حسین علیزاده: دهلوی برای ما به نوعی پدر محسوب می‌شود
گزارش هنرنیوز از بزرگداشت حسین دهلوی/2
حسین علیزاده: دهلوی برای ما به نوعی پدر محسوب می‌شود
حسین علیزاده در مراسم بزرگداشت حسین دهلوی خطاب به دولت گفت: دهلوی برای ما به نوعی پدر محسوب می‌شود.
 
تاريخ : پنجشنبه ۶ تير ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۴۹
 
به گزارش هنرنیوز در آئین بزرگداشت استاد حسین دهلوی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ضمن ادای احترام به استاد دهلوی گفت: امروز آیین نکوداشت یکی از شخصیت‌ها و استادان برجسته‌ای است که بیش از هفت دهه از عمر گران‌سنگ خود را در راه اعتلای هنر این سرزمین هزینه کرده است.
 
نوربخش ادامه داد: چندی است که خانه موسیقی در مسیر ارج نهادن به هنرمندان پیشکسوت و همه کسانی که برای اعتلای موسیقی زحمت کشیده‌اند آیینی برگزار می‌کند. البته متاسفانه جشن خانه موسیقی سال گذشته برگزار نشد و این اتفاق نیفتاد.
 
او با بیان این‌که مراسم با همکاری خانه هنرمندان برگزار شده است؛ افزود: دکتر اردلان از 21 سال پیش شروع به ساخت فیلم زندگی هنرمندان موسیقی کرده و تا کنون 60 فیلم از این استادان آماده شده است و 40 فیلم دیگر نیز در حال تدوین است.
 
نوربخش تاکید کرد: اردلان دقت‌ و انگیزه‌ای قوی برای ساخت این فیلم‌ها داشته است و باید بگویم اگر این فیلم‌ها نبودند شاید بخشی از تجربیات و زندگی این هنرمندان را از دست می دادیم.
 
مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه گفت: در روزها و ماه‌هایی که بر ما گذشت بزرگان زیادی را از دست دادیم و در واپسین‌ روزهای سال 91 وقتی آیینی در خانه هنرمندان برگزار شد؛ ارزو کردیم هنرمندان دیگر در بینمان بمانند. هرچند امسال هم کسانی رفتند که دیگر جایشان پر نمی‌شود. شهناز، ‌حافظی‌ و ابراهیمی از این دست بودند. امیدوارم دیگر شاهد حوادث تلخ نباشیم و امیدوارم هنرمندانی که شناسنامه‌های این سرزمین هستند بیش از این از میان ما نروند.
 
سپس حسین علیزاده، نوازنده پیشکسوت تار و سه‌تار ضمن ادای احترام به استاد به روی سن حاضر شد و از خاطرات با استاد و ویژگی های بارز شخصیت او در سمت هنرستان موسیقی سخن گفت. وی سخن خود را با ذکر خاطره اولین روز ورودش در سن یازده سالگی به هنرستان موسیقی آغاز کرد و گفت:  اولین روزی که به هنرستان موسیقی رفتم  و آقای دهلوی از من امتحان گرفت و من را پذیرفت؛ در روزهایی که هنوز با عظمت موسیقی آشنا نبودم و از همان روز اول فهمیدم که با موضوعی جدی‌ سروکار خواهم داشت. آن زمان جامعه با مورد موسیقی برخورد خوبی نداشت و در اقوامم هم بودند کسانی که موسیقی دوست داشتند، اما خانواده‌شان این اجازه را به آنها نمی‌دادند. وجود دهلوی بزرگ در تغییر این دید بسیار موثر بود.
 
او افزود: آن زمان سوءتفاهمی وجود داشت. کسانی که در درس موفق نبودند به هنرستان موسیقی فرستاده می شدند، غافل از این‌که مدیری در هنرستان حضور دارد که موسیقی در خونش است. دهلوی اولین استاد من است و فردی را تا این حد در آموزش جدی ندیده‌ام. روز اول که به هنرستان رفتیم تعداد ما 46 نفر بود اما تنها 14 نفر از هنرستان فارغ التحصیل شدند. هنرستان با کسی شوخی نداشت. هنرجویان از نظر اخلاق‌، استعداد و خیلی چیزهای دیگر بررسی می‌شدند و دهلوی برای ما به نوعی پدر محسوب می‌شد چرا که ما بیشتر وقتمان را در هنرستان می گذراندیم و در واقع نزد او تربیت شدیم. می دانستیم وقتی استاد دهلوی کسی را به دفترش احضار می‌کند قرار بود اتفاق خاصی بیفتد و اگر شاگرد خوبی نبودی این موضوع خوشایند نبود و البته  دهلوی هیچگاه صدایت نمی‌کرد.  یک روز دهلوی مرا به دفترش فراخواند و من نگران وارد دفتر شدم. ایشان به من گفت استاد علی‌اکبر شهنازی گفته‌اند که امسال پیشرفت خوبی داشته‌ای. به عنوان تشویق می‌توانی در ارکستر رودکی ساز بزنی. وقتی از دفتر بیرون آمدم از شدت خوشی به در و دیوار می‌خوردم.
 
این هنرمند در ادامه عنوان کرد: در سال‌هایی که دهلوی مدیر هنرستان بود یکی از مسائل مهم آموزش اولیه بود طوری که وقتی وارد هنرستان می‌شدیم می‌دانستیم که قضیه جدی است. ما از دهلوی بسیار حساب می‌بردیم. او همه جای هنرستان را زیر نظر داشت. البته باید از همسر ایشان هم سپاسگزاری کنیم. خانم سوسن اصلانی هم از هنرجویان خوب هنرستان بود. زندگی با استادی مثل دهلوی کار سختی است چون او مسئولیت زیادی داشت و این در حالی است که خانم اصلانی در کنار همسرداری موسیقی را هم ادامه داده‌اند که قابل ستایش است.
 
حسین علیزاده در ادامه خطاب به مسئولان موسیقی گفت: اگر کسی مسئولیتی برعهده می‌گیرد و اگر قرار است در وزارتخانه‌ای به نام ارشاد خدمت کند باید کسی باشد که وقتی صحبت می‌کند حد اقل نام موسیقی را از زبانش ندزدد. خیلی وقت‌ها می‌بینم این مسئولین در مورد هنر صحبت می‌کنند اما نام موسیقی را نمی‌برند. هنر و در ادامه حرفشان ورزش و فوتبال و... را می‌آورند. معلوم نیست موسیقی هنر است یا فوتبال!  نسل ما دارای افسردگی است. مطمئنا اگر مسئولی روی کار بیاید باید تاریخ را مرور کند .  دلجویی کافی نیست. بلکه مسئولان بعدی باید از جامعه موسیقی عذرخواهی کند.
 
حسین علیزاده در پایان سخنان خود اظهار کرد: به امید این‌که استاد دهلوی سال‌ها در کنار ما باشند و همین که صبح از خواب بیداری می‌شویم و می‌بینیم که سایه او بر سر ماست خوشحالیم.
 
کد خبر: 60152
Share/Save/Bookmark