سمپوزیوم فرصتی برای تبادل تجربیات مجسمه‌سازان است
حسن رضایی هنرمند مجسمه ساز
سمپوزیوم فرصتی برای تبادل تجربیات مجسمه‌سازان است
 
تاريخ : دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۸
حسن رضایی (شهریار) از هنرمندان حاضر در هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران می‌گوید: سمپوزیوم این فرصت را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهد تا اطلاعات و تجربیاتشان را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
به گزارش هنرنیوز، حسن رضایی، هنرمند مجسمه‌سازی که در بخش سنگ هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران حضور دارد با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های سمپوزیوم تبادل تجربیات میان هنرمندان است، اظهار داشت: مهم تر از اینکه در سمپوزیوم مجسمه می‌سازیم، تبادل اطلاعات و تجربه است. سمپوزیوم این فرصت را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهد تا داشته‌هایشان را در اختیار یکدیگر قرار دهند به همین دلیل ترجیح می‌دهم در سمپوزیوم‌ها اندازه کار کوچک‌تر باشد تا فرصتی برای پرداختن به بخش‌های دیگر سمپوزیوم مهیا شود.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری نشست‌ها و سمینارها در سمپوزیوم گفت: باید فرصتی فراهم شود تا در حاشیه ساخت مجسمه، سمینار و نشست‌های هم‌اندیشی هم برگزار شود تا هنرمندان بتوانند درمورد آثارشان صحبت کنند. این بخش آموزشی نباید میان ساختن مجسمه فراموش شود.
رضایی که تاکنون حدود ۴۰ مجسمه را در شهرهای مختلف خلق و نصب کرده است، با تأکید بر اینکه نباید هدف اصلی سمپوزیوم را فراموش کنیم، خاطرنشان کرد: اگر از سمپوزیوم تعامل، ارتباط و تبادل تجربیات را بگیریم روح سمپوزیوم را کشته‌ایم. در برگزاری سمپوزیوم نباید صرفا به تولید یک سری آثار شهری بپردازیم بلکه باید دانش موجود در میان هنرمندان در حال تبادل باشد.
این هنرمند که تاکنون در بیش از ۱۰ سمپوزیوم ملی و بین‌المللی حضور پیدا کرده با اشاره به اینکه برای ساخت این مجسمه از نقوش میدان آزادی استفاده کرده است، تصریح کرد: بیشتر آثارم متشکل از خطوطی است که در هم می‌پیچد و یک سری مفاهیم را القا می‌کند. شکل افقی مجسمه‌هایم ویژگی دیگر این آثار است. برای ساخت مجسمه‌ها ترجیح می‌‌دهم اثر فرصتی باشد تا مخاطب در کنارش کمی استراحت کند.
وی با اشاره به اینکه مجسمه باید بر مخاطب مسلط باشد، اظهار داشت: زمانی که از مجسمه‌های شهری صحبت می‌کنیم منظور اصلی ابعاد بزرگ مجسمه نیست بلکه ارتباطی است که مخاطب با مجسمه برقرار می‌کند. از این رو به نظر من مجسمه باید بر مخاطب مسلط باشد. در این زمینه بیشتر مجسمه‌هایی را طراحی می‌کنم که این فرصت را در اختیار مخاطب قرار دهد تا به اثر هنری نزدیک شود، قدری در کنارش استراحت و آنرا لمس کند. به همین دلیل فرم تمام مجسمه‌هایم افقی است.
رضایی که تاکنون در ۳ نمایشگاه انفرادی و ۱۵ نمایشگاه گروهی شرکت کرده است، گفت: حضور در سمپوزیوم تجربه بسیار متفاوت‌تری است نسبت به نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی؛ این اتفاق فرصت مغتنمی برای هنرمند و مخاطب است به همین دلیل امیدوارم شهرداری تهران در این حرکت رو به جلو تداوم داشته باشد.
هفتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران تا ۲۴ مهرماه ۱۳۹۴ در ۳ بخش کارگاه سنگ، کارگاه آهن و بخش نمایشگاهی با حضور ۳۳ هنرمند داخلی و خارجی در برج میلاد در حال برگزاری است. بر همین اساس علاقه‌مندان می‌تواند به صورت رایگان همه روزه با حضور در سایت سمپوزیوم از مراحل ساخت این مجسمه‌ها دیدن کنند.
کد خبر: 83562
Share/Save/Bookmark