک بروزیه به دبیر جشنواره فیلم فجر
بابک بروزیه به دبیر جشنواره فیلم فجر نامه نوشت تا اعتراض خود را نسبت به داوری بخش عکس جشنواره اعلام کند و خواهان رسیدگی به این اعتراض شود.
تاريخ : يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۱
به گزارش هنرنیوز در متن این نامه آمده است:
«به نام خدا
جناب آقای رضا داد
دبیر محترم سی و دومین جشنوراه بین المللی فیلم فجر
با سلام و احترام
اینجانب حدود ۱۰ روز پیش، دقیقا قبل از اعلام نتایج نفرات برتر؛ نامه اعتراض خود را خطاب به جناب آقای تقی پور دبیر محترم بخش تبلیغات اعلام نمودم. اما ایشان و هیئت داوران پاسخی به نامه و شکواییه بنده اعلام نکردند. علیرغم پیگیری های مکرر اتفاقی که باید رخ دهد نیفتاد. از این رو مزاحم وقت جنابعالی شدم.
جناب آقای رضا داد اینجانب به عنوان یکی از اعضای انجمن عکاسان سینمای ایران تقاضا دارم نسبت به اعتراض اینجانب به هیئت انتخاب آثار و داوری بخش عکس رسیدگی بفرمایید یا حداقل پاسخگوی اعتراض بنده باشید.
برای هر چه روشنتر شدن موضوع ابتدا لازم است بیانه هیئت داوران که ملاک انتخاب آثار و نقطه نظرات داوران است را برای شما بازگو کنم و به عنوان فردی که حداقل ۲۰سال در این حرفه مشغول به کار هستم، توجه شما را به پاره ای از نکات جلب کنم.
(بند ۱ بیانیه هیئت داوران: رشد تعداد فعالین و شرکت کنندگان در این بخش، حاکی از اهمیت و توجه سازندگان فیلم های بلند سینمایی به این رشته است . گرچه، هنوز محصولات حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی در تراز فیلم های سینمایی ایران نبوده و بخشی از آن را می توان در کم توجهی و منقطع بودن توجه دست اندکاران و مسئولین جست و جو کرد.)
۱- به درستی به نکته جالبی اشاره کردهاند؛ ترازی که مد نظر هیئت داوران است، دست هنرمند عکاس نیست بلکه یک پخشکننده فیلم در ارتباط با کار و ماحصل زحمت های یک عکاس تصمیم گیری می کند. پس جست جو در این ارتباط با مسئولین، امری بیهوده است و بهتر است به فکر ارتقای کیفی سواد بصری دفاتر پخش باشیم تا به دنبال جستجو کردن این مشکل در میان مسئولین.
(بند ۲ بیانیه هیئت داوران: هیئت داوران در انتخابهای خود از میان آثار ارائه شده، به معرفی جذاب فیلم و انطباق با حال و هوای واقعی و رنگ آمیزی تصاویر آن، به عنوان معیار اصلی توجه داشته است.)
۲ - در این بخش صحبت از عکاسی سینما و عکس روایت گونه است. عکسی که خود باید معرف روند یک فیلم باشد. در واقع عناصررنگ و به اصطلاح "بزک دوزک" یکی از معیارها می تواند باشد که همین امر را نیز به درستی هیئت داوران در انتخابهایشان رعایت نکرده اند( مانند مجموعه عکس های فیلم سینمایی گذشته)
(بند ۳ بیانیه هیئت داوران: تغییرات جدی پیش آمده در یکی دو دهه گذشته در حوزه اطلاع رسانی و ارتباطات، سایه خود را بر اطلاع رسانی در سینما نیز انداخته است. پیشنهاد می شود با تغییر نام این بخش، در اهداء جوایز در سالهای آتی به بهترین مدیر طراحی تبلیغات فیلم و موفق ترین موسسات توزیع فیلم در اطلاع رسانی توجه شود.)
۳ - سوالی که در این بخش مطرح می شود این است که چه تغییراتی اتفاق افتاده است که ما اعضای جامعه عکاسان تاکنون از آن بی خبر هستیم. تنها تغییر فاحش در این دوران این است که سطح شعور تماشاچی سینمای ایران را به مبتذلترین جایگاه بردهاند و در این امر موسسات بزرگ پخش سهم بسزایی دارند. همچنین استفاده از یک سری "کله" در تمام بنرها، پوسترها و تراکتها است آیا با این وضع باید از موسسات توزیع فیلم ،که اینگونه نابود کننده تلاش های عکاسان فیلم هستند، تقدیر و تشکر به عمل آید!؟
(بند ۴ بیانیه هیئت داوران: هیئت داوران از مساعی مدیران پخش حوزه هنری در توجه به ارتقای سطح کیفی اطلاع رسانی و تبلیغات سینمای ایران قدردانی میکند.)
۴ - مگر این حوزه هنری همان حوزه هنری نیست که جلوی پخش بیش از شش فیلم را گرفت؟! چه مساعی که باید قدردانی هم بشود. ظاهرا قرار است به موسساتی که به طور آگاهانه و به دلخواه خود هر فیلمی را براساس چهارچوبهای خود است اکران و در غیر این صورت مانع از اکران میشوند، مورد تقدیر قرار گیرند.
با توجه به بیانه بالا پیشنهاد می شود کلا بخش مواد تبلیغاتی حذف و فقط به موسسات پخش جایزه بدهند.
در ادامه مطلب برزویه آمده است:
«جناب آقای رضا داد، دو تخلف در نحوه انتخاب از جانب هیئت انتخاب آثار و داوران صورت گرفته است که خواهشمندم نسبت به این موضوع و از بین بردن شبهات و در صورت تائید، نسبت به جمعآوری آثار اقدام شود.
۱ - با توجه به قانون جشنواره در ارتباط با پذیرش آثار به نمایش درآمده بین دو دوره جشنواره و زمان تحویل آثار به دبیرخانه جشنواره، زمان تحویل اثر برتر حدود یک هفته از زمان اکران فیلم عقبتر بوده.
پس با توجه به این موضوع این اثر نمی توانسته در این بخش شرکت کند.
۲ - با نگاهی دقیقتر به اثر تقدیر شده، می توان شاهد پردازش های صورت گرفته شده توسط نرم افزار بود که به اصطلاح به آن دستکاری در اصل عکس گفته می شود که این امر با توجه به قوانین جشنواره تخلف محسوب می شود. باتوجه به دو دلیل بالا خواهشمندم نسبت به این موضوع به روش کارشناسانه ترتیب اثر داده شودتا حق افراد شرکت کننده ضایع نشود.
اینجانب تا احقاق حق و حقوق صنفی و اجرای داوری منصفانه، از پیگیری این موضوع ناامید نخواهم شد و منتظر پاسخگویی و اعلام نقطه نظرات حضرتعالی دراین مورد هستم.
با تشکر
بابک برزویه – عکاس سینما»