نایب رئیس خانه سینما و دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران دیدار هیئت مدیره با جواد شمقدری معاونت سینمایی را خوب ارزیابی کرد و مسائل مطرح شده در این جلسه را بیشتر در ارتباط با طرح امنیت شغلی و جشن سینمای ایران دانست.
به گزارش هنر نيوز به نقل از مهر ،روز گذشته جواد شمقدری معاونت سینمایی به دعوت خانه سینما با اعضای هیئت مدیره مجمع امور صنفی دیدار کرد. فرهاد توحیدی نایب رئیس هیئت مدیره خانه سینما و دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران درباره این دیدار، تغییرات آیین نامه و بخشهای مختلف جشن سینمای ایران صحبت کرده است.
با توجه به گفتگویی که شما پیش از این با خبرگزاری مهر داشتید و بر دعوت خانه سینما از معاونت سینمایی تاکید کردید روز گذشته جواد شمقدری با هیئت مدیره جلسه ای را درمحل خانه سینما برگزار کرد. این نشست را چگونه ارزیابی می کنید؟
فرهاد توحیدی: آقای شمقدری از مدتی قبل قرار بود این جلسه را برگزار کنند که به دلیل مشغله ای که داشتند این امر محقق نشد. از هفته قبل روز 11 خرداد ماه را برگزاری این جلسه به ما اعلام کرده بودند. که البته من در مراسم محمدرضا اعلامی بر این دیدار دوباره تاکید کردم. روز گذشته این دیدار با حضور اعضای هیئت مدیره خانه سینما به غیر از محمدرضا سکوت که هم اکنون مشغول کاردر پروژه کمال تبریزی است، برگزار شد. به عقیده من دیدار بسیار خوبی بود. مجموعه مذاکرات تفاهم آمیز و دوستانه انجام شد. ما درباره مسائل فی مابین به صورت کاملا شفاف با یکدیگر صحبت کردیم. البته بیشتر مباحث مطرح شده در این جلسه در ارتباط با طرح امنیت شغلی و جشن سینمای ایران بود، که مشروح آن در اولین فرصت از طریق روابط عمومی خانه سینما اعلام خواهد شد.
با توجه به اینکه شما دبیر چهاردهمین جشن سینمای ایران نیز هستید در آخرین جلسه شورای سیاست گذاری که یکشنبه شب برگزار شد، چه اتفاقاتی شکل گرفت؟
در این جلسه آیین نامه جشن سینمای ایران نهایی شد که البته در هفته آینده بر روی سایت خانه سینما برای اطلاع هنرمندان قرار می گیرد. در این آیین نامه داوریهای جشن در 10 شاخه و در دو دوره برگزار می شود. از بین نمایندگان صنوفی که جایزه می دهند از هر صنف 5 داور انتخاب می شود که البته پنج داور دیگر از هیئت مدیره خانه سینما نیز آنها را همراهی می کنند.
همچنین 5 داور در رشته جلوه های ویژه میدانی - رایانه ای نسبت به داوری در دور اول اقدام می کنند. هر کدام از داوران در رشته های خود 5 نامزد را برای دریافت جایزه معرفی می کنند. با توجه به این موضوع 60 داور در بخش اول داوریهای جشن سینمای ایران آثار را ارزیابی خواهند کرد. البته 5 داور بخش جلوه های ویژه توسط دبیر و شورای سیاست گذاری جشن از میان این صنف و متخصصان جلوه های ویژه رایانه ای و میدانی انتخاب می شوند.
داوریها در دور دوم به چه شکل است؟
در دور دوم همین داوران بخش اول، نمایندگان صنوفی که جایزه نمی گیرند را همراهی می کنند. آنها از میان فیلم هایی که نامزد شده اند برندگان نهایی تندیس های جشن سینمای ایران را انتخاب می کنند. البته در دور دوم داوران به همه رشته ها رای می دهند. در دور دوم 78 نفر آثار را داوری می کنند. طبق آیین نامه جدید، نامزدهای بخش بهترین فیلم نیز باید از میان آثاری انتخاب شوند که حداقل در چهار رشته بهترین کارگردانی ، بهترین فیلمنامه و یا بهترین بازیگری در داوریهای نهایی جشن نامزد شده باشند.
تغییرات دیگری نیز با توجه به آیین نامه جشن سینمای ایران در این دوره اعمال می شود، مانند داشتن پروانه ساخت یا نمایش؟
در بخش دیگر آیین نامه تاکید شده، آثاری می توانند در این دوره حضور یابند که زمان ساخت آنها از سال 87 تا 89 باشند. البته با توجه به اینکه سال گذشته جشن سینمای ایران به صورت غیر رقابتی برگزار شد، ممکن است کارگردان و یا تهیه کننده ای دو اثر ارائه کند، که منعی برای این موضوع وجود ندارد.فیلمهایی می توانند در جشن سینمای ایران مورد ارزیابی قرار گیرند که پروانه ساخت یا نمایش در یکی از جشنواره های معتبر داخلی در کارنامه آنها باشد.
امسال تندیس های دیگری به جشن سینمای ایران اضافه شده است؟
امسال جایزه ای تحت عنوان روابط عمومی که متشکل از عکس، پوستر و آنونس است هم ارائه می شود. که هیئتی جداگانه متشکل از داورانی از انجمن عکاسان خانه سینما، گرافیست ها و تدوین گران آنها را ارزیابی می کنند. در بخش صدا نیز این امکان وجود دارد. در صورتی که داروان تشخیص دهند، دو تندیس به صدا گذار و صدابردار به طور مجزا اهدا شود. البته خانه سینما تمایل دارد در این بخش مانند جریان جهانی عمل کند و به مهندسی صدا و یا همان طراحی صدا جایزه دهند. این جایزه البته در قالب مدیریت هنری امکان اهدا دارد. در بخش طراحی صحنه و لباس هم این امکان وجود دارد با توجه به تشخصی داوران، دو تندیس مجزا اهدا شود. با توجه به آثار ارائه شده نیز اگر فیلمنامه اقتباسی وجود داشت، قطعا تندیس این بخش نیز جدا از بهرتین فیلمنامه اهدا خواهد شد.
در بخش بزرگداشتها چه برنامهای دارید و ایا محل برگزاری جشن مشخص شده است؟
در بخش بزرگداشتها نیز نامزدهایی وجود دارد. من و همچنین هیئت مدیره خانه سینما پیشنهاداتی در این ارتباط داریم که در جلسه بعدی شورای سیاست گذاری در هفته اینده مطرح می شود. برای محل جشن نیز هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اسم. برای نمایشگاه توانمدیهای جشن سینمای ایران نیز که امسال برگزار می شود مقدماتی فراهم شده است و به زودی برای حضور شرکت کنندگان فراخوان این بخش را نیز اعلام می کنیم.
برای برگزاری جشن های مستقل کوتاه، مستند و انیمیشن برنامه خاصی در نظر دارید؟
آیین نامه داوری در بخش مستند و فیلم کوتاه نهایی شده است. و فراخوان ان همانطور که در جریان هستید از اول هفته بر روی سایت خانه سینما قرار گرفته است. داوری فیلم کوتاه امسال به شیوه چند سال قبل به صورت مستقل و به شیوه آکادمی توسط 40 داور از انجمن فیلم کوتاه انجام می شود. آکادمی انجمن فیلم کوتاه تاسیس شده و اساس نامه ان نیز نوشته شده و موافقت هایی نیز صورت گرفته است تا داوری به این کشل انجام شود. در بخش انیمیشن با توجه به اینکه آقای روانبخش صادقی سفری به جشنواره کن داشتند، تدوین آیین نامه این جشن نیز به تازگی شروع شده و تا هفته آینده نهایی خواهد شد. در بخش مستند نیز آیین نامه داوری کامل شده است و به زودی نسبت به معرفی داوران اقدام می کنند.
در بخش سینمای بلند داوریها از چه زمانی اغاز می شود؟
در بخش سینمای بلند نیز آیین نامه نهایی شده است و هفته آینده بر روی سایت قرار می گیرد. به همین دلیل تلاش می کنیم از هفته آینده نیز فراخوان این بخش اعلام می شود. تلاش می کنیم از 29 خرداد ماه داوریها را آغاز کنیم. البته در نظر گرفته ایم هر داوری باید حداقل 50 درصد فیلم را دوباره ببینند و اگرزیر این درصد باشد، داوری پذیرفتنی نیست.
خانه سینما تا پایان ماموریت هیئت مدیره جدا از برگزاری جشن سینما برنامه دیگری در نظر ندارد؟
تلاش می کنیم مقدمات سفرتعدادی از همکاران را به صورت یک هیئت برای اعزام به جشنواره هایی چون لوکارنو، کارلوویواری و... فراهم کنیم. هیئتی که در بازار جشنواره کن نیز حضور داشتند گزارش خود را ازنی سفر به صورت مکتوب به هیئت مدیره از مجموعه گفتگو، مذاکرات و ملاقاتهایی که داشتند، ارائه کردند که بعد از بررسی منتشر خواهد شد.
گفتگو از: بیتا موسوی